Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΧΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ
Untitled
ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΧΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Αθήνα  30-10-2017

Αρ. Πρωτ.: 230

ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΧΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο στην συνεδρίασή του στις 26 Οκτώβρη 2017 αποτίμησε την μάχη που δώσαμε απέναντι στην αντιδραστική αξιολόγηση και την εκφοβιστική, απεργοσπαστική και διασπαστική πολιτική της κυβέρνησης, όπως αυτή εκφράστηκε και με την τροπολογία Γεροβασίλη, που ψήφισαν χέρι-χέρι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΝΔ και θεωρεί:

  1. Οι εργαζόμενοι σε σημαντικό ποσοστό απέρριψαν αυτήν την αντιδραστική αξιολόγηση που αποτελεί κομμάτι της συνολικής αντιλαϊκής πολιτικής. Η απόρριψη του ν. Βερναρδάκη έγινε όταν οι συνάδελφοι εκφράστηκαν «ελεύθερα».
  2. Με την τροπολογία Γεροβασίλη ενισχύθηκε η τρομοκρατία, ο ατομικισμός και ο φόβος.
  3. Και μόνο το γεγονός ότι «φώλιασε» φόβος σε πολλούς συναδέλφους δείχνει ότι το αστικό κράτος παραμένει εχθρικό προς τους εργαζόμενους.
  4. Το τελικό ποσοστό, που δίνει η κυβέρνηση μετά την τροπολογία Γεροβασίλη και την ολοκλήρωση της διαδικασίας, δεν «νομιμοποιείται» γιατί αποτελεί προϊόν εκβιασμού, πιέσεων και τρομοκρατίας.
  5. Στην Περιφέρεια Αττικής και μόνο η προκήρυξη για την κάλυψη των θέσεων των 5 Γενικών Διευθυντών από τις 7 που υπάρχουν, αποτέλεσε παρέμβαση στη διαδικασία της αξιολόγησης, και μάλιστα «εχθρική», προς το συνδικαλιστικό κίνημα και τους εργαζόμενους.

Στην πραγματικότητα «έκλεισε το μάτι» σε προϊσταμένους και διευθυντές να προχωρήσουν στην αξιολόγηση, να «είναι καλά παιδιά»…και θα εκτιμηθεί αυτό άμεσα…., ενώ ταυτόχρονα «επιβράβευσε» για την στάση τους, τους άλλους 2 Γενικούς Διευθυντές, και γι’ αυτό δεν προκήρυξε τις θέσεις τους (Μεταφορών και Οικονομικών).

  1. Αποδείχτηκε ότι δεν ήταν τυχαία η επιλογή της κυβέρνησης να μην προχωρήσει αμέσως στην επιλογή στελεχών και να νομοθετήσει την συνέντευξη, την μοριοδότηση της ανάθεσης κλπ. Χρειαζόταν ένα crash test για να προχωρήσει στην επιλογή στελεχών του κρατικού μηχανισμού. Και αυτό το έκανε μέσα και από την διαδικασία της αξιολόγησης.
  2. Στη μάχη, που δώσαμε υπήρχαν συνάδελφοι, που κατανόησαν ολοκληρωμένα το περιεχόμενο αυτής της αξιολόγησης και συνέχισαν αταλάντευτα την αποχή, αλλά και αυτοί που «λύγισαν». Δίνουμε το χέρι σε όλους τους συναδέλφους και τους καλούμε να κατανοήσουν ότι η εναντίωση στον ν. 4369/2016, η απόφαση για αποχή από την αξιολόγηση, είναι απόφαση που στέκεται απέναντι στις απολύσεις, τις μισθολογικές και βαθμολογικές διακρίσεις, απέναντι στην υλοποίηση αντεργατικών-αντιλαϊκών πολιτικών, απέναντι στο χτύπημα της συλλογικής δράσης, απέναντι στον ατομικισμό και την «ανθρωποφαγία».
  3. Το ΔΣ διαπίστωσε ότι στη μάχη αυτή εκτός από τους μηχανισμούς κυβέρνησης και Περιφερειακής Αρχής, απεργοσπαστικό ρόλο έπαιξαν και τα συνδικαλιστικά στελέχη, που έβαλαν πάνω από τον συλλογικό αγώνα, πάνω από τις αποφάσεις των συνδικαλιστικών οργάνων τις δικές τους επιδιώξεις και επιλογές.

Η ευθύνη τους αυτή σε καμιά περίπτωση δεν είναι ανάλογη με την ευθύνη των συναδέλφων, που φοβήθηκαν και «λύγισαν».

Κανείς συνδικαλιστής δεν μπορεί να κάνει πως δεν καταλαβαίνει ή να κρύβεται πίσω από τον φόβο των συναδέλφων ή από τις προσωπικές επιδιώξεις άλλων.

Το ζήτημα που τέθηκε δεν είναι αν μπορεί κάποιος συνδικαλιστής να έχει διαφορετική άποψη ή όχι, αλλά αν ο συνδικαλιστής οφείλει να υλοποιεί τις αποφάσεις των συνδικαλιστικών του οργάνων, πόσο μάλλον αποφάσεων που έχουν την μορφή απεργιακών κινητοποιήσεων ή αν μπορεί στη μάχη να τα «διπλώνει».

Η απάντηση σε αυτό είναι ξεκάθαρη.

Θεωρούμε ότι δεν έχουν θέση στα όργανα του συνδικαλιστικού κινήματος τα εκλεγμένα μέλη που δεν υλοποίησαν την απόφαση για αποχή από την αξιολόγηση, η στάση τους δεν συνάδει με την ιδιότητα του συνδικαλιστή.

Σε αυτή την κατεύθυνση η παραίτησή τους από τα συνδικαλιστικά όργανα που μετέχουν, αποτελεί μονόδρομο και οι παρατάξεις στις οποίες μετέχουν, πρέπει να αναλάβουν την πλήρη ευθύνη για την αντικατάστασή τους.

Το οφείλουν στους συναδέλφους, που υλοποίησαν τις αποφάσεις των συνδικαλιστικών οργάνων, που και αυτοί συμμετέχουν, στις αποφάσεις που και αυτοί ψήφισαν, το οφείλουν στους συναδέλφους που στάθηκαν παρά την τρομοκρατία και τον εκφοβισμό απέναντι στην τιμωρητική τροπολογία Γεροβασίλη, σε όλους όσους δεν έσκυψαν το κεφάλι και δεν έβαλαν προσωπικές τους επιδιώξεις και φιλολοξίες πάνω από τα συμφέροντα των συναδέλφων και του συνδικαλιστικού κινήματος.

Ο αγώνας συνεχίζεται ενάντια σε κάθε αντεργατικό-αντιλαϊκό μέτρο.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΖΑΒΕΡΔΙΝΟΣ ΑΛΚΗΣ

ΣΥΠΑ ΓΙΑ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΜΑΧΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *