Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
ΟΣΥΑΠΕ – Να ανακληθεί αμέσως η απόφαση Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων
pexels-mohammad-danish-891059
ΟΣΥΑΠΕ - Να ανακληθεί αμέσως η απόφαση Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων

                                                 Αθήνα  26 /1 /2018

                                        Αριθμ. Πρωτ.:8

Προς

1 Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων

2 Υπουργό Εσωτερικών

Να ανακληθεί αμέσως η απόφαση του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων

 Πρωτοπόρα στην υλοποίηση των αντιλαϊκών ρυθμίσεων η Περιφερειακή Αρχή Ιονίων Νήσων (ΣΥΡΙΖΑ), έσπευσε να υλοποιήσει το άρθρο 91 του ν. 4483/2017 και με την αρ. αρ. 6038/2492/22-1-2018 απόφασή του να αναθέσει σε υπάλληλο της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου και τα καθήκοντα της αντίστοιχης υπηρεσίας της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλονιάς.

Πριν προλάβει να στεγνώσει το μελάνι του συγκεκριμένου νόμου έγινε φανερό και στους πιο δύσπιστους ποιοι ήταν πίσω από την συγκεκριμένη ρύθμιση του υπουργείου Εσωτερικών, που έδινε το δικαίωμα σε κάθε Περιφερειάρχη Νησιωτικής Περιφέρειας να αναθέτει στους υπαλλήλους καθήκοντα και άλλης Περιφερειακής Ενότητας, από αυτήν που έχουν τοποθετηθεί!!!

Έτσι απαντάνε κυβέρνηση και περιφερειάρχες στην υποστελέχωση των υπηρεσιών, στην απαγόρευση των προσλήψεων που έχουν επιβάλει χέρι-χέρι με τους «θεσμικούς εταίρους» τους ΕΕ και ΔΝΤ. Έτσι προσπαθούν να «μπαλώσουν» τη μείωση κατά 40% του προσωπικού των Περιφερειών. Μαζί σχεδιάζουν και υλοποιούν τους αντιλαϊκούς προϋπολογισμούς (κρατικό και περιφερειών), μαζί συμφωνούν τις αντεργατικές ρυθμίσεις.

Κάνουν «λάστιχο» τους εργαζόμενους, τους φορτώνουν διπλή δουλειά και ευθύνες, που είναι φύση αδύνατον να διεκπεραιωθούν, τους φορτώνουν με έξοδα κίνησης-εισιτήρια που τις περισσότερες φορές ούτε καν τους τα πληρώνουν, αδιαφορούν ακόμα και για το γεγονός ότι τα περισσότερα νησιά της χώρας δεν έχουν ούτε μεταξύ τους επικοινωνία.

Τσαλαπατούν κι αυτόν ακόμα τον υπαλληλικό κώδικα, που ορίζει ότι αποτελεί μετάθεση η μεταφορά ενός υπαλλήλου από μία διακεκριμένη οργανική μονάδα (Διεύθυνση) σε μία άλλη διακεκριμένη οργανική μονάδα και επομένως απαιτείται αίτηση του υπαλλήλου και σύμφωνη γνώμη του καθ’ ύλην αρμόδιου υπηρεσιακού συμβουλίου.

Καλούμε :

Τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων να ανακαλέσει αμέσως την απόφασή του  αυτή και να απαιτήσει την κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων της Περιφέρειας με μόνιμους διορισμούς υπαλλήλων.

Την κυβέρνηση και ιδιαίτερα τον Υπουργό Εσωτερικών να καταργήσουν την συγκεκριμένη ρύθμιση, να άρουν την απαγόρευση των προσλήψεων και να προχωρήσουν σε μαζικές προσλήψεις.

 Οι εργαζόμενοι των Περιφερειών όλης της χώρας δηλώνουμε την απαίτησή μας να ανακληθεί η απόφαση αυτή και να σταματήσει η λογική της ανάθεσης των λεγόμενων  «παράλληλων» καθηκόντων στους υπαλλήλους. Απαιτούμε εδώ και τώρα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Κοιν/ση

  1. Υπουργείο Εσωτερικών /Δ/νση Προσωπικού ΟΤΑ
  2. ΕΝΠΕ
  3. Κόμματα Βουλής
  4. Παρατάξεις Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων
  5. Σύλλογοι – μέλη μας

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΝΔΡΕΑΔΕΛΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΟΣΥΑΠΕ Να ανακληθεί αμέσως η απόφαση του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων-8

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *