Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, Παρασκευή 11 Μάη από τις 12:00 μέχρι το τέλος ωραρίου
Untitled
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, Παρασκευή 11 Μάη από τις 12:00 μέχρι το τέλος ωραρίου

Αθήνα  9 -5-2018

Αρ. Πρωτ.:124

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Παρασκευή 11 Μάη από τις 12:00 μέχρι το τέλος ωραρίου

Συγκέντρωση στις 12:30 στην πλατεία Κλαυθμώνος

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Σας καλούμε να συμμετάσχετε μαζικά στην κινητοποίηση για τη διεκδίκηση μόνιμης και σταθερής δουλειάς για όλους τους εργαζομένους, ενάντια στις ελαστικές σχέσεις εργασίας, ενάντια στην ομηρία και την ανακύκλωση της ανεργίας.

Διαχρονικά όλες οι αστικές κυβερνήσεις, ανεξαρτήτως χρώματος, εφάρμοσαν τις κατευθυντήριες γραμμές της ΕΕ, της Παγκόσμιας Τράπεζας, του ΟΟΣΑ, αλλά και των ντόπιων αφεντικών τους, με ιδιαίτερη εμμονή ειδικά για την «αγορά εργασίας». Κεντρική τους στόχευση είναι η επέκταση των ελαστικών μορφών απασχόλησης και ο εξοβελισμός της μόνιμης και σταθερής δουλειάς, ώστε οι εργαζόμενοι να γίνουν ακόμη φθηνότεροι και ευκολότερα αναλώσιμοι, ανάλογα με τις επιδόσεις της οικονομίας τους, ανάλογα με την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων που εκπροσωπούν.

Σε αυτό το πλαίσιο, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, για άλλη μια φορά με την πρόσφατη ψήφιση των «προαπαιτούμενων» της Ε.Ε. και των άλλων θεσμικών της εταίρων, της 3ης αξιολόγησης, πρόσθεσε νέα εμπόδια στην μονιμοποίηση των συμβασιούχων συναδέλφων μας. Ταυτόχρονα, προχώρησε σε χιλιάδες απολύσεις στους Δήμους, πετώντας συναδέλφους μας στον καιάδα της ανεργίας, ενώ οι προσλήψεις που έγιναν ούτε για μπάλωμα των πραγματικών αναγκών δεν φτάνουν.

Γνωρίζουμε ότι η υποστελέχωση, η απαγόρευση των προσλήψεων, η συνέχιση της ομηρίας των συμβασιούχων και η επέκταση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, ιδιαίτερα στους ευαίσθητους τομείς για τη ζωή των λαϊκών στρωμάτων (Παιδεία-Υγεία-Κοινωνικής Πρόνοια), χρησιμοποιούνται και ως άλλοθι για την προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων υπηρεσιών και αρμοδιοτήτων του δημοσίου, που όλα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου σιγοντάρουν, κατ’ επιταγή του μεγάλου κεφαλαίου.

Απαιτούμε :

  • Μετατροπή των όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου χωρίς όρους και προϋποθέσεις -Καμία απόλυση συμβασιούχου
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους -Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΖΑΒΕΡΔΙΝΟΣ ΑΛΚΗΣ

ΣΥΠΑ ΓΙΑ ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 11-5-18-124

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *