Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΓΕΝ Δ/ΝΤΩΝ
Untitled
ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΓΕΝ Δ/ΝΤΩΝ

Αθήνα  23-7-2018

                                       Αρ. Πρωτ.: 204

Μετά από 8 μήνες… το Ειδικό Συμβούλιο Επιλογής Προϊσταμένων αποφάνθηκε ότι οι υποψήφιοι-υπάλληλοι της Περιφέρειας Αττικής δεν γνωρίζουν την χρήση Η/Υ και ότι οι πτυχιούχοι των ΤΕΙ δεν ανήκουν στην ανώτατη εκπαίδευση

Από τις διαδικασίες επιλογής πέντε Γενικών Δ/ντών στην Περιφέρεια Αττικής και τον πίνακα αποκλειομένων υπαλλήλων για τις θέσεις αυτές βγαίνουν αξιόλογα συμπεράσματα.

Μετά από 8 μήνες… κατακαλόκαιρο, εν μέσω αδειών το 1ο Ειδικό Συμβούλιο Επιλογής Προϊσταμένων (ΕΙ.Σ.Ε.Π) έβγαλε τους σχετικούς πίνακες και καλεί μέσα σε (4) μέρες για τυχόν ενστάσεις.

Μπορεί να παραμένει αναπάντητο από όλους τους αρμοδίους γιατί η προκήρυξη αφορά μόνο τις πέντε Γενικές Δ/νσεις και πότε θα προκηρυχτούν οι υπόλοιπες, όμως το 1ο ΕΙ.Σ.Ε.Π αποφάνθηκε…

Και απέδειξε ότι εκτός από την περιβόητη συνέντευξη, την αντιδραστική αξιολόγηση και την τιμωρητική τροπολογία Γεροβασίλη-Μητσοτάκη, την προώθηση της λογικής του μάνατζερ και της αποδέσμευσης των πτυχίων από τις θέσεις ευθύνης, των φωτογραφικών προσόντων, που καταγγέλθηκαν για ορισμένες προκηρύξεις και αποτυπώνονται και μέσα από τα «εργαλεία», που λέγονται Περιγράμματα Θέσεων, υπάρχουν κι άλλοι τρόποι για να απορρίψεις υποψηφίους για τις θέσεις Γενικών Δ/ντών.

Απέκλεισε 38 υποψηφίους γιατί «δεν αποδεικνύεται η γνώση χειρισμού ηλεκτρονικού υπολογιστή σύμφωνα με τα οριζόμενα στο Π.Δ. 50/2001». Από τους 52 που αποκλείστηκαν στους 38 έχει αυτό το λόγο!!! και ανάμεσά τους και τον Δ/ντή Πληροφορικής!!!

Και επειδή η συντριπτική πλειοψηφία των υποψηφίων προέρχεται από τους υπαλλήλους της Περιφέρειας Αττικής, θεωρούμε τον λόγο αυτό απαράδεκτο.

Απαράδεκτο γιατί η Περιφέρεια Αττικής γνωρίζει ότι στις υπηρεσίες της το σύνολο των υπαλλήλων όλων των κλάδων των κατηγοριών ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ χρησιμοποιούν ηλεκτρονικούς υπολογιστές για την διοικητική διεκπεραίωση των καθηκόντων τους, γνωρίζει ότι εργάζονται πάνω σε ηλεκτρονικές πλατφόρμες που έχουν αναπτυχτεί για την ταχύτερη και καλλίτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, γνωρίζει και δεν το βεβαιώνει!!!

Απαράδεκτο, γιατί το ΕΙΣΕΠ απαιτεί από δημοσίους υπαλλήλους που εργάζονται δεκαετίες τώρα με χρήση Η/Υ, πιστοποίηση της γνώσης αυτής από ιδιωτική εταιρεία!!! Ακόμα κι αυτό το ΠΔ 50/2001, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει αποδέχεται ότι γνώση χειρισμού Η/Υ αποδεικνύεται και από την εμπειρία έξι τουλάχιστον μηνών στα σχετικά αντικείμενα!!!

Η Περιφέρεια Αττικής και το ΕΙ.Σ.Ε.Π. ανακάλυψαν επίσης και τα πτυχία ΑΤΕΙ!!!

Μόνο που δεν μας λένε τι εννοούν. Γιατί αποκλείουν κατόχους πτυχίων ΤΕΙ, αφού μόνο ο τίτλος τους άλλαξε; Γιατί τους αποκλείουν ενώ δεν απαιτείται καμιά διαδικασία ισοτιμίας, αφού τα επαγγελματικά δικαιώματα όσων αποφοιτούν μετά την έναρξη του νόμου 2916/2001, άρθρο 6, παρ. 6β για την «Διάρθρωση της ανώτατης εκπαίδευσης και ρύθμιση θεμάτων του τεχνολογικού τομέα αυτής», δηλαδή τον νόμο με τον οποίο εντάχθηκαν στην ανώτατη τριτοβάθμια εκπαίδευση τα ΤΕΙ «είναι τα ίδια με αυτά που καθορίζονται με τα προεδρικά διατάγματα, που έχουν εκδοθεί κατά ειδικότητα, σύμφωνα με τις διατάξεις του γ΄της παρ. 2 του άρθρου 25 του Ν. 1404/1983.»;

Η απάντηση για όλα αυτά είναι απλή: Τα θεσμικά όργανα του αστικού κράτους φτιάχνουν τους νόμους στα μέτρα τους, τους ερμηνεύουν όπως τους βολεύει και τους υλοποιούν όπως τους εξυπηρετεί…

Η λύση είναι μια: Οι εργαζόμενοι να τους γυρίσουν την πλάτη και να παλέψουν για τη δικιά τους εξουσία, για τα δικά τους συμφέροντα.

Π.Α.

  1. Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης
  2. 1ο ΕΙ.Σ.Ε.Π.
  3. Υπουργείο Εσωτερικών

4.Περιφερειάρχη Αττικής

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΖΑΒΕΡΔΙΝΟΣ ΑΛΚΗΣ

ΣΥΠΑ για ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *