Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΟΣΥΑΠΕ
pexels-mohammad-danish-891059
ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΟΣΥΑΠΕ

ΔΗΛΩΣΗ –ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Η δημόσια διατύπωση κάθε άποψης, κάθε γνώμης αποτελεί συστατικό στοιχείο της δημοκρατίας, είναι αναπόσπαστα δεμένη με την ιδεολογοπολιτική διαπάλη στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Και κάθε άποψη κρίνεται… και πρέπει να κρίνεται από τους συναδέλφους, από τους εργαζόμενους γενικότερα. Όπως κρίνεται και η στάση καθενός μας απέναντι στις εξελίξεις, απέναντι στα προβλήματα, απέναντι σε καθετί που μας πληγώνει και μας βασανίζει.

Και η στάση μας δεν μπορεί να είναι στατική… Γιατί αν ήταν, τα πράγματα θα παρέμεναν ίδια. Κοιτάζουμε πίσω μας, βγάζουμε συμπεράσματα και προχωράμε. Κι όταν κριτήριο στη στάση μας, στη δράση μας είναι η ανιδιοτελής υπηρέτηση των συμφερόντων των εργαζομένων, η πεποίηθηση ότι οι εργαζόμενοι με τη δουλειά τους είναι οι παραγωγοί του πλούτου της κοινωνίας μας, η πίστη στη διεκδίκηση για σύγχρονα δικαιώματα σε όλους τους εργαζόμενους, όταν λειτουργούμε με αρχές, έχουμε και το θάρρος να αναγνωρίζουμε λάθη και παραλείψεις μας και με αισιοδοξία να τραβάμε μπροστά…

Συνάδελφοι με αυτά τα κριτήρια σκεπτόμενη και βλέποντας τις σκοπιμότητες που κρύβονταν πίσω από ενέργειες και θέσεις, αποφάσισα από το καλοκαίρι να κάνω το βήμα και να ανεξαρτητοποιηθώ από την παράταξη της ΠΑΕΚ, ως μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΟΣΥΑΠΕ, ενημερώνοντας την επικεφαλή της παράταξης.

Περίμενα τη συνεδρίαση του επόμενου Γενικού Συμβουλίου για να καταθέσω τη σχετική μου δήλωση, όπως και έκανα.

Δεν θα απαντήσω στις ύβρεις, που άκουσα στο Γενικό Συμβούλιο και στα λεγόμενα και γραφόμενα περί «αποστασίας», αλλά θα καταθέσω δημόσια τις σκέψεις μου:

  1. Έχω ήσυχη τη συνείδησή μου, γιατί πάνω από όλα βάζω τις αρχές μου, τις αρχές που προανέφερα, και από αυτές τις αρχές δεν «αποστάσησα».
  2.  Πάντα κοιτάζω τους συναδέλφους μου στα μάτια και τους μιλάω χωρίς μισόλογα και ψέματα. Και οι συνάδελφοί μου γνωρίζουν πολύ καλά και τι έγινε στα Υ.Σ. της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και τι έγινε στις συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΣΥΑΠΕ.
  3. Σεβάστηκα και σέβομαι την ψήφο των συναδέλφων μου, όχι μόνο του Συλλόγου μου, επειδή αυτοί με ανέδειξαν στα όργανα της ΟΣΥΑΠΕ, αλλά και των Συλλόγων όλων των Περιφερειών της χώρας, που ανέδειξαν πρώτη δύναμη στο Συνέδριο της ΟΣΥΑΠΕ το ψηφοδέλτιο της «ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ» και επομένως τοποθέτησαν στο τιμόνι της Ομοσπονδίας την παράταξη αυτή.
  4. Η τήρηση των αρχών στο συνδικαλιστικό κίνημα περιλαμβάνει και την αρχή της αντιπροσωπευτικότητας στα προεδρεία των ΓΣ και ΔΣ. Σεβόμενη λοιπόν το δικαίωμα της 1ης παράταξης να επιλέγει ποιον θέλει για τις θέσεις των προέδρων των οργάνων αυτών αποδέχτηκα την πρόταση που έγινε στο πρόσωπό μου, την τιμή που έγινε σε μένα και στο Σύλλογό μου.
  5. Η διαδικασία εκλογής μου και το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας δείχνουν αρκετά πράγματα. Η πρόταση που έγινε από την «ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ» στηρίχτηκε και από την «ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ», σε αντίθεση με την πρόταση της ΠΑΕΚ, που στηρίχτηκε και από την ΠΑΣΚΕ. Οι ψήφοι που έλαβα ξεπερνούν αρκετά τη δύναμη των παρατάξεων, που με πρότειναν, δείχνοντας και με αυτόν τον τρόπο ότι η πλειοψηφία των μελών του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας συμφωνεί με τις επιλογές και την πρακτική, που ακολουθήθηκε.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Τον ρόλο που ανέλαβα μέσα από την θεσμική θέση της Προέδρου του Γενικού Συμβουλίου της ΟΣΥΑΠΕ, θα τον αξιοποιήσω με όλες μου τις δυνάμεις για να συμβάλω στη συσπείρωση των εργαζομένων στις Περιφέρειες σε ένα συνδικαλιστικό κίνημα μαζικό, δυναμικό, διεκδικητικό, αγωνιστικό, που θα στέκεται απέναντι σε κάθε έναν που μας αφαιρεί δικαιώματα και καταχτήσεις, σε κάθε έναν συμβάλει στην υποβάθμιση της ζωής μας.

Καλή δύναμη σε όλους μας

26-10-2017                                                                                         Κοχλιαρίδου Φιλιππία

Πρόεδρος ΓΣ  ΟΣΥΑΠΕ

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΓΣ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *