Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
Καταγγέλλουμε την έφοδο του ΣΔΟΕ στα γραφεία της ΕΛΜΕ Πειραιά και την κατάσχεση περιουσιακών της στοιχείων
Untitled
Καταγγέλλουμε την έφοδο του ΣΔΟΕ στα γραφεία της ΕΛΜΕ Πειραιά και την κατάσχεση περιουσιακών της στοιχείων

Αθήνα  5-11-2018

Αρ. Πρωτ.: 301

Καταγγέλλουμε την έφοδο του ΣΔΟΕ στα γραφεία της ΕΛΜΕ Πειραιά και την κατάσχεση περιουσιακών της στοιχείων

Πρόκειται για κίνηση που στοχεύει στο χτύπημα του συνδικαλιστικού κινήματος και στην τρομοκράτησή του.

Κάτω τα χέρια από τα Σωματεία και το συνδικαλιστικό κίνημα

Το Δ.Σ. καταγγέλλει την έφοδο του ΣΔΟΕ στις 31/10 στα γραφεία της ΕΛΜΕ Πειραιά και την κατάσχεση περιουσιακών της στοιχείων (υπολογιστής κ.α.), με εντολή της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά!

          Πρόκειται για απαράδεκτο και πρωτοφανές γεγονός, που στοχεύει στην τρομοκράτηση και τον έλεγχο του συνδικαλιστικού κινήματος.

          Την προηγούμενη μέρα (30/10) κλιμάκιο του ΣΔΟΕ έκανε “επίσκεψη” στην ΕΛΜΕ Πειραιά, ζητώντας μια σειρά στοιχεία, όπως πρακτικά συνεδριάσεων Δ.Σ. και Γ.Σ., ποιοι συνάδελφοι έχουν πάρει υλική βοήθεια από το ταμείο αλληλοβοήθειας της ΕΛΜΕ (προβλέπεται στο καταστατικό τους) και αν επέστρεψαν τα χρήματα αυτά (!), απολογισμούς και προϋπολογισμούς όλων των προηγούμενων ετών (!) κ.α.

          Δεν θεωρούμε τυχαία την ενέργεια αυτή, ούτε γιατί διάλεξαν το συγκεκριμένο Σωματείο. Αποτελεί κοινό μυστικό ότι η αγωνιστική του δράση έχει ενοχλήσει αρκετούς.

          Τα Συνδικάτα δεν είναι επιχειρήσεις. Η λειτουργία τους καθορίζεται από τα καταστατικά τους, όπου προβλέπονται οι διαδικασίες ελέγχου και οι κανόνες διαχείρισης και αιτιολόγησης όλων των αποφάσεων και, βέβαια και των οικονομικών τους.

          Οι οικονομικές δραστηριότητες και οι αποφάσεις κάθε Σωματείου διαχρονικά ελέγχονται και εγκρίνονται από την Εξελεγκτική Επιτροπή και την εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση. Είναι σε όλους γνωστό ότι τα έσοδα της ΕΛΜΕ Πειραιά είναι μόνο από τις συνδρομές των μελών τους, ότι δεν μισθώνουν κτίριο, ότι δεν απασχολούν εργαζόμενους, δεν έχουν έσοδα από εμπορικές δραστηριότητες (π.χ. εκδηλώσεις). Είναι σε όλους γνωστό ότι η ΕΛΜΕ Πειραιά δεν κάνει κάτι διαφορετικό από κάθε εργατικό Σωματείο, Σύλλογο ή Συνδικάτο. 

          Ας ψάξουν λοιπόν αλλού να βρουν παραβάτες και ας αφήσουν τα Σωματεία…     Αποτελεί πρόκληση η Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά και το ΣΔΟΕ να κυνηγούν με ανύπαρκτες κατηγορίες την ΕΛΜΕ Πειραιά, την ώρα που στον Πειραιά δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά μεγαθήρια που έχουν ανάγει σε επιστήμη τη φοροδιαφυγή (με τις πλάτες των κυβερνήσεων) και το ξεζούμισμα των εργαζομένων.

          Τους λέμε δεν θα καταφέρουν να βάλουν εμπόδια στη δράση  των Σωματείων, να εμποδίσουν τους αγώνες εργαζομένων, Σωματείων, φορέων.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΖΑΒΕΡΔΙΝΟΣ ΑΛΚΗΣ

ΣΥΠΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΣΔΟΕ ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *