Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
Στηρίζουμε τις διεκδικήσεις της Επιτροπής Πυρόπληκτων Κατοίκων Ραφήνας – Μαραθώνα
Untitled
Στηρίζουμε τις διεκδικήσεις της Επιτροπής Πυρόπληκτων Κατοίκων Ραφήνας – Μαραθώνα

Αθήνα 17 – 8 -2018

Αρ. Πρωτ.: 213

Στηρίζουμε τις διεκδικήσεις της Επιτροπής Πυρόπληκτων Κατοίκων Ραφήνας – Μαραθώνα

Στηρίζουμε τις διεκδικήσεις των πυρόπληκτων κατοίκων Ραφήνας – Μαραθώνα, που παίρνουν την υπόθεση στα χέρια τους και απαιτούν την πλήρη αποκατάστασή τους.

Ενώνουμε την φωνή μας στην παρέμβαση των κατοίκων στην Αθήνα, στη Βουλή και στην Περιφέρεια Αττικής, στις 20 Αυγούστου και απαιτούμε μαζί τους, την ικανοποίηση των αιτημάτων τους:

  1. Άμεση αποζημίωση κατοίκων και επαγγελματιών της περιοχής στο 100% της συνολικής ζημιάς
  2. Να υπάρξουν μέτρα ασφαλούς στέγασης, καθαριότητας και υγιεινής για όσους δεν μπορούν να μείνουν στην οικία τους, επιδότηση ενοικίου για όσους το χρειάζονται, ουσιαστική στήριξη των πυρόπληκτων οικογενειών από το κράτος.
  3. Άμεση αποκατάσταση των υποδομών, όπως της ύδρευσης, της ηλεκτροδότησης, τηλεφωνίας, χωρίς την επιβάρυνση των καταναλωτών για τη σύνδεσή τους στο δίκτυο κ.λπ.
  4. Να αντιμετωπιστούν ΑΜΕΣΑ οι ελλείψεις στους τομείς της δασοπροστασίας και πυρόσβεσης και να εκπονηθεί σχέδιο αντιμετώπισης παρόμοιων φαινομένων.
  5. Να καθαριστεί και να προστατευθεί το πευκοδάσος του Σχινιά με ευθύνη του κράτους.
  6. Να μαζευτούν τα κλαδιά κ.λπ. από περιοχές των δήμων που επλήγησαν και δεν έχουν καεί, με ευθύνη περιφέρειας και κράτους.
  7. Να γίνουν οι απαραίτητες μελέτες, μετρήσεις και να υλοποιηθούν ΤΩΡΑ έργα που σχετίζονται με την αντιμετώπιση πλημμυρών και πιθανής μόλυνσης του εδάφους, της ατμόσφαιρας και του υδροφόρου ορίζοντα στις πυρόπληκτες περιοχές.
  8. Εξασφάλιση δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για όλους μας με ευθύνη του κράτους. Να υπάρξουν άμεσα μέτρα στήριξης των Κέντρων Υγείας Ραφήνας, Ν. Μάκρης με μόνιμο προσωπικό και μέσα για την περίθαλψη όσων έχουν ανάγκη.
  9. Να φτιαχτεί σύγχρονος οικισμός με ευθύνη και χρηματοδότηση του κράτους, με χωροταξικό σχεδιασμό που να υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες.
  10. Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη των πληγέντων.
  11. Μέτρα ουσιαστικής στήριξης εργαζομένων και επαγγελματιών που έχουν χάσει τη δουλειά τους.
  12. Πάγωμα των χρεών σε εφορία, ΕΦΚΑ, τράπεζες, ΟΤΑ, χωρίς τόκους και προσαυξήσεις.

Βιώνουμε και εμείς από πρώτη χέρι, την πολιτική κυβέρνησης και περιφέρειας (τωρινών και προηγούμενων), που από τη μια παίρνουν με κάθε τρόπο από το λαό  και από την άλλη δίνουν απλόχερα στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Είναι η ίδια πολιτική, που «απαγορεύει» τις προσλήψεις στο δημόσιο, που προωθεί τις ιδιωτικοποιήσεις και την απαξίωση των δημόσιων υπηρεσιών και που θεωρεί ότι αυτές πρέπει να λειτουργούν με βάση τη σχέση «κόστους-οφέλους».

Είναι η ίδια πολιτική, που αντιμετωπίζει τη δουλειά μας, τις ζωές μας σαν «κόστος», που φροντίζει το περιβάλλον, μόνο όταν αυτό είναι πηγή κερδοφορίας των επιχειρηματιών, μεγαλοξενοδόχων κλπ.

Αυτή η πολιτική εκφράζεται και στην Περιφέρεια Αττικής (ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ) με την λειτουργία της Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας σαν μια γραφειοκρατική υπηρεσία, χωρίς μέσα, εξοπλισμό και προσωπικό. Εκφράζεται με την ευκολία που μοιράζει απλόχερα εκατομμύρια σε έργα, που χρειάζεται το κεφάλαιο για υποδομές, αλλά που απαντά αρνητικά σε αιτήματά μας για αντισεισμικό έλεγχο κηρίων υπηρεσιών μας, που δίνει 20 εκατομμύρια στον Συγγελίδη για να αγοράσει το κτήριό του στο Περιστέρι την ίδια ώρα, που αφήνει να ρημάζουν τόσα δημόσια κτήρια, που μπορούσαν να αξιοποιηθούν.

Δεν αποδεχόμαστε τον δρόμο αυτό, που «φτιάχνουν» για μας. Παλεύουμε για τη ζωή μας. 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΖΑΒΕΡΔΙΝΟΣ ΑΛΚΗΣ

ΣΥΠΑ Στηρίζουμε τις διεκδικήσεις της Επιτροπής Πυρόπληκτων Κατοίκων Ραφήνας – Μαραθώνα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *