Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΚΤΗΡΙΟΥ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Untitled
ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΚΤΗΡΙΟΥ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

Αθήνα 30 -7-2018

Αρ. Πρωτ.: 211

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΚΤΗΡΙΟΥ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

Μπορεί η πλειοψηφία του Ελεγκτικού Συνεδρίου με την υπ’ αριθ. 1313/2018 Απόφαση του Τμήματος Μείζονος – Επταμελούς Σύνθεσης να έδωσε «συγχωροχάρτι» στην 1057/5-5-2017 Απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Αττικής και να «αποφάνθηκε ότι δεν συντρέχει ουσιώδης νομική πλημμέλεια στην επιμέρους φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας για την αγορά» του κτηρίου της εταιρείας SYNERGO, όμως το μόνο, που απέδειξε είναι ότι η δικαιοσύνη είναι «τυφλή».

Είναι «τυφλή» και πιστή στο αντεργατικό νομικό πλαίσιο, που διατηρεί και ενισχύει και η σημερινή ψευδεπίγραφη αριστερή κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που θεωρεί ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουν έννομο συμφέρον να διαμαρτύρονται, δεν έχουν δικαίωμα να έχουν άποψη για το που θα δουλεύουν, να έχουν άποψη για το που διοχετεύονται τα χρήματα του ελληνικού λαού.

Είναι το ίδιο αντεργατικό νομικό πλαίσιο που τους δίνει το δικαίωμα να βρίσκουν πάμπολλες πλημμέλειες στα εντάλματα πληρωμής των συμβασιούχων, στα εντάλματα πληρωμής οδοιπορικών, αποζημιώσεων, μισθολογικών κλιμακίων των εργαζομένων, αλλά να τα βρίσκουν όλα καλά όταν πρόκειται να διοχετευτούν εκατομμύρια στους επιχειρηματίες.

Έτσι δεν βλέπουν τα δημόσια κτήρια, που ρημάζουν, δεν βλέπουν ότι πρώτα απ’ όλα πρέπει αυτά να αξιοποιηθούν για τις στεγαστικές ανάγκες των δημοσίων υπηρεσιών, ότι δεν έχουν το δικαίωμα να χαρίζουν εκατομμύρια στους επιχειρηματικούς ομίλους, ότι το Περιστέρι δεν είναι Αθήνα, ούτε καν εξετάζουν τα ζητήματα, που σχετίζονται με την διακήρυξη, με την προσβασιμότητα των πολιτών. Με διάφορα νομικά τερτίπια επέλεξαν να μην κρίνουν το γεγονός ότι το συγκεκριμένο κτήριο είναι εκτός διακήρυξης, ούτε όλα όσα αναφέραμε στα έγγραφά μας.

Η Περιφερειακή Αρχή Αττικής των ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ, που νίπτει τας χείρας της  για τις φονικές πλημμύρες και φωτιές, που κλείνει τα αυτιά της όταν ζητάμε πραγματογνωμοσύνη για την στατική επάρκεια του κτηρίων, που στεγάζονται οι υπηρεσίες της Περιφέρειας, στην περίπτωση της αγοράς του συγκεκριμένου κτηρίου προσκόμισε και Τεχνική Έκθεση πραγματογνωμοσύνης 3 μελών του ΤΕΕ και έναν μάρτυρα για να πουν πόσο καλό είναι το κτήριο!!!

Μέχρι και άλλο συμβόλαιο ακινήτου στην ευρύτερη περιοχή προσκομίσανε, που η αγοραία του τιμή είναι προσαυξημένη κατά 203,7%. Μόνο που συγκρίνουν ανόμοια πράγματα. Τις επιλογές ενός ιδιώτη με τις επιλογές ενός κρατικού φορέα, της Περιφέρειας εν προκειμένω, που οφείλει να σέβεται το κάθε ευρώ του εργαζόμενου λαού.

Είναι χαρακτηριστική η άποψη της μειοψηφούσας συμβούλου που είδε όσα οι άλλοι σύμβουλοι δεν είδαν!!! και την κατάρρευση της αγοράς ακινήτων και ότι οι αγοραίες τιμές υπολείπονται της αντικειμενικής… Και απορεί πως είναι δυνατόν η προσκομιζόμενη Τεχνική Έκθεση του ΤΕΕ να αναφέρει ότι το επίμαχο κτίριο έχει παλαιότητα 11 ετών, αν και η οικοδομική άδεια εκδόθηκε το 1988, και συγκεκριμένα όταν τα α’ και β’ υπόγεια και οι 2 πρώτοι όροφοι είναι 30 ετών, οι δε άλλοι όροφοι είναι 22 χρόνων, αφού προστέθηκαν αυθαίρετα το 1996!!!

Μπορεί τα όργανα του αστικού κράτους να έβαλαν όλα, το χέρι τους στο συμπέρασμα, που κατέληξε το Ελεγκτικό Συνέδριο ότι «με τα δεδομένα αυτά, κατά την κρίση του Τμήματος, αιτιολογείται επαρκώς ο συμφέρων χαρακτήρας του τελικώς επιτευχθέντος τιμήματος και η απόκλισή του από την προσδιορισθείσα αντικειμενική αξία του προς αγοράν ακινήτου», μπορεί να απαξιώνουν να εξετάσουν τα τιθέμενα ζητήματα, μπορεί να επιλέγουν να στηρίξουν με κάθε τρόπο και κάθε μέσο την Περιφερειακή Αρχή και τους επιχειρηματικούς ομίλους, όμως οι εργαζόμενοι δεν νομιμοποιούμε τις αποφάσεις τους, δεν νομιμοποιούμε τις πολιτικές τους επιλογές.

Αποδεικνύεται και με αυτό τον τρόπο ότι δεν υπολογίζουν την άποψη των εργαζομένων, που αντιτίθενται σε αυτήν την επιλογή της Περιφερειακής Αρχής, ότι κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν ότι οι αιρετοί έρχονται και παρέρχονται…..

Όμως επειδή τα λαϊκά στρώματα είναι αυτά που πληρώνουν «το μάρμαρο» αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής, που σε κάθε ζήτημα πληρώνουν «τη νύφη», επειδή οι εργαζόμενοι  είναι αυτοί που μένουν…, γι αυτό και δεν πρέπει να κάτσουμε με «σταυρωμένα τα χέρια»…

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΖΑΒΕΡΔΙΝΟΣ ΑΛΚΗΣ

ΣΥΠΑ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΓΟΡΑΣ

ΚΤΙΡΙΟ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ – 7ΜΕΛΕΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *