Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 10/12/2015 – 2/11/2018 – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ
Untitled
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 10/12/2015 – 2/11/2018 - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ

Αθήνα  2- 11 -2018

Αρ. Πρωτ.:300

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 10/12/2015 – 2/11/2018

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

 Η Τακτική μας Συνέλευση πραγματοποιείται λίγες μέρες πριν από την απεργία των εργαζομένων σε δημόσιο & ιδιωτικό τομέα.

Πρέπει να απαντήσουμε και μέσα από τις σημερινές μας εργασίες εάν έχουμε λόγους να απεργήσουμε, εάν παλέψαμε τους στόχους, που είχαμε βάλει, εάν παρεμβήκαμε στα μικρά και μεγάλα προβλήματα των εργαζομένων στη Περιφέρεια Αττικής, εάν το Σωματείο μας σήμερα είναι πιο δυνατό, πιο διεκδικητικό από πριν, πιο μαζικό.

Η απεργία που έχουμε μπροστά μας αποτελεί την απάντηση των εργαζομένων στους κάλπικους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης, ότι τέλειωσαν τα μνημόνια και η επιτροπεία, ότι επιστρέφουμε στη «κανονικότητα».

Η απεργία εκφράζει την απαίτησή μας να παλέψουμε για μισθούς, συντάξεις, δικαιώματα, ΣΣΕ, υγεία, παιδεία, σταθερή δουλειά, για τις σύγχρονες ανάγκες μας. Εκφράζει την απόφασή μας να μην συμβιβαστούμε με τα ψίχουλα της μεταμνημονιακής εποχής, ενάντια στην απαίτηση όλων όσων στηρίζουν την καπιταλιστική ανάπτυξη να συμβιβαστούμε με την πραγματικότητα των περικοπών, των χαρατσιών και της φοροληστείας, των μισθών πείνας, της μισοδουλειάς. Εκφράζει την απαίτησή μας να καταργηθούν οι 700 και πλέον μνημονιακοί νόμοι, που παραμένουν εδώ…, να σταματήσουν τα ματωμένα πλεονάσματα 2% για κάθε χρόνο, που έχουν ψηφιστεί για να υπάρχουν μέχρι το 2062, για  άλλα 44 χρόνια!!!

Δεν δίνουμε συγχωροχάρτι σε όλους όσους μας έφτασαν εδώ. Δεν παγιδευόμαστε από τα ψεύτικα διλήμματα που ρίχνουν στο δρόμο μας.

Το σύνθημα μπροστά οι δικές μας ανάγκες κι όχι τα κέρδη των λίγων, συμπυκνώνει το δρόμο που πρέπει να βαδίσουμε οι εργαζόμενοι, η νεολαία, τα λαϊκά στρώματα της πόλης και του χωριού.

Κι οι δικές μας ανάγκες για να ικανοποιηθούν απαιτείται να σταματήσει η αντιλαϊκή επίθεση, και να διοχετευθεί σε αυτές ο παραγόμενος πλούτος. Απαιτείται να σταματήσει η φοροληστεία, το πετσόκομμα των κοινωνικών δαπανών, να σταματήσουν νέα και παλιά προνόμια, φοροαπαλλαγές, «τζάμπα» εργατική δύναμη και «ζεστό» χρήμα στους επιχειρηματικούς ομίλους για τη θωράκιση της κερδοφορίας τους.

Δεν τσιμπάμε στη προπαγάνδα τους, που εδώ και μήνες στήνουν ένα αποπροσανατολιστικό σόου για την «μη εφαρμογή της περικοπής της προσωπικής διαφοράς στο Ασφαλιστικό», που προβλέπει ο νόμος Κατρούγκαλου, κρύβοντας ότι για τους χιλιάδες εργαζόμενους, που βγήκαν στη σύνταξη με τις διατάξεις αυτού του νόμου ισχύουν οι περικοπές στο 100%, ότι οι 13 μνημονιακές μειώσεις στις συντάξεις ισχύουν στο 100% για παλιούς και νέους συνταξιούχους, ότι το ΕΦΑΠΑΞ για χιλιάδες συναδέλφους έχει κάνει ήδη φτερά, ότι το όριο ηλικίας έχει πάει στα 67 χρόνια!

Είναι χαρακτηριστικό το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2019 που προδιαγράφει την κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης σε όλα τα μέτωπα, που από κοντά έχει ένα αδιάκοπο μοίρασμα της φτώχειας, με τους φτωχούς να πληρώνουν τα «αντίμετρα» για τους εξαθλιωμένους.

Το ενδεχόμενο αναβολής πχ του μέτρου για την κατάργηση της «προσωπικής διαφοράς» στις συντάξεις (υπολογίζεται σε 2,065 δισ. ευρώ), θα συνδυαστεί με την ανάληψη ισοδύναμων αντιλαϊκών μέτρων ύψους 1,73 δισ. ευρώ, από αυτά που περιλήφθηκαν στο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2019 – 2021, που ψηφίστηκε φέτος το καλοκαίρι, και διαφημίστηκαν ως αντίμετρα!!! (πχ επίδομα στέγασης φτωχών λαϊκών νοικοκυριών, επιδότηση για αγορά συνταγογραφούμενων φαρμάκων από φτωχούς ασφαλισμένους, η σχεδιαζόμενη «επέκταση» του προγράμματος σχολικών γευμάτων, το πρόγραμμα δημιουργίας νέων μονάδων προσχολικής εκπαίδευσης/νηπιαγωγείων, ύψους 140 εκατ., που επίσης καταργείται).

Με αυτά τα διλήμματα της μικρότερης ή μεγαλύτερης φτώχειας θέλουν να μπολιάσουν το μυαλό, τη σκέψη των εργαζομένων.

Την ίδια στιγμή, που στο αίτημα για επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού ο κ. Τσακαλώτος δηλώνει πως ένα τέτοιο μέτρο κοστίζει 1,6 δισ. ευρώ, ενώ ο δημοσιονομικός χώρος για το 2018 είναι της τάξης των 800 εκατ. ευρώ!!!, παραμένουν σταθερά τα μέτρα ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων, όπως η κρατική επιδότηση του συνόλου των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών για νέους μισθωτούς έως 25 ετών, η μείωση του εταιρικού φορολογικού συντελεστή στα επιχειρηματικά κέρδη κατά τέσσερις μονάδες, από το 29% στο 25% κλπ.

«Δημοσιονομικό χώρο» έτσι λένε τώρα τα «ψίχουλα», που περισσεύουν από το μπούκωμα των  καπιταλιστών και δίνονται για να δημιουργήσουν αυταπάτες, ότι φροντίζουν και για εμάς…

Θέλουν να σκύψουμε το κεφάλι και να δεχτούμε ότι αυτή η πολιτική είναι μονόδρομος…

Θέλουν να μας πείσουν ότι είναι μονόδρομος να δίνουν εκατοντάδες δις στις Τράπεζες για ανακεφαλαιοποίηση και την ίδια ώρα να βγάζουν σε πλειστηριασμό δεκάδες χιλιάδες κατοικίες, ότι είναι μονόδρομος να δίνουν αφορολόγητο πετρέλαιο στους εφοπλιστές και την ίδια ώρα τα λαϊκά νοικοκυριά να μην μπορούν να ζεσταθούν, ότι είναι  μονόδρομος να δίνουν πάνω από το 2% του ΑΕΠ για ΝΑΤΟικές δαπάνες και την ίδια ώρα να λείπουν απ’ τα σχολεία και τα νοσοκομεία χιλιάδες δάσκαλοι, γιατροί και νοσηλευτές, ή να πνιγόμαστε με τις βροχές, να καιγόμαστε με τις φωτιές κ.α.

Γι αυτό λέγαμε και λέμε ότι δεν αρκεί να δηλώνει κανείς προοδευτικός ή να δηλώνει αριστερός,  δεν αρκεί να βάζει μια ωραία ταμπέλα μπροστά του…

Οι εργαζόμενοι μπορούμε πλέον να βλέπουμε πίσω από τις ταμπέλες, τα ωραία λόγια και τις υποσχέσεις. Γιατί μπορεί συχνά να λέγεται ότι τα προβλήματα δεν έχουν χρώμα, η επίλυσή τους όμως απαιτεί συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Γι’ αυτό και το Σωματείο δεν αρκεί να γράφει ένα ολοκληρωμένο διεκδικητικό πλαίσιο, πρέπει να το παλεύει μαζί με τις προϋποθέσεις που απαιτούνται.

Και είμαστε περήφανοι, που ο Σύλλογός μας επεξεργάστηκε πλαίσιο αιτημάτων για πάρα πολλά ζητήματα, για ζητήματα παλιά και νέα, που μέχρι τώρα δεν είχε γραφτεί μια αράδα, δεν είχαν ακουστεί, δεν είχαν παλευτεί. Αναδείξαμε προβλήματα, που ταλανίζουν όλους τους εργαζόμενους, προβλήματα, που αφορούν κλάδους και ειδικότητες, χώρους δουλειάς, προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την αυθαιρεσία της Περιφερειακής Αρχής.

Επεξεργαστήκαμε ζητήματα, όχι με τη λογική να γίνουμε αρεστοί, αλλά με το πνεύμα της ταξικής, συναδελφικής προσέγγισης.

Προβάλαμε το νήμα που συνδέει τους άνεργους, τους «κοινωφελήτες», τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα και τους εργαζόμενους στο δημόσιο.

Γιατί όλοι δεν μπορούμε να ζήσουμε; Γιατί ο μέσος μισθός πέφτει ταυτόχρονα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα; Γιατί τα παιδιά μας δεν μπορούν να βρουν δουλειά ή δουλεύουν με μισθούς των 300-400 ευρώ; Ποιος «κοστολογεί» την εργατική δύναμη με ψίχουλα; Ποιος λέει ότι έχει άλλες ανάγκες στη ζωή του ο ΔΕ, ο ΥΕ, ο ΤΕ, ο ΠΕ; Ποιος επιλέγει να δουλεύουμε μέχρι τα γεράματα και να παίρνουμε μια σύνταξη – προνοιακό βοήθημα (τα δικά τους στοιχεία -κυβέρνησης-σύστημα ΗΛΙΟΣ- δείχνουν ότι το 40% παίρνει σύνταξη κάτω από 600 ευρώ μεικτά);

Η απάντηση για όλα αυτά είναι μία: Το κεφάλαιο, οι τραπεζίτες, οι βιομήχανοι κι οι εφοπλιστές μαζί με το πολιτικό προσωπικό, μαζί με την ΕΕ και τους άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς που ενστερνίζονται την εξουσία τους, καθορίζουν τα πάντα. Τι θα παραχθεί στη χώρα, τι θα αξιοποιηθεί, ποια μέσα θα χρησιμοποιηθούν, πόσο θα πληρώσουν τον εργάτη, τον υπάλληλο κλπ. Κι όλα αυτά με κριτήριο το κέρδος. Αυτό τα καθορίζει όλα. Γι αυτό φροντίσανε εν μέσω μνημονίων ο κατώτερος μισθός να καθορίζεται με νόμο, κι όχι μέσω της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, γι αυτό «σκαρφιστήκανε» και τον υποκατώτατο για τους νέους κάτω από 25 χρόνων, γι αυτό παγώσανε τα κλιμάκια και μειώσανε την μισθολογική δαπάνη στο δημόσιο. Γι αυτό αντικαθιστούν τις μόνιμες θέσεις εργασίας με ελαστικές, γι αυτό για να λειτουργήσουν στοιχειωδώς τα σχολεία χρειάζονται 18.000 αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, τα νοσοκομεία χιλιάδες επικουρικούς γιατρούς και νοσηλευτές, άλλοι χώροι τα μπλοκάκια και τις εργολαβίες. Το κέρδος επιβάλλει φτηνούς εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, επιβάλλει «πάγωμα» επί της ουσίας των προσλήψεων, επιβάλλει υπερεντατικοποίηση. Είναι ο ίδιος νόμος, ο υπέρτατος νόμος της κερδοφορίας, που με τις πλάτες του εργοδοτικού συνδικαλισμού επιβάλλει στον κλάδο του τουρισμού, των ξενοδοχείων δουλειά 7 μέρες τη βδομάδα!!!, που θέλει όχι μόνο να μας επιβάλει να ζούμε με τα ελάχιστα, αλλά και να μας πείσει ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος.

Μας ζητάνε να συμβιβαστούμε με το μικρότερο κακό, με τα λίγα και σίγουρα, με το εφικτό και το ρεαλιστικό. Μας ζητάνε να μετρήσουμε τις ανάγκες μας με το δικό τους μέτρο, να συμφωνήσουμε με την «αναγκαιότητα» στήριξης της κερδοφορίας τους, να συνυπογράψουμε την δική μας αφαίρεση μισθών και δικαιωμάτων.

Γι αυτό λέμε συνάδελφοι ελάτε να βαδίσουμε πιο δυνατά, πιο αποφασιστικά το δρόμο της διεκδίκησης και του αγώνα για το δικό μας δίκιο, για τις δικές μας ανάγκες.

Γι αυτό λέμε ότι αυτός ο δρόμος περνάει μέσα από την μαζική συμμετοχή και δράση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, μέσα από τον ανυπόταχτο αγώνα με σημαία τα δικά μας αιτήματα.

Σε αυτό το δρόμο προσπαθήσαμε να δώσουμε τον καλλίτερο μας εαυτό, κόντρα σε μικροπαραταξιακές σκοπιμότητες, κόντρα στην απουσία και  την «αφωνία» παρατάξεων και συνδικαλιστών.

Και καταφέραμε να φτιάξουμε ένα Σωματείο μαζικό, γερό, με φωνή που διεκδικεί. Και καταφέραμε να αποσπάσουμε λύσεις, να κοντράρουμε την κατρακύλα της αυθαιρεσίας της Περιφερειακής Αρχής. Οι συσχετισμοί στο Σύλλογο της Αττικής άλλαξαν και τους συσχετισμούς στην Ομοσπονδία, που καθιερώθηκε στο χώρο, απέκτησε φωνή και δύναμη. Έτσι υπόγραψε ΣΣΕ για πρώτη φορά για εργασιακά ζητήματα, έτσι προώθησε ρυθμίσεις για ζητήματα που μας ταλάνιζαν χρόνια (κατασκηνώσεις, επέκταση ωραρίου, προσωπικές διαφορές, νομική κάλυψη, ανθυγιεινό επίδομα κλπ).

Συνάδελφοι

Χρειάζεται όλοι μας και ο καθένας χωριστά να απαντήσουν σε ένα ζήτημα: εάν με αυτό το χαμηλό βαθμό συσπείρωσης και δράσης που έχουμε, πετυχαίνουμε αυτά που πετύχαμε, τι μπορούμε να πετύχουμε εάν αυξήσουμε, εάν πολλαπλασιάσουμε τη συμμετοχή μας και τη δράση μας, εάν οι εργαζόμενοι δείξουμε τη δύναμή μας;

Η απάντηση έχει δοθεί. Έχει δοθεί από πρωτεργάτες του εργατικού κινήματος που σε πολύ πιο δύσκολες συνθήκες πάλεψαν και καθιέρωσαν το 8ωρο, πάλεψαν για το δικαίωμα στην απεργία κι ας σήμαινε για αυτούς απόλυση, πάλεψαν για την ίδρυση των ασφαλιστικών ταμείων, που σήμερα επί της ουσίας καταργούνται, πάλεψαν για ΣΣΕ, για μισθούς και δικαιώματα. Πάλεψαν για δικαιώματα, που οι σημερινές και χτεσινές κυβερνήσεις τα θεωρούν αναχρονιστικά, εμπόδια στην ανάπτυξη της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων. Πάλεψαν κι ένωσαν τους εργαζόμενους σε τάξη, που αναμετρήθηκε κι αναμετριέται απέναντι στην αστική τάξη.

Κι επειδή μεγαλώνει καθημερινά η βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας στους επιθετικούς σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών  για τον έλεγχο των ενεργειακών πηγών και δρόμων, επειδή τα μονοπώλια μεγαλώνουν τον καβγά μεταξύ τους για τον έλεγχο των αγορών, των δρόμων μεταφοράς, των πηγών ενέργειας και πλούτου (φυσικού αέριου, πετρελαίου κλπ), επειδή βλέπουμε ότι πίσω από κάθε μονοπωλιακό ενεργειακό κολοσσό (EXON, TOTAL κλπ) καιροφυλακτούν πολεμικά πλοία, επειδή το ΝΑΤΟ είναι η εμπροσθοφυλακή των μονοπωλίων, επειδή η χώρα μας έχει γίνει μια απέραντη στρατιωτική νατοϊκή βάση, επειδή δεν ξεχνάμε ότι ΝΑΤΟ σημαίνει χούντες & πολέμοι, επειδή οι οικονομικές κρίσεις συνοδεύονται αντικειμενικά από καταστροφή παραγωγικών δυνάμεων, που σημαίνει φτώχεια, πολέμους και εξαθλίωση, υψώνουμε φωνή  και  δηλώνουμε ότι ο πατριωτισμός μας συνδέεται με την υπεράσπιση των συνόρων της πατρίδας μας και δεν έχει σχέση ούτε με αλυτρωτισμούς, αλλά ούτε και με τα συμφέροντα των πετρελαιάδων, των εμπόρων όπλων, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών. Γι αυτό και χαιρετίζουμε τα δυο παιδιά του λαού, που υπηρετούν τη θητεία τους στο πολεμικό ναυτικό, στη Φρεγάτα «Ναβαρίνον» και στο Ταχύ περιπολικό κατευθυνόμενων βλημάτων (ΤΠΚ) «Ρίτσος», που είχαν το θάρρος να εκφράσουν την αντίθεσή τους και τη διαμαρτυρία τους για τη συμμετοχή ελληνικών πλοίων σε ΝΑΤΟικές επιχειρήσεις.

Γι αυτό και προτείνουμε με ψήφισμα να καταγγελθεί η πολιτική της κυβέρνησης που γεμίζει τη χώρα ΝΑΤΟικές βάσεις – ορμητήρια πολέμου, που εμπλέκει τη χώρα στους σχεδιασμούς και τους ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστών, που εκθέτει τον ελληνικό και τους γειτονικούς λαούς σε μεγάλους κινδύνους, που την κάνει μαγνήτη πιθανών επεμβάσεων. Δεν θα επιτρέψουμε τα παιδιά μας να γίνουν βορρά στα κανόνια τους για τα συμφέροντά τους.

Είμαστε υποχρεωμένοι στη σημερινή μας εκλογοαπολογιστική Συνέλευση να πούμε ότι παραλάβαμε ένα Σύλλογο, και του δώσαμε ουσιαστική υπόσταση, οντότητα, μαζικότητα. Που απόκτησε την εμπιστοσύνη των μελών του και αυτό εκφράζεται όχι μόνο με αυτό που ακούμε συχνά – πυκνά ότι «επιτέλους τώρα έχουμε Σύλλογο», αλλά και με αυτό που λένε οι συνάδελφοι για ότι στραβό ή πρόβλημα αντιμετωπίζουν «θα το πω στο Σύλλογο»…

Ναι ο Σύλλογός μας αύξησε τα μέλη του κατά 300 και πλέον, δεκάδες συνάδελφοι έβαλαν παρακράτηση στη συνδρομή τους, γιατί βλέπουν ότι πιάνει τόπο, προχώρησε σε δράσεις πολυποίκιλες και ακουμπάει πολλές πλευρές της ζωής των συναδέλφων.

Σταθήκαμε στα μικρά και τα μεγάλα προβλήματα, σταθήκαμε απέναντι στο άδικο κι ας ήμασταν μόνοι μας, δεν διστάσαμε να καταγγείλουμε κάθε τι που έμπαινε εμπόδιο στη λύση των προβλημάτων των συναδέλφων, παρεμβήκαμε σε Οικονομικές Επιτροπές, Περιφερειακά Συμβούλια.

Ενώσαμε τη φωνή μας και εκφράσαμε την αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες, στους αγωνιζόμενους αγρότες, στους πλημμυροπαθείς, στους πυρόπληκτους.

Στηρίξαμε οικονομικά και ηθικά συναδέλφους που διώχθηκαν, που «τυλίχτηκαν σε μια κόλα χαρτί», συναδέλφους – συμβασιούχους που έχασαν τη δουλειά τους πριν καν λήξει η σύμβασή τους.

Διοργανώσαμε δεκάδες εκδηλώσεις σε Μουσεία κι αρχαιολογικούς χώρους, σε χώρους που συνδέονται με την ιστορία του εργατικού κινήματος, χώροι που στέλνουν μηνύματα στους νεότερους για δράση, για αλληλεγγύη, ενάντια στον εφησυχασμό και τον ατομικισμό, σαν το Λαύριο, που επισκεφτήκαμε και ξεναγηθήκαμε από το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου. Έγιναν 24 εκδηλώσεις, από τις οποίες οι 4 Εικαστικές Εκθέσεις με έργα των συναδέλφων μας ήταν πολυήμερες. Δώσαμε χώρο σε καλλιτεχνικά ενδιαφέροντα των συναδέλφων συγκροτώντας ομάδες και δραστηριότητες: εικαστικά, μουσικό σχήμα, φωτογραφίας, χορού…

Έχουμε απολογισμό και πρέπει να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους:

Έγιναν 33 συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου. Στον πίνακα φαίνονται οι παρουσίες και οι απουσίες όλων των μελών του ΔΣ.

   ΟΝΟΜ/ΜΟ                                                   ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ                           ΑΠΟΥΣΙΕΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ 33 0
ΖΑΒΕΡΔΙΝΟΣ 32 1
ΚΟΝΤΟΥΔΗΣ 28 5
ΚΑΖΑΚΟΣ 31 2
   
ΣΤΕΒΗ 26 7
ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΟΥ 22 11
ΑΓΑΚΟΥ 29 4
ΑΝΔΡΕΑΔΕΛΛΗΣ 33 0
ΔΟΞΑΚΙΔΗΣ 31 2
ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ 30 3
ΝΤΟΝΤΟΣ 33 0
ΠΑΓΑΝΕΛΗ 23 10
ΠΑΤΟΥΛΙΑΣ

συνταξιοδοτήθηκε

18 14
ΚΟΚΟΒΙΑΔΟΥ

αναπλήρωσε

8 25
ΚΟΡΚΙΔΟΥ 23 10
ΝΤΑΗΣ

παραιτήθηκε

1 32
ΓΕΜΕΝΕΤΖΗ

αναπλήρωσε

23 10
ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ 21 12
ΠΝΑΚΑΣ 23 9
ΦΩΤΕΙΝΟΣ 17 16
ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΥ 20 13
ΠΡΑΣΙΝΟΣ 19 14
ΜΟΥΣΙΟΥ 12 21
ΚΑΠΟΓΙΑΝΝΗΣ 26 7
ΤΣΙΑΜΑΣ 23 10
ΜΠΟΡΔΟΚΑ 6 27
ΠΕΤΑΚΟΣ 10 23

Όσο μόνιμη και σταθερή ήταν η λειτουργία του ΔΣ του Συλλόγου, άλλο τόσο σχεδόν ανύπαρκτη ήταν η λειτουργία των Τοπικών Διοικουσών, που μάλιστα μερικές νόμιζαν ότι ο ρόλος τους είναι μόνο για καμιά εκδήλωση ή εκδρομή…

Το επόμενο ΔΣ πρέπει να συζητήσει σοβαρά και ολοκληρωμένα το ζήτημα αυτό.

Κάναμε 5 Γενικές Συνελεύσεις, 18 θεματικές Συσκέψεις εργαζομένων, μετείχαμε σε 10 Στάσεις Εργασίας, 7 απεργιακές κινητοποιήσεις, 18 συλλαλητήρια, 14 Παραστάσεις διαμαρτυρίας, Αποχή από καθήκοντα.

Ξεχωρίζουμε τη Στάση Εργασίας, που προκήρυξε ο Σύλλογός μας στις 26/7/2017 για τα αιτήματα, που κερδίσαμε με το Πολυνομοσχέδιο του ΥΠΕΣ (ν. 4483/2017) και τις παρεμβάσεις που σηκώσαμε το βάρος για λογαριασμό όλης της Ομοσπονδίας, καθώς και την απεργία στις 12/1/2018 ενάντια στο χτύπημα του δικαιώματος της απεργίας, όταν οι πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, έκαναν ότι δεν καταλάβαιναν, τη ώρα μάλιστα που στο ίδιο μνημονιακό πακέτο περιλαμβάνονταν και το χτύπημα του ανθυγιεινού επιδόματος και το χτύπημα των συμβασιούχων στη σταθερή δουλειά.

Καθιερώσαμε εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου, για την ημέρα της Γυναίκας, για την Πρωτομαγιά, για την επιβράβευση των παιδιών των συναδέλφων, που πέτυχαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Παίξαμε καθοριστικό ρόλο στην αλλαγή των συσχετισμών στην Ομοσπονδία και στην διεκδικητική πορεία, που ακολούθησε και επισφραγίστηκε με αγωνιστική προώθηση των αιτημάτων μας, ξεχωρίζοντας την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, για πρώτη φορά με εργασιακά ζητήματα.

Καταφέραμε να αποσπάσουμε κατακτήσεις όπως κατασκηνώσεις, ανθυγιεινό επίδομα, νομική κάλυψη, νομοθέτηση όρων & προϋποθέσεων για τις «μεταθέσεις – μετακινήσεις» των υπαλλήλων, επέκταση των ωρών εργασίας των μερικώς απασχολούμενων, υπογραφή για πρώτη φορά Ειδικής Συλλογικής Σύμβασης που ρυθμίζει θέματα ωραρίου & άλλα θεσμικά ζητήματα κλπ.

Βρισκόμαστε στη φάση εφαρμογής της Συλλογικής Σύμβασης και απαιτείται η παρέμβασή μας ώστε εν τοις πράγμασι η Σύμβαση να καλύψει όσο γίνεται περισσότερες ειδικότητες, στα ζητήματα χρόνου εργασίας και αδειών. Συλλογική Σύμβαση, που η διαπραγμάτευσή της θα αποτελέσει πεδίο δράσης και διεκδίκησης Σωματείου και εργαζομένων και για την επέκτασή της.

Παλέψαμε την αντιδραστική αξιολόγηση με την «απεργία-αποχή», αναδεικνύοντας την υποκρισία του νόμου Βερναρδάκη 4369/2015 περί αξιοκρατίας και αντικειμενικότητας, καθώς και το δίκιο του αιτήματος κατάργησής του. Και μόνο οι εξελίξεις για την επιλογή των Γενικών Δ/ντών, που τις αποτυπώσαμε στις ανακοινώσεις μας αποδεικνύουν πόσο δίκιο είχαμε… 

Κοντράραμε επιλογές της Περιφερειακής Αρχής, τις επιλογές της στο ζήτημα της αγοράς του κτηρίου στο Περιστέρι και αναδείξαμε τις σκοπιμότητες για τα κτήρια που μεταστεγάστηκαν οι υπηρεσίες του ΒΤ, ΝΤ κλπ.

Η υπόθεση της επιχειρούμενης αγοράς του κτηρίου στο Περιστέρι δείχνει πολλά: Πρώτα απ’ όλα ότι ο αγώνας για το δίκιο δεν πάει χαμένος, αφού τους καθυστερήσαμε 2 χρόνια κόντρα στην αρνητική σύμπραξη που είχαμε απέναντί μας (εντός & εκτός Περιφερειακής Αρχής, εντός ΔΣ, όπου η Αγωνιστική Συνεργασία  κλπ μας κατηγορούσαν για αντιδημοκρατικές συμπεριφορές επειδή καλούσαμε τους εργαζόμενους σε παρεμβάσεις στην Οικονομική Επιτροπή και με ανακοίνωσή της έλεγε «Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να εμπλέκονται σε διαδικασίες επιλογής κτηρίων όμως οι όποιες επιλογές πρέπει να είναι στα όρια της νομιμότητας και του Καλλικράτη»!!! κλπ). Κάναμε πλήθος παρεμβάσεων στην Οικονομική Επιτροπή, το Περιφερειακό Συμβούλιο, το Ελεγκτικό Συνέδριο και άλλες αρχές, στα ΜΜΕ. Κληθήκαμε στην Εισαγγελία να καταθέσουμε τις απόψεις μας στο πλαίσιο αυτεπάγγελτης εισαγγελικής διερεύνησης. Έχουμε ζητήσει εκ νέου συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο για να μας δοθεί επίσημη ενημέρωση του τι μέλλει γενέσθαι. Χρειάζεται στη λογική των συμπερασμάτων από την όλη υπόθεση να αναφέρουμε χαρακτηριστικά, για το ρόλο των θεσμών αυτού του αστικού κράτους 2-3 πλευρές: το Ελεγκτικό Συνέδριο, που «ψειρίζει» την υπερωρία, το κλιμάκιο, το ανθυγιεινό κλπ του κάθε συναδέλφου, μας απάντησε ότι δεν έχουμε έννομο συμφέρον, δεν εξέτασε καν τις αρνητικές αιτιάσεις που τέθηκαν από εμάς και από περιφερειακούς συμβούλους της αντιπολίτευσης, η κατά άλλα λαλίστατη Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης μας απάντησε «ότι δεν είναι εφικτή η παρέμβασή της στην εν εξελίξει διαγωνιστική διαδικασία»!!!, και η Επιτροπή Προσφυγών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής στην από 22/5/2017  προσφυγή μας, μας απάντησε στις 16/10/2018 «ότι ομόφωνα διαπίστωσε ότι πέρασε άπρακτη η εικοσαήμερη προθεσμία προς απόφανση… και ως εκ τούτου η προσφυγή απορρίφθηκε σιωπηρά»!!!

Βάλαμε στη πρώτη γραμμή του διεκδικητικού μας πλαισίου την κάλυψη των μισθολογικών απωλειών, το «ξεπάγωμα» των μισθολογικών κλιμακίων, την επαναχορήγηση του 13ου & 14ου μισθού, την πλήρη μισθολογική και βαθμολογική αναγνώριση της προϋπηρεσίας, την επαναχορήγηση μισθολογικών κλιμακίων  ανά 2ετία και στους ΥΕ και ΔΕ συναδέλφους μας και λοιπά αιτήματα, που σχετίζονται με την απαίτησή μας να έχουμε μισθούς που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Τα παλέψαμε και τα παλεύουμε αυτά τα αιτήματα με όλους τους τρόπους, σε όλα τα επίπεδα. Από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο και τις παραστάσεις διαμαρτυρίας, μέχρι τις Στάσεις Εργασίας και τις απεργίες.

Και αυτό δεν μπορεί να το συσκοτίσει κανένας. Ούτε όποιος θέλει να διαβάζει τις ανακοινώσεις του Συλλόγου μισές, ούτε όποιος θέλει να τις διαστρεβλώνει και να τις διαβάζει ανάποδα…, όπως έκαναν μερικοί για το ζήτημα των δικαστικών διεκδικήσεων, που ενώ είπαμε ότι θα καταθέσουμε ως Σύλλογος ομαδική αίτηση για την μη παραγραφή τους, ενώ είπαμε ότι δεν θα γίνουμε ντήλερ δικηγορικών γραφείων, ενώ κυκλοφορήσαμε-αποστείλαμε σε όλους την άποψη καταξιωμένου δικηγόρου, μας εγκαλούν… Είπαμε και επαναλαμβάνουμε, προχωράμε με μετρημένα βήματα, κι όχι σαν μεσάζοντες, με ότι σημαίνει αυτό…

Αναδείξαμε την ανάγκη για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση των συμβασιούχων, για δουλειά με δικαιώματα για όλους, ενάντια στις πολιτικές επιλογές, που μετατρέπουν τους εργαζόμενους σε «κοινωφελήτες» και μισοάνεργους.

Καταθέσαμε αιτήματα για την κάλυψη των εξόδων κίνησης, των αποζημιώσεων εκτός έδρας κλπ και τις καθυστερήσεις πληρωμών, για την χορήγηση Μέσων Ατομικής Προστασίας και Μέτρων εξασφάλισης υγιεινής ασφάλειας. Προωθήσαμε ρύθμιση καταβολής πάγιων οδοιπορικών εντός έδρας.

Κάναμε παρεμβάσεις για να χορηγηθεί το ανθυγιεινό επίδομα, για να επεκταθεί, να μην περικοπεί. Πήραμε αγωνιστικές πρωτοβουλίες.

Οι αλλαγές του Οργανισμού της Περιφέρειας, η κατανομή των υπαλλήλων σε θέσεις εργασίας, τα Περιγράμματα θέσεων εργασίας, οι αναθέσεις σε θέσεις ευθύνης αποτέλεσαν σημαντικές επεξεργασίες του Συλλόγου, συνοδεύτηκαν από σημαντικές δράσεις και παρεμβάσεις. Λένε κάποιοι γιατί δεν προσφύγαμε στο ΣΤΕ για τους Οργανισμούς, τα Περιγράμματα κ.α. Απαντάμε: Την επιλογή προσφυγής στο ΣΤΕ την έχουμε περπατήσει στο παρελθόν, όταν προσφύγαμε σαν Νομαρχία Αθήνας για τον Οργανισμό. Μέχρι να πλησιάσει η ημερομηνία εκδίκασης είχαν αλλάξει 2-3 φορές ακόμα τον Οργανισμό, με αποτέλεσμα να μην έχει νόημα η εκδίκαση της υπόθεσης.

Αυτό που πρέπει να δυναμώσει είναι η μαζική μας δράση. Γιατί εάν ήμασταν πολλοί στις παραστάσεις διαμαρτυρίας πχ στο Περιφερειακό Συμβούλιο, όταν συζητιόταν ο Οργανισμός, αλλιώς θα επιδρούσαμε…, θα υποχρεώναμε σε αποδοχή αιτημάτων μας.

Αναδείξαμε την ανάγκη να διευρυνθεί ο κοινωνικός χαρακτήρας των υπηρεσιών μας, ενάντια στην ανταποδοτικότητα και τα χαράτσια. Κάναμε και στηρίξαμε συγκεκριμένες παρεμβάσεις για τις υπηρεσίες υγείας, για τις τεχνικές, για διάφορες αρμοδιότητες πχ καταπολέμηση κουνουπιών κλπ.

Σταθήκαμε απέναντι στις ιδιωτικοποιήσεις αρμοδιοτήτων, τις γενικότερες αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις των υπηρεσιών, το ρόλο και τις παρεμβάσεις της Παγκόσμιας Τράπεζας σε υπηρεσίες μας. Απέναντι στην πολιτική κυβέρνησης και Περιφερειακής Αρχής που προσπαθεί να χωρέσει στη μέγγενη των περικοπών και των καπιταλιστικών προτεραιοτήτων τα έργα υποδομών, αντιπλημμυρικά, αντισεισμικά, υποδομές υγείας, πρόνοιας κλπ. Απέναντι στις αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις του ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ 1, και  του ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ 2, που έρχεται για να προωθήσει τις αναγκαίες προσαρμογές στα ζητήματα των αρμοδιοτήτων, για την προώθηση της καπιταλιστικής ανάπτυξη, μέσα και από την τοπική και περιφερειακή διοίκηση.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ

Το πλαίσιο πάλης μας περιλαμβάνει τα εξής:

 1. Να καλυφθούν οι μισθολογικές μας απώλειες. Χορήγηση 13ου και 14ου μισθού. Πλήρης μισθολογική και βαθμολογική αναγνώριση όλης της προϋπηρεσίας εκτός δημόσιου τομέα, που να καλύπτει όλους τους εργαζόμενους, με όλες τις σχέσεις εργασίας. Αναγνώριση της διετίας 2016-2017, χορήγηση κλιμακίου ανά διετία και στους ΥΕ-ΔΕ, ολοκληρωτικό ξεπάγωμα των μισθολογικών κλιμακίων. Κάλυψη της μισθοδοσίας μας από τον κρατικό προϋπολογισμό.
 2. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Να αντιμετωπιστεί η τραγική υποστελέχωση των υπηρεσιών των Περιφερειών (40% μείωση από το 2009) και να αρθεί η συνεχιζόμενη απαγόρευση των προσλήψεων. Παλεύουμε για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, με δικαιώματα και μισθούς, που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες.
 3. Συμβολή στην επέκταση της Συλλογικής Σύμβασης και σε άλλες ειδικότητες και σε άλλα ζητήματα. Κάλυψη – ρύθμιση Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης για τα παιδιά των συναδέλφων.
 4. Κατάργηση του αντιδραστικού πλαισίου της αξιολόγησης, που υπηρετεί αντεργατικούς -αντιλαϊκούς σκοπούς. Συνέχιση της «απεργίας-αποχής» και δυνάμωμα του αγώνα με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα. Όχι σε διαδικασίες επιλογής θέσεων ευθύνης με «σημαδεμένα χαρτιά». Επίσπευση των διαδικασιών επιλογής. Αξιοποίηση της ΣΣΕ για την πιστοποίηση από Δημόσιους εκπαιδευτικούς φορείς της γνώσης Η/Υ.
 5. Κτήρια, που να πληρούν τις σύγχρονες ανάγκες των υπηρεσιών μας, οικονομικά, και λειτουργικά, που θα έχουν την αναγκαία προσβασιμότητα για εμάς και τους πολίτες. Όχι στην αγορά του κτηρίου στο Περιστέρι. Την άμεση επισκευή και συντήρηση όλων των κτιρίων, που στεγαζόμαστε. Την άμεση επίλυση των προβλημάτων που σχετίζονται με την θέρμανση-ψύξη και την καθαριότητα των χώρων όλων των υπηρεσιών μας. Έλεγχος αντισεισμικός όλων των κτηρίων, που στεγάζονται οι υπηρεσίες μας, μέτρα ενεργητικής πυροπροστασίας.
 6. Χορήγηση – συνέχιση και επέκταση των ρυθμίσεων – Μέσων Ατομικής Προστασίας και επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στους εργαζόμενους των Περιφερειών, που εργάζονται σε ανθυγιεινές εργασίες και χώρους (πχ. εργαζόμενους στην ασφαλτόστρωση, στην καθαριότητα των κτιρίων, στο πράσινο, τους εργαζόμενους στον τεχνικό έλεγχο οχημάτων, στις υπηρεσίες υγείας – εμβόλια, Επόπτες Δημόσιας Υγείας, Κτηνιάτρους, γεωπόνους, απολυμαντές κτλ). Μέτρα υγιεινής & ασφάλειας σε όλες τις υπηρεσίες, όλα τα κτήρια. Ίδρυση και λειτουργία Εσωτερικής Υπηρεσίας Προστασίας και Πρόληψης (ΕΣ.Υ.Π.Π.), πλήρους στελεχωμένης σε κάθε «μεγάλο» χώρο δουλειάς.
 7. Κάλυψη των αναγκών σε Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, δημόσιους, σύγχρονους και δωρεάν και για τα παιδιά των υπαλλήλων των Περιφερειών. Κατάργηση της εξαίρεσης για τις μητέρες δημοσίους υπαλλήλους (επομένως και για τις μητέρες υπαλλήλους των Περιφερειών) για τη συμμετοχή των παιδιών μας στα προγράμματα ΕΣΠΑ (Προγράμματα Εναρμόνισης Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής κλπ).
 8. Άρση του καθεστώτος μεταφοράς αστικής ευθύνης στους υπαλλήλους των οικονομικών υπηρεσιών και των Τεχνικών υπαλλήλων των Τεχνικών υπηρεσιών (ρέματα, συντήρηση δρόμων κλπ) της Περιφέρειας. Προώθηση νομοθετικής ρύθμισης σύμφωνα με την οποία «Οι διατάξεις της παρ. 2  του άρθρου 89 του Ν. 4270/2014 θα ισχύουν αναλογικά και για τους υπαλλήλους των Δ/νσεων & Τμημάτων των Γενικών Δ/νσεων Οικονομικών των Περιφερειών της χώρας», ότι δηλ. ίσχυε και για τους υπαλλήλους των ΥΔΕ (δεν θεωρούνταν δημόσιοι υπόλογοι), που είχαν τις συγκεκριμένες αρμοδιότητες. Προώθηση σχετικής τροπολογίας και για την αστική ευθύνη των συναδέλφων των Τεχνικών υπηρεσιών.

Κατάργηση των «ειδικών» πειθαρχικών παραπτωμάτων που αφορούν συναδέλφους που εργάζονται στην αδειοδότηση πρατηρίων καυσίμων.

 1. Διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα του έργου των εξετάσεων οδήγησης και πραγματοποίησή του μόνο από τις Διευθύνσεις Μεταφορών των Περιφερειών, μέσα από ένα σύστημα, που θα διασφαλίζει την οδική ασφάλεια και τη διαφάνεια. Όχι στους σχεδιασμούς για ιδιωτικοποίηση του έργου. Απόσυρση του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών για τις εξετάσεις οδήγησης και της ρύθμισης για την ανανέωση των διπλωμάτων οδήγησης των 74ρηδων. Απαίτηση για έργο, που θα επιτελείται εκτός ωραρίου, από 2 εξεταστές, με αποζημίωση. Άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων. Κατάργηση των πρακτικών εξετάσεων των 74ρηδων. Εξέταση της υγείας των 74ρηδων (αντανακλαστικά κλπ), μέσα από δημόσιες δομές. Όχι στην ενίσχυση της ανταποδοτικότητας.

Κάλυψη των προβλεπόμενων για την χορήγηση διπλώματος οδήγησης ιατρικών  εξετάσεων των πολιτών από τα Ασφαλιστικά τους Ταμεία, καταργώντας τα σχετικά παράβολα.

 1. Επαναλειτουργία όλων των δημόσιων ΚΤΕΟ της Περιφέρειας.
 2. Κάλυψη των παραβόλων για την ανανέωση αδειών οδήγησης Γ΄κατηγορίας, αδειών τεχνικών επαγγελματικών δραστηριοτήτων των υπαλλήλων οδηγών και χειριστών της Περιφέρειας.
 3. Χορήγηση μηνιαίου ποσού για την κάλυψη της εντός έδρας κίνησης των υπαλλήλων των ελεγκτικών μηχανισμών των Περιφερειών. Πληρωμή όλων των οδοιπορικών-εισιτήριων-αποζημιώσεων για τις μετακινήσεις των υπαλλήλων, έγκαιρα, χωρίς καμιά καθυστέρηση, με ολοκλήρωση όλων των αναγκαίων διαδικασιών από την αρχή κάθε χρονιάς (έκδοση ΦΕΚ κλπ).
 4. Να σταματήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις και οι εκχωρήσεις αρμοδιοτήτων των υπηρεσιών των Περιφερειών. Καμιά εκχώρηση δημόσιας περιουσίας, περιουσίας της Περιφέρειας. Καμιά μεταφορά αρμοδιότητας χωρίς πόρους και προσωπικό. Οι Τεχνικές υπηρεσίες, οι υγειονομικές υπηρεσίες κλπ να ασκούν πλήρως τις αρμοδιότητες κοινωνικού τους χαρακτήρα.
 5. Να σταματήσει η φοροληστεία των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων και η σχεδιασμοί για ενίσχυση της ανταποδοτικότητας των ΟΤΑ. Όχι στη διεύρυνση του «φοροεισπρακτικού ρόλου» των Περιφερειών.

Πλήρης κρατική χρηματοδότηση που να καλύπτει το σύνολο των αναγκών των Περιφερειών και της μισθοδοσίας των εργαζομένων.

Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων και αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων για σύγχρονες υποδομές που να καλύπτουν όλο το φάσμα των προνοιακών, πολιτιστικών, αθλητικών κλπ αναγκών.

 1. Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων. Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου. Κάλυψη των απωλειών σε εφάπαξ και συντάξεις. Να καλύψουν εδώ και τώρα, το κράτος και η εργοδοσία τις ζημιές από την δέσμευση των αποθεματικών για δεκαετίες, τις ζημιές από το τζογάρισμα σε μετοχές και άλλα χρηματοοικονομικά προϊόντα. των απωλειών των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων που λεηλατήθηκαν από το λεγόμενο κούρεμα ομολόγων, που είναι περίπου 14δις ευρώ.
 2. Κατάργηση της συμμετοχής στα φάρμακα και τις εξετάσεις. Δημόσια και δωρεάν υγεία, σύγχρονη και αναβαθμισμένη.
 3. Να σταματήσουν τώρα οι κατασχέσεις μισθών και συντάξεων από τραπεζικούς λογαριασμούς, οι πλειστηριασμοί λαϊκών κατοικιών. Προστασία της λαϊκής κατοικίας με νόμο. Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη. Πάγωμα χρεών για άνεργους και διαγραφή ανατοκισμών δανείων. Διαγραφή δανείων, ανέργων και εργαζομένων που έχουν υποστεί μειώσεις στους μισθούς. Ο κάθε συνάδελφος που κινδυνεύει το σπίτι του, να απευθύνεται στο σωματείο μας και αυτό στη βάση της ενότητας και της αλληλεγγύης να οργανώνει τον αγώνα.
 4. Όχι στην φοροληστεία, αφορολόγητο όριο στα 20.000 ευρώ προσαυξημένο 5.000 για κάθε παιδί. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών.
 5. Είμαστε σε ετοιμότητα για τις αντιλαϊκές προσαρμογές που θα φέρει ο ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ 2.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Σας καλούμε να εμπλουτίσετε το διεκδικητικό πλαίσιο του Συλλόγου μας και με τις τοποθετήσεις σας σήμερα και με τις μετέπειτα παρεμβάσεις σας.

Θεωρούμε αναγκαίο να τονίσουμε την ανάγκη να απευθύνεστε στο Σύλλογο, για κάθε ζήτημα, που σας απασχολεί και να σημειώσουμε ότι:

Κανένα πλαίσιο αιτημάτων όσο και ολοκληρωμένο να είναι δεν μπορεί να δώσει από μόνο του λύσεις εάν δεν αποτελέσει εργαλείο πάλης και μαζικής διεκδίκησης.

Κανένα αίτημα, μικρό ή μεγάλο, γενικό ή ειδικό δεν μπορεί να ικανοποιηθεί εάν στην πάλη μας δεν εντάσσουμε τους όρους και τις προϋποθέσεις επίλυσής του.

Με το σύνθημα “μπροστά οι δικές μας ανάγκες”, πρέπει να δώσουμε τη δική μας δυναμική απάντηση σε όσους μας θέλουν συνένοχους στο μέλλον που ετοιμάζουν για μας και τα παιδιά μας.

Να δυναμώσουμε τη φωνή μας απέναντι σε κάθε αυθαιρεσία, στους διεκδικητικούς μας αγώνες, στην καθημερινή μας δράση, στις εκδηλώσεις, στην αλληλεγγύη, να διατρανώσουμε ότι δεν συνυπογράφουμε τα αντεργατικά – αντιλαϊκά τους μέτρα.

Να περάσουμε πιο αποφασιστικά στη δράση, για να πετύχουμε τα αιτήματά μας.

Να υποδεχτούμε την νέα θητεία, το νέο ΔΣ με καλλίτερους συσχετισμούς, αποφασιστικότητα, μαζικότητα και δράση.

Να αποφασίσουμε και να δεσμεύσουμε το νέο ΔΣ να προχωρήσει σε παρεμβάσεις, να οργανώσει κινητοποιήσεις για όλα τα παραπάνω αιτήματα, όσο αυτά δεν λύνονται.

 Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας

Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας

κι αφήνει άλλους ν’ αγωνιστούν για τη υπόθεσή του

πρέπει προετοιμασμένος να ‘ ναι : γιατί

όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί

Θα μοιραστεί την ήττα .

Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα

αυτός που θέλει τον αγώνα ν’ αποφύγει : γιατί

θ’ αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού

όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί .

Μπέρτολτ Μπρεχτ

Θα επαναλάβουμε αυτό που είπαμε και στην περσινή Τακτική Γενική Συνέλευση:

Σας καλούμε να υπερψηφίσετε τον απολογισμό, τις μέχρι τώρα ενέργειες και τις δράσεις του Διοικητικού Συμβουλίου και το πρόγραμμα δράσης, που βάζουμε μπροστά, όχι γιατί τα κάναμε όλα καλά, αλλά γιατί παλέψαμε και παλεύουμε για τα προβλήματά μας, γιατί αντιπαλεύουμε  τις δυσκολίες και καταθέτουμε τις δυνάμεις μας στην κατεύθυνση χειραφέτησης των εργαζομένων, ανόδου του συνδικαλιστικού-εργατικού κινήματος, για να φτάσει στο ύψος των απαιτήσεων και των αναγκών μας.

Ο απολογισμός αυτός και το πρόγραμμα δράσης ψηφίστηκαν ομόφωνα στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. στις 2/11/2018.

Σημειώνουμε ότι τα μέλη του Δ.Σ. των παρατάξεων «Αγωνιστική Συνεργασία», «Αριστερή Συνεργασία» και «Αγωνιστική Παρέμβαση» επέλεξαν να μην προσέλθουν στη συνεδρίαση του Δ.Σ., προσπαθώντας για άλλη μία φορά να απαξιώσουν τη λειτουργία του Συλλόγου.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΖΑΒΕΡΔΙΝΟΣ ΑΛΚΗΣ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ 2018

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *