Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ – ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΕΤΕ ΣΕ ΕΠΟΧΕΣ του «κάτσε καλά γιατί θα σε στείλουμε στον …….»
Untitled
Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ - ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΕΤΕ ΣΕ ΕΠΟΧΕΣ του «κάτσε καλά γιατί θα σε στείλουμε στον …….»

Αθήνα 25 – 6 -2018

Αρ. Πρωτ.: 176

Προς

                                   Περιφερειάρχη Αττικής

                   κα Ρένα Δούρου

ΑΝΑΚΑΛΕΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΑΣ ΓΙΑ «ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ»

 Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΕΤΕ ΣΕ ΕΠΟΧΕΣ του «κάτσε καλά γιατί θα σε στείλουμε στον …….»

Παρά το από 14-5-2018 έγγραφό μας, με το οποίο σας ζητούσαμε να μην προχωρήσετε σε ανάθεση στον συνάδελφο οδηγό της ΔΑΟΚ Βόρειου Τομέα «παράλληλων καθηκόντων» σε άλλη υπηρεσία, στις 21/6/2018 του κοινοποιήσατε την απόφασή σας αυτή.

Γράψατε στα «παλιά σας τα παπούτσια» και το έγγραφό μας αυτό και τις 2 επιστολές του προϊσταμένου της Δ/νσης, στην οποία υπηρετεί ο συνάδελφος.

Πέρα από αυτά όμως αγνοήσατε επιδεικτικά και την από 30/05/2017 «ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ, ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕΤΑ ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΩΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ», που σας απέστειλε για αυτό το θέμα η Ομοσπονδία μας.

Το θράσος δε, με το οποίο περιβάλλεται η παράνομη αυτή απόφαση ολοκληρώθηκε με την άσκηση τρομοκρατίας, που εκφράστηκε από τον αντιπεριφερειάρχη ΒΤ, όταν τηλεφωνικά απαιτώντας να μιλήσει μαζί του, αν και ο συνάδελφος τον ενημέρωσε ότι οδηγούσε, του είπε: “… μην προσπαθήσεις να κινηθείς συνδικαλιστικά, γιατί θα σε στείλω στα Κύθηρα… και μη τυχόν και το πεις στο διευθυντής σου, γιατί αυτός θα την γλιτώσει, αλλά εσύ όχι…”.

Δυστυχώς γι αυτόν η ανοιχτή ακρόαση… έφερε στην επιφάνεια όλο το μεγαλείο των απειλών και της τρομοκρατίας!!!

Αλήθεια κα Περιφερειάρχη, το Γραφείο στα Κύθηρα γι αυτό το φτιάξατε στον Οργανισμό; Για να επαναφέρετε τις αλήστου μνήμης απειλές προς τους δημοσίους υπαλλήλους, που έλεγαν «καθίστε καλά γιατί θα σας στείλουμε στον Έβρο»;

Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας δεν είναι τσιφλίκι σας και οι εργαζόμενοι δεν είναι μόνοι τους …

Όσο και να θέλετε να τους τρομοκρατήσετε, δεν μπορείτε…

Το Σωματείο είναι εδώ για να αντιμετωπίζει και την τρομοκρατία και τις διακρίσεις και την ημετεροκρατία σας.

Και πέστε μας από πότε αποκτήσατε το δικαίωμα να αναθέτετε στον υπάλληλο καθήκοντα και μάλιστα εσαεί…, παρά την αιτιολογημένη αρνητική εισήγηση του οικείου προϊσταμένου του;

Και μην μας μιλήσετε για «επιτακτική υπηρεσιακή ανάγκη», γιατί εάν αυτή υπήρχε οφείλατε να ζητήσετε οδηγούς έστω και σε μια σας προκήρυξη. Όμως εσείς δεν ζητήσατε την πρόσληψη οδηγών, ούτε με μόνιμες θέσεις, ούτε με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Δεν ζητήσατε ούτε το 2016, ούτε το 2017, ούτε το 2018.

Δεν ζητήσατε  ούτε καν μέσω μετατάξεων οδηγούς, ούτε καν μέσω της από 13-9- 2017 υποβολής αιτήματος (122) μετατάξεων μέσω του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας (ν. 4440/2016). Δεν ζητήσατε ποτέ ούτε έναν οδηγό!!! Και έρχεστε τώρα και υπογράφετε ανάθεση «παράλληλων καθηκόντων»!!!!

Το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού και συγκεκριμένα οδηγών υπήρχε και υπάρχει. Χρόνια τώρα όλες οι Περιφερειακές Αρχές, όπως και αρκετοί Δ/ντές βολεύεστε, γιατί οι συνάδελφοι πολλών κλάδων και ειδικοτήτων χρησιμοποιούν για την εκτέλεση της υπηρεσίας τους τα δικά τους ΙΧ αυτοκίνητα, καθώς και γιατί ένας σημαντικός αριθμός συναδέλφων κάτω από την πίεση των καταστάσεων έχει «αποδεχτεί» να οδηγεί κατ’ εξαίρεση τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα, χωρίς να είναι οδηγοί.

Η κατάσταση αυτή απ’ ότι φαίνεται σας έχει αποθρασύνει και όχι μόνο βγάζετε αποφάσεις, χωρίς να υπολογίζετε τους εργαζόμενους και τις δυσκολίες προσωπικές και υπηρεσιακές, που αντιμετωπίζουν, αλλά θέλετε και να επιβάλετε με την τρομοκρατία την κατάσταση αυτή.

Ταυτόχρονα βέβαια «πέσατε θύματα» και των εισηγήσεων και αποφάσεων των υπηρεσιακών στελεχών της Δ/νσης Υγειονομικού Ελέγχου Β.Τ. που ανέθεσαν το έργο της εποπτείας του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών σε μια μόνο επιτροπή για όλο τον Βόρειο Τομέα, αντί της παρακολούθησης από όλους τους τομείς ευθύνης των συναδέλφων Εποπτών Δημόσιας Υγείας, όπως εξάλλου γινόταν εδώ και χρόνια, ώστε να μοιράζονται οι αποστάσεις και να μην έχουμε το φαινόμενο να πηγαίνουν στην ίδια περιοχή ταυτόχρονα 4 υπάλληλοι.

Αυτά γίνονται όταν χειροκροτάει κανείς την κυβερνητική και μνημονιακή πολιτική, αυτά γίνονται όταν με την τακτική σου μεγενθύνεις τα υπαρκτά προβλήματα.

Σας καλούμε:

  • Να ανακαλέσετε την απόφαση ανάθεσης στον συνάδελφο οδηγό καθήκοντα και σε άλλη υπηρεσία.
  • Να πάρετε όλα τα αναγκαία μέτρα για να σταματήσει η τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς.
  • Να προχωρήσετε σε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
  • Να δώσετε όλα τα απαραίτητα στους συναδέλφους, που εκτελούν εξωτερική υπηρεσία.
  • Να καλύψετε τα έξοδα κίνησης των συναδέλφων, που εκτελούν εξωτερική υπηρεσία με μόνιμο, πάγιο τρόπο.

Τέλος σας ενημερώνουμε ότι οφείλετε να λάβετε σοβαρά υπόψη σας τα αναφερόμενα στην από 30/05/2017 «ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ, ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕΤΑ ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΩΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ», που σας απέστειλε για το θέμα αυτό η Ομοσπονδία μας, γιατί δεν θα επιτρέψουμε ούτε να συνεχίζεται η τρομοκρατία προς τους συναδέλφους μας, ούτε να υφίστανται βλάβη τα έννομα συμφέροντα των μελών μας.

Κοιν/ση

  1. Αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα
  2. Παρατάξεις του Π.Σ. Αττικής

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΖΑΒΕΡΔΙΝΟΣ ΑΛΚΗΣ

ΣΥΠΑ ΑΝΑΚΑΛΕΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *