Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
Απαιτούμε να μπει τέλος στην αδιαφάνεια και την ημετεροκρατία των αναθέσεων σε θέσεις ευθύνης
Untitled
Απαιτούμε να μπει τέλος στην αδιαφάνεια και την ημετεροκρατία των αναθέσεων σε θέσεις ευθύνης

Αθήνα 19 -6-2018

Αρ. Πρωτ.: 173

Απαιτούμε να μπει τέλος στην αδιαφάνεια και την ημετεροκρατία των αναθέσεων σε θέσεις ευθύνης

Υλοποιώντας απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου αποστείλαμε προς την Περιφερειάρχη Αττικής, κ. Ρένα Δούρου «ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ, ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ  ΜΕΤΑ ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΩΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ» αναφορικά με το ζήτημα των αναπληρώσεων Προϊσταμένων των οργανικών μονάδων της Περιφέρειας Αττικής, καθιστώντας γνωστά τα σοβαρά ζητήματα, που αντιμετωπίζουμε εξαιτίας της συχνότατης παραβίασης της ισότητας, της αξιοκρατίας και της διαφάνειας στις διαδικασίες αυτές.

Αναφερόμαστε συγκεκριμένα στην μη τήρηση των οριζομένων στο άρθρο άρθρο 87 του Υπαλληλικού Κώδικα στις αποφάσεις αναπλήρωσης προϊσταμένων οργανικών μονάδων, στις ακολουθούμενες αυθαίρετες και αδιαφανείς διαδικασίες, στις αναιτιολόγητες αποφάσεις ορισμού, στις αυθαίρετες αλλά σκόπιμες μετακινήσεις-μεταθέσεις υπαλλήλων, προκειμένου να ανατεθεί η αναπλήρωση των κενών θέσεων ευθύνης, σε υπαλλήλους της αρεσκείας της Περιφερειακής Αρχής, στην μη χορήγηση του επιδόματος θέσης ευθύνης, σε περιπτώσεις αυτοδίκαιης (ex lege) αναπλήρωσης, κατά τις οποίες οι συνάδελφοι εκτελούν καθήκοντα αναπληρωτή Προϊσταμένου εν τοις πράγμασι κλπ.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Δεν μπορεί να ανεχόμαστε διάτρητες διαδικασίες, που οδηγούν συναδέλφους σε δικαστικές διεκδικήσεις, με ότι αυτό συνεπάγεται (έξοδα, ταλαιπωρία κλπ), προκειμένου να βρουν το δίκιο τους, που προάγουν την ημετεροκρατία.

Δεν μπορεί να κλείνουμε τα μάτια σε επιλογές της Διοίκησης που αυξάνουν τις αποδοχές όσων θέλει, μέσω του επιδόματος θέσης ευθύνης, που μοριοδοτεί «αυθαίρετα» όποιον θέλει και του δίνει προβάδισμα στις επόμενες κρίσεις των Υπηρεσιακών Συμβουλίου, όποτε κι αν αυτές γίνουν.

Κρίσεις που Περιφερειακή Αρχή και κυβέρνηση θέλουν να μας τις παρουσιάσουν ότι θα στηρίζονται στην αξιοκρατία και την αντικειμενικότητα, ενώ θα είναι με τα «σημαδεμένα χαρτιά» του ν. 4369/2016 (νόμος Βερναρδάκη) των μορίων της ανάθεσης-αναπλήρωσης και της προβλεπόμενης συνέντευξης.

Καλούμε τους συναδέλφους να γνωστοποιούν στο Σύλλογο, κάθε ανάλογο περιστατικό, να μην ανέχονται τέτοιες διαδικασίες.

Απαιτούμε να μπει τέλος στην αδιαφάνεια και την ημετεροκρατία.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΖΑΒΕΡΔΙΝΟΣ ΑΛΚΗΣ

ΣΥΠΑ Απαιτούμε να μπει τέλος στην αδιαφάνεια και την ημετεροκρατία

ΕΞΩΔΙΚΟ ΓΙΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΕΙΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *