Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
Γνώση χειρισμού ηλεκτρονικού υπολογιστή
Untitled
Γνώση χειρισμού ηλεκτρονικού υπολογιστή

Αθήνα  23-7-2018

Αρ. Πρωτ.: 203

Προς

                             Περιφερειάρχη Αττικής

              κα Ρένα Δούρου

Θέμα: Γνώση χειρισμού ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Ο πίνακας του ΑΣΕΠ με τους αποκλεισμένους υπαλλήλους για τις θέσεις Γενικών Δ/ντών της Περιφέρειας Αττικής έφερε στην επιφάνεια μια απαράδεκτη κατάσταση.

Την ίδια ώρα, που στην Περιφέρεια Αττικής το σύνολο των υπαλλήλων όλων των κλάδων των κατηγοριών ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ χρησιμοποιούν ηλεκτρονικούς υπολογιστές για την διοικητική διεκπεραίωση των καθηκόντων τους, την ώρα που έχουν αναπτυχτεί ηλεκτρονικές πλατφόρμες για την ταχύτερη και καλλίτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, φαίνεται πως για τους περισσότερους «δεν αποδεικνύεται η γνώση χειρισμού ηλεκτρονικού υπολογιστή σύμφωνα με τα οριζόμενα στο Π.Δ. 50/2001»!!!

Είναι παραλογισμός να είμαστε χρήστες Η/Υ και να πρέπει να πληρώσουμε σε ιδιωτική εταιρεία, για να πιστοποιηθεί η γνώση μας!!!

Είναι απαράδεκτο να απαιτείται από τους υπαλλήλους να πληρώσουν από την τσέπη τους γι’ αυτό, ενώ έχουν νόμιμα προσληφθεί, έχουν επιμορφωθεί σχετικά και την γνώση Η/Υ την αποδεικνύουν με την καθημερινή τους εργασία.

Είναι απαράδεκτο η ίδια η Δ/νση Ανθρώπινου Δυναμικού της Περιφέρειας να μην το βεβαιώνει αυτό για όλους τους υπαλλήλους του φορέα, ενώ γνωρίζει ότι όλοι εργάζονται μπροστά σε ένα Η/Υ, ότι η χρήση τους είναι καθολική. Ακόμα κι αυτό το ΠΔ 50/2001, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει αποδέχεται ότι γνώση χειρισμού Η/Υ αποδεικνύεται και από την εμπειρία έξι τουλάχιστον μηνών στα σχετικά αντικείμενα!!! πόσο μάλλον για τους υπαλλήλους, που εργάζονται δεκαετίες τώρα με χρήση Η/Υ.

Ζητάμε να πάρετε όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε οι υπάλληλοι της Περιφέρειας Αττικής να «πιστοποιηθούν» άμεσα και δωρεάν για την γνώση τους στο χειρισμό Η/Υ.

Σε διαφορετική περίπτωση βάζετε σε αμφισβήτηση τη λειτουργία των πληροφοριακών συστημάτων της Περιφέρειας και την ανάγκη παροχής αυτής της εργασίας.

Κοιν/ση

  1. Αντιπεριφερειάρχη Π. Αθανασιάδη
  2. Δ/νση Ανθρώπινου Δυναμικού

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΖΑΒΕΡΔΙΝΟΣ ΑΛΚΗΣ

ΣΥΠΑ προς Περιφερειάρχη για Γνώση χειρισμού ηλεκτρονικού υπολογιστή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *