Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΕ ΟΧΤΑΜΗΝΗ ΣΥΜΒΑΣΗ
Untitled
ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΕ ΟΧΤΑΜΗΝΗ ΣΥΜΒΑΣΗ

Αθήνα  5-11 -2018

Αρ. Πρωτ.: 304

ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΕ ΟΧΤΑΜΗΝΗ ΣΥΜΒΑΣΗ

Εργαζόμενη – Εργαζόμενε με οχτάμηνη σύμβαση

Σε καλωσορίζουμε στη Περιφέρεια Αττικής. Γνωρίζουμε πολύ καλά πως ο μισθός που θα παίρνεις για μόλις 8 μήνες, δεν επαρκεί για να καλύψεις ούτε τις στοιχειώδεις ανάγκες σου.

Αυτές οι σχέσεις εργασίας δεν είναι αποτέλεσμα της άσχημης δημοσιοικονομικής κατάστασης της χώρας λόγο της κρίσης, ούτε των μνημονιακών πολιτικών όπως μας παραμυθιάζουν όλες οι κυβερνήσεις. Η πολιτική των αντιδραστικών ανατροπών σε δουλειά και δικαιώματα ήρθε πολύ πριν από την κρίση και τα μνημόνια και έχει κοινό παρονομαστή: Την ανταγωνιστικότητα και τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Τόσο η κρίση όσο και η ανάπτυξη τους αποτελούν αφετηρία για μπίζνες για τα μεγάλα αφεντικά, τους μεγαλέμπορους, τους μεγαλοεργολάβους, τους τραπεζίτες. Μεγάλη τους ευκαιρία για την αύξηση των κερδών τους είναι η φτηνή εργατική δύναμη. Αυτό υπηρετούν τα λεγόμενα προγράμματα «κατά της ανεργίας», σε αυτό στοχεύουν.

Πρόκειται για συνειδητή πολιτική όλων των κυβερνήσεων, κεντρική κατεύθυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για να ανακυκλώνουν την ανεργία με εργασιακές σχέσεις γαλέρας.

Μόνο τυχαίο δεν είναι ότι οι ελαστικές μορφές εργασίας διευρύνονται συνεχώς, ώστε αυτή τη στιγμή να αποτελούν την κύρια μορφή εργασίας όσων βρίσκουν δουλειά. Αυτή  είναι η επιστροφή στην κανονικότητα την οποία διαφημίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ: ανάπτυξη για τα κέρδη των επιχειρήσεων, μισθοί πείνας και εργασιακή ανασφάλεια για τους εργαζόμενους. Άραγε πόσο δίκαιη για μας τους εργαζόμενους μπορεί να είναι μια τέτοια ανάπτυξη;

 Όλες διαδοχικά οι κυβερνήσεις και μαζί η πλειοψηφία των Δημοτικών και Περιφερειακών αρχών αξιοποιούν τη μεγάλη στρατιά των ανέργων για να κλείσουν ευκαιριακά τα μεγάλα κενά των απογυμνωμένων εδώ και χρόνια υπηρεσιών. Υπηρεσίες αναγκαίες και κρίσιμες για τις λαϊκές ανάγκες, συρρικνώνονται. Στρώνουν το έδαφος για να «πάρουν» τις υπηρεσίες αυτές οι ιδιώτες, και να δουλεύουν φτηνοί και ευκαιριακοί εργαζόμενοι.

Και η Περιφερειακή Αρχή έχει εξίσου το σκληρό πρόσωπο της εργοδοσίας.  Στηρίζει την αντιλαϊκή πολιτική, θεωρεί κόστος το αξιοπρεπές μεροκάματο και τις ασφαλείς συνθήκες δουλειάς. Έχουν σε πρώτη γραμμή την εκμετάλλευση των άνεργων με τους πιο διαφορετικούς τρόπους. Πότε με τον λεγόμενο εθελοντισμό, πότε σε σύμπραξη με τις ΜΚΟ, τις λεγόμενες κοινωνικές επιχειρήσεις, με την παραχώρηση εργασιών στα σκλαβοπάζαρα  των εργολάβων.

Πατάνε πάνω στις στρατιές των ανέργων, στη φτώχια και στην εξαθλίωση, για να χτυπήσουν τα εργασιακά δικαιώματα. Η επίθεση τους έχει στόχο το σύνολο των εργαζομένων. Θέλουν να μειώσουν τις απαιτήσεις μας, να τους ευχαριστούμε που έχουμε ένα κομμάτι ψωμί!

Το δικαίωμα στην δουλειά δεν το ζητιανεύουμε! Όλοι σχεδόν που βρεθήκατε αυτή τη στιγμή στο πρόγραμμα ήσασταν για χρόνια στην ανεργία. Η ανεργία δεν είναι ευθύνη των εργαζομένων! Είναι ευθύνη, αρρώστια του σάπιου συστήματος που ζούμε!

Στον 21ο αιώνα η ανάπτυξη της επιστήμης, της τεχνικής, ο μόχθος των εργαζομένων έχει απογειώσει την παραγωγικότητα της εργασίας. Κι όμως, αντί να απελευθερώνεται ο άνθρωπος από την αγωνία και το μόχθο, απογειώνονται τα κέρδη των καπιταλιστών. Πυκνώνουν οι φωτιές του πολέμου  και το αίμα των λαών για την μοιρασιά τους.

Η οργανωμένη πάλη εργαζόμενων και ανέργων, η πάλη που θα βάζει μπροστά τις δικές μας ανάγκες, είναι η μόνη προϋπόθεση που μπορεί να βελτιώσει τις συνθήκες εργασίας, τα μεροκάματα μας, να τους πιέσει για να αποσπάσει περισσότερες κατακτήσεις σε όφελος μας!

Κάτω από την συστηματική  παρέμβαση και τις κινητοποιήσεις των συνδικάτων, των ίδιων των ανέργων που πέρασαν από αυτά τα προγράμματα τα προηγούμενα χρόνια, η κυβέρνηση αναγκάστηκε να ενσωματώσει ορισμένα από τα αιτήματα του εργατικού κινήματος. Έφυγαν από την μέση οι διαβόητες ΜΚΟ που απομυζούσαν μέρος της χρηματοδότησης και άφηναν  απλήρωτους και εκβίαζαν τους ανέργους. Το πρόγραμμα από 5μηνο έγινε 8μηνο ανοίγοντας την δυνατότητα για τους ανέργους μετά την λήξη του να μπουν στο ταμείο ανεργίας. Προστατεύονται σχετικά καλύτερα τα εργασιακά δικαιώματα, σε ωράριο, άδειες, η μητρότητα, τα μέτρα προστασίας για υγιεινή και ασφάλεια.

Σε καλούμε να έρθεις σε άμεση επικοινωνία και επαφή με το Σύλλογο Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής, στον οποίο εγγράφονται όλοι οι εργαζόμενοι ανεξάρτητα σχέσης εργασίας. Έχουμε την πείρα στην οργάνωση της πάλης και για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας των εργαζομένων με αυτές τις ελαστικές μορφές εργασίας,  όπως κι αν τις ονομάζουν κάθε φορά. Γιατί γνωρίζουμε  ότι κανένα δικαίωμα δεν κατοχυρώνεται με χαρτιά και νόμους, αν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι δεν μπούμε μπροστά να τα προασπίσουμε.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΖΑΒΕΡΔΙΝΟΣ ΑΛΚΗΣ

ΣΥΠΑ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΕ ΟΧΤΑΜΗΝΗ ΣΥΜΒΑΣΗ-304

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *