Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΟΔΗΓΩΝ & ΤΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Untitled
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΟΔΗΓΩΝ & ΤΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

Αθήνα  22-10-2018

Αρ. Πρωτ.: 280

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΟΔΗΓΩΝ

& ΤΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

Τα σοβαρά προβλήματα, που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι οδηγοί των υπηρεσιακών αυτοκινήτων αναδείχτηκαν κατά τη σύσκεψη, που έγινε στις 9/10/2018.

Αυτοκίνητα και οδηγοί, που δεν επαρκούν, καύσιμα, που δεν επαρκούν, γραφειοκρατικές διαδικασίες, που κατατείνουν στο να ακινητοποιούνται επί μακρόν τα αυτοκίνητα, συνάδελφοι να μην μπορούν να εκτελέσουν εξωτερική υπηρεσία, οι υπηρεσίες να μην μπορούν να ανταποκριθούν στις υπαρκτές ανάγκες τους.

Στο όνομα της περιστολής των κρατικών δαπανών έχουν μειωθεί τραγικά τα επιτρεπόμενα lt καυσίμων ανά μήνα, ενώ τα χιλιόμετρα, που καλούνται να καλύψουν δεν παίρνουν υπόψη τους την πραγματική κατανάλωση των αυτοκινήτων, είτε λόγω της παλαιότητας και της γενικότερης κατάστασής τους, είτε λόγω φορτίου, είτε λόγω λειτουργίας κλιματισμού κλπ με αποτέλεσμα να αναγκάζονται οι συνάδελφοι οδηγοί να πληρώνουν βενζίνη από την τσέπη τους, για να «μπαλώσουν» τα χιλιόμετρα, που λείπουν…

Ταυτόχρονα χρόνια τώρα αποτελεί κοινό μυστικό ότι συχνά – πυκνά οι οδηγοί των υπηρεσιακών αυτοκινήτων καλούνται να καλύψουν οι ίδιοι διάφορα μικροέξοδα, που προκύπτουν, είτε πχ για ένα λάστιχο που θα πάθουν, είτε για μια μικροβλάβη, είτε για τα τυχόν διόδια κλπ.

Καλούνται δε να ακολουθούν τα ωράρια όσων μεταφέρουν, με αποτέλεσμα συχνά να καταστρατηγείται το δικό τους ωράριο εργασίας, χωρίς να αποζημιώνονται για υπερωριακή απασχόληση.

Όπως σε πολλούς τομείς του δημοσίου, τα προβλήματα παραμένουν έτσι χρόνια τώρα, δημιουργώντας μια αρνητική πραγματικότητα, που συγκαλύπτεται από το «φιλότιμο» των εργαζομένων.

Δεν μπορούμε να δεχτούμε τη συνεχή συρρίκνωση του αριθμού υπηρεσιακών αυτοκινήτων και οδηγών, στο όνομα του «μικρού» και «επιτελικού» κράτους.

Δεν δεχόμαστε κυβέρνηση και Περιφερειάρχες να κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν και να μην επιλύουν τα παραπάνω προβλήματα, που ταλανίζουν οδηγούς και υπηρεσίες.

Ζητάμε :

  • Να χορηγούνται καύσιμα με απόφαση Περιφερειάρχη καθ’ υπέρβαση των καθορισμένων ορίων.
  • Να προβλέπεται υπερωριακή απασχόληση με απόφαση Περιφερειάρχη καθ’ υπέρβαση των καθορισμένων ορίων, με σύμφωνη γνώμη των συναδέλφων οδηγών και χωρίς να καταστρατηγείται το ωράριο εργασίας τους.
  • Να χορηγηθεί σε όλους τους οδηγούς ανθυγιεινό επίδομα.
  • Να δοθεί η δυνατότητα στις υπηρεσίες τους να καλύπτουν τα μικροέξοδα, που προκύπτουν.
  • Να μπορούν να γίνονται με άμεσες, γρήγορες διαδικασίες οι επισκευές των υπηρεσιακών οχημάτων.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΖΑΒΕΡΔΙΝΟΣ ΑΛΚΗΣ

ΣΥΠΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΟΔΗΓΩΝ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *