Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 4ωρη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (11.00-15.00) ΤΕΤΑΡΤΗ 3 ΟΚΤΩΒΡΗ
Untitled
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 4ωρη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (11.00-15.00) ΤΕΤΑΡΤΗ 3 ΟΚΤΩΒΡΗ

Αθήνα  26- 9 -2018

Αρ. Πρωτ.: 248

ΤΕΤΑΡΤΗ 3 ΟΚΤΩΒΡΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 4ωρη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (11.00-15.00)

ΟΛΟΙ στην Συγκέντρωση

Πλατεία Κλαυθμώνος στις 11.30

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, παίρνοντας την σκυτάλη από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, συνεχίζει την αντεργατική της επίθεση θέλοντας να «πετάξει έξω» ειδικότητες και εργασίες, που σήμερα παίρνουν ανθυγιεινό επίδομα αλλά και να μειώσει το συνολικό ποσό στα χορηγούμενα σήμερα επιδόματα, με προκαθορισμένα πορίσματα Επιτροπών.

Γι’ αυτό δεν αποδέχτηκε το αίτημα της Ομοσπονδίας μας για συμμετοχή εκπροσώπου της στην «Επιτροπή Μεταρρύθμισης Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας» του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, γι’ αυτό δεν δίνει ούτε στους συνδικαλιστικούς φορείς, ούτε στη δημοσιότητα το πόρισμα της Επιτροπής, που συγκρότησε σε εφαρμογή του άρθρου 396 του ν. 4512/2018 για «τον προσδιορισμό συγκεκριμένων κριτηρίων χορήγησης του ανθυγιεινού & επικίνδυνου επιδόματος στο δημόσιο» στην προσπάθειά της «να πιάσει στον ύπνο» τους εργαζόμενους!!!

Με το προνομοθετημένο επί της ουσίας πλαίσιο ένταξης και χορήγησής του επιδόματος ανθυγιεινής & επικίνδυνης εργασίας θα καθοριστούν νέα κριτήρια δικαιούχων, νέος τρόπος υπολογισμού, και ύψος επιδόματος για κάθε κατηγορία δικαιούχων ανάλογα με την «έκταση και τη συχνότητα έκθεσης των εκάστοτε δικαιούχων στους παράγοντες κινδύνου που επικρατούν στους χώρους εργασίας…»!!!

Έτσι θα πετύχει «την εναρμόνιση με τα ευρωπαϊκά δεδομένα», δηλαδή και νέες μειώσεις μισθών και αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης κατά 5 χρόνια (στο 67ο έτος ηλικίας, από το 62ο), κυρίως για εργαζόμενους στους ΟΤΑ, που έχουν σήμερα ΒΑΕ.. Έτσι θα πιάνονται τα «ματωμένα» πλεονάσματα, έως το 2060!!!

Συνάδελφοι

Η χορήγηση του επιδόματος ανθυγιεινής & επικίνδυνης εργασίας, ο θεσμός των ΒΑΕ, τα μέτρα προστασίας της υγείας από ανθυγιεινές και επικίνδυνες συνθήκες καταχτήθηκαν από τους εργαζόμενους με αγώνες, σε σύγκρουση με τα συμφέροντα του κεφαλαίου, που μόνιμα παίρνει μέτρα που συμβάλλουν στη διαμόρφωση φτηνής εργατικής δύναμης, στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του, «πατώντας» ακόμα και στις ζωές των εργαζομένων.

Ξέρουμε ότι η «ανάπτυξη», που ευαγγελίζονται κυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ και επιχειρηματίες δεν χωράει στα «δημοσιονομικά δεδομένα» της μεταμνημονιακής εποχής γι’ αυτό ακόμα κι αυτή η σημερινή κουτσουρεμένη χορήγηση του ανθυγιεινού επιδόματος έχει αφήσει απ’ έξω δεκάδες ειδικότητες και δεν συνδέεται με μειωμένα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης για όλους.

Συνάδελφοι

Όλοι εμείς, που μετράμε τις ανάγκες της δουλειάς μας, τις ανάγκες της ζωής μας με τα δικά μας μέτρα, απαιτούμε δυναμικά:

  1. Καμία περικοπή στο ανθυγιεινό επίδομα. Χορήγησή του, χωρίς προσκόμματα από Δ/ντές και Επιτρόπους, σε όλους τους εργαζόμενους, που εκτελούν ανθυγιεινές εργασίες.
  2. Επέκταση του ανθυγιεινού σε όλες τις ειδικότητες εργαζομένων των Περιφερειών, που περιλαμβάνονται στο υπόμνημα, που έχουμε καταθέσει.
  3. Μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης για όλους τους εργαζόμενους, που εργάζονται σε ανθυγιεινές συνθήκες.
  4. Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας. Νομοθετική ρύθμιση χορήγησης Μέσων Ατομικής Προστασίας και Προληπτικής Ιατρικής σε όλες τις ειδικότητες, που απαιτείται.
  5. Προσλήψεις μόνιμων Γιατρών Εργασίας και Τεχνικών Ασφαλείας σε όλες τις Περιφέρειες/Περιφερειακές Ενότητες.

Γιατί όλοι εμείς γνωρίζουμε ότι οι διεκδικήσεις αυτές συνδέονται άρρηκτα με την απαίτησή μας να μειωθεί η φθορά της υγείας μας, να αναπληρώνεται η εργατική μας δύναμη. 

Συνάδελφοι

Δίνουμε μαζική απάντηση στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, που έχει βάλει στο στόχαστρο το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας και τα ΒΑΕ για τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ και το Δημόσιο γενικότερα. 

Όλοι στην 4ωρη Στάση Εργασίας (11.00-15.00) την Τέταρτη 3 Οκτώβρη

Όλοι στην συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 11:30

 ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΖΑΒΕΡΔΙΝΟΣ ΑΛΚΗΣ

ΣΥΠΑ ΓΙΑ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟ 3.10.18-ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *