Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΔΑΥΡΟ
Untitled
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΔΑΥΡΟ

Αθήνα 14-5-2018

Αρ. πρωτ: 128

Προς

                               Τα μέλη του Συλλόγου

ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΔΑΥΡΟ

Συνάδελφοι,

Το ΔΣ και η Πολιτιστική Ομάδα του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής θέλουμε να διερευνήσουμε εάν υπάρχει ενδιαφέρον για την παρακολούθηση της παράστασης «Πλούτος» του Αριστοφάνη που διοργανώνει το Εθνικό Θέατρο στην Επίδαυρο, στις 13 και 14 Ιουλίου 2018.

Σκέψη μας είναι, το κόστος συμμετοχής να είναι και φέτος συμβολικό, στα 5€/άτομο. Στο κόστος αυτό θα συμπεριλαμβάνονται το εισιτήριο της παράστασης, καθώς και τα έξοδα μετακίνησης από και προς το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου.

Η συγκεκριμένη παράσταση, η οποία θα παρουσιαστεί στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, την Παρασκευή 13 και το Σάββατο 14 Ιουλίου 2018, αποτελεί συμπαραγωγή του Εθνικού Θεάτρου με το Κρατικό Θέατρο της Σερβίας, σε σκηνοθεσία του Nikita Milivojevic.

Προκειμένου να καταφέρουμε να ενταχθούμε στις Ομαδικές Κρατήσεις Εισιτηρίων του Εθνικού Θεάτρου και επομένως, και στις ευνοϊκότερες προσφερόμενες τιμές, (προσφέρονται εισιτήρια ανά ημέρα στην τιμή των 16€ για το άνω διάζωμα συμπεριλαμβανομένης της μεταφοράς προς και από το Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου. Στα πούλμαν θα υπάρχουν θεατρολόγοι οι οποίοι θα κάνουν παρουσίαση και ανάλυση των έργων) χρειάζεται να κάνουμε έγκαιρα προκράτηση εισιτηρίων. Για το σκοπό αυτό παρακαλούμε όσους συναδέλφους επιθυμούν να παρακολουθήσουν την παράσταση, να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την Παρασκευή 18-5-2018 και ώρα 13:00 στα e-mail ή τηλέφωνα που ακολουθούν:

Αγάκου Βάντα: vaia.agakou@patt.gov.gr

Θυμιανού Χρυσούλα: chrysoula.thimianou@patt.gov.gr

Καραγιάννη Πέγκυ: pkaragianni@patt.gov.gr

Παναγιωτακοπούλου Κωνσταντίνα: konstantina.panagiotakopoulou@patt.gov.gr  

Παντάζου Μαρία: maria.pantazou@patt.gov.gr

Παπαγεωργίου (Κανελλή) Χριστίνα – Μελπομένη:

Περράκη Δήμητρα:

Σαρλή Ιωάννα: isarli@patt.gov.gr

Στασινοπούλου Ιωάννα: giannoula11@yahoo.gr

Στεβή Ειρήνη: estevi@patt.gov.gr

Σημειώνεται ότι όσοι συνάδελφοι επιθυμούν μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή και για συνοδό και παιδιά.

Ακολουθούν πληροφορίες για το έργο του Αριστοφάνη και τους συντελεστές της συγκεκριμένης παράστασης του Εθνικού Θεάτρου από την ιστοσελίδα του θεάτρου www.nt.gr:

Η παράσταση του Nikita Milivojevic με τον μικτό θίασο, από Έλληνες και Σέρβους ηθοποιούς, στοχάζεται πάνω στο κεντρικό ερώτημα που θέτει ο Αριστοφάνης για τον τρόπο κατανομής του πλούτου και εξετάζει τις αναγωγές του στο σήμερα.

Ο Χρεμύλος μετά την επίσκεψή του στο μαντείο των Δελφών επιστρέφει φέρνοντάς μαζί του έναν τυφλό γέρο άντρα, ύστερα από παραίνεση του Απόλλωνα. Με τη βοήθεια του δούλου του, Καρίωνα, ανακαλύπτει πως ο άντρας που έχει πάρει στο κατόπι δεν είναι άλλος από τον Πλούτο. Ο Χρεμύλος και όλοι οι τίμιοι συμπολίτες του θα ευημερήσουν, αν ο Πλούτος ξαναδεί το «φως το αληθινό». Η θεραπεία του Ασκληπιού στέφεται με επιτυχία κι η δικαιοσύνη αποκαθίσταται. Η Πενία (Φτώχεια) που τόσο καιρό διαφέντευε την πόλη, προσπαθεί τώρα να υπερασπιστεί τις χάρες της φτωχής πλην τίμιας ζωής. αλλά οι Αθηναίοι δεν πείθονται και σχεδιάζουν να εγκαταστήσουν τον Πλούτο στην παλιά του θέση, στο πίσω μέρος του ναού της Αθηνάς (εκεί όπου φυλάσσονταν τα χρήματα του Δημοσίου).

Ο σκηνοθέτης σημειώνει: Μία από τις μεγάλες μου απορίες εδώ και πολλά χρόνια αποτελεί η ύπαρξη διάφορων λιστών διανομής του πλούτου ανά τον κόσμο. Πώς είναι δυνατόν 100 άνθρωποι να είναι πλουσιότεροι από τη μισή ανθρωπότητα… Τι κόσμος είναι αυτός; Το αν ο Πλούτος είναι τυφλός ή βλέπει πολύ καλά τί κάνει μοιάζει παντελώς αδιάφορο: οι πλούσιοι γίνονται όλο και πιο πλούσιοι, οι φτωχοί όλο και πιο φτωχοί. Από τον καιρό του Αριστοφάνη μέχρι σήμερα τα πράγματα μοιάζουν να μην έχουν αλλάξει καθόλου. Ο Πλούτος προφανώς είναι ακόμη ο πιο ισχυρός Θεός του πλανήτη, η κινητήρια δύναμη του κόσμου, ενώ διάφορα «οικονομικά συμφέροντα» καθορίζουν τα πάντα. Η Ελλάδα και η Σερβία (και με ευρύτερη έννοια και ολόκληρα τα Βαλκάνια), είναι οι δύο όψεις του νομίσματος στα ψιλά του Πλούτου. Ο ρόλος μας σε τούτη την επ’ άπειρον επίκαιρη παγκόσμια κωμωδία είναι πάντα ίδιος: κορώνα ή γράμματα για μας δεν υπάρχει διαφορά.

Εθνικό Θέατρο της Σερβίας

Στις αρχές του 19ου αιώνα, γεννήθηκε η ιδέα ενός θεάτρου ως θεσμού, που θα συνέβαλε στην καταπολέμηση του συντηρητισμού,  του αναλφαβητισμού, θα ενίσχυε τη δημιουργία προοδευτικών ιδεών και την ανάπτυξη του εθνικού πολιτισμού. Ο πρίγκιπας Mihajlo, μαζί με το Κρατικό Συμβούλιο, αποφάσισε την ανέγερση του κτιρίου κοντά στην Stambol Gate – άλλοτε τουρκοκρατούμενη περιοχή.

Το 1868 ιδρύθηκε στο Βελιγράδι το Εθνικό Θέατρο της Σερβίας, που αποτελεί έως και σήμερα τον κορυφαίο θεατρικό οργανισμό της χώρας. Προβάλλει  τον πολιτισμό της Σερβίας στο εξωτερικό αποσπώντας διεθνείς  διακρίσεις. Στη διάρκεια της πλούσιας ιστορίας του φιλοξένησε παραστάσεις  με διάσημους ηθοποιούς, τραγουδιστές και χορευτές. Η σταθερή ποιότητα του ρεπερτορίου σε συνδυασμό  με την παράδοση και τη  σύγχρονη προσέγγιση της θεατρικής τέχνης καθώς και  το υψηλό επίπεδο των παραστάσεων αποτελεί το σήμα κατατεθέν του.  Οι παραγωγές του Εθνικού Θεάτρου της Σερβίας ταξιδεύουν τον πολιτισμό της χώρας στο εσωτερικό και στο εξωτερικό στα καλύτερα ευρωπαϊκά θέατρα.  Όπερα, Θέατρο και Χορός συνυπάρχουν κάτω από την ίδια στέγη. Διαθέτει δύο σκηνές και δίνει περίπου 70 παραστάσεις κάθε μήνα.

Συντελεστές Παράστασης

Σκηνοθεσία: Νικίτα Μιλιβόγεβιτς

Σκηνικά: Κέννυ Μακ Λέλλαν

Κοστούμια: Marina Medenica

Συνθέτης: Άγγελος Τριανταφύλλου

Φωτιστής: Αλέκος Αναστασίου

Χορογράφος: Αμάλια Μπένετ

Διανομή ρόλων

Γιώργος Γάλλος (Χρεμύλος), Μανώλης Μαυροματάκης (Καρίων), Βασίλης Χαραλαμπόπουλος (Πλούτος), Μάνος Βακούσης (Βλεψίδημος), Γαλήνη Χατζηπασχάλη (Πενία), Γιάννης Κότσιφας (Ασκληπιός, Χορός), Κώστας Κορωναίος (Γυναίκα Χρεμύλου, Δίκαιος, Χορός), Μιχάλης Τιτόπουλος (Συκοφάντης, Ερμής, Χορός), Μαρία Διακοπαναγιώτου (Γυναίκα, Χορός) Nenad Maričić (Κορυφαίος χορού) και 9μελής χορός-μουσικών από την Κρατική Ορχήστρα Βελιγραδίου

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΖΑΒΕΡΔΙΝΟΣ ΑΛΚΗΣ

ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΠΡΟΚΡΑΤΗΣΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *