Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
Περιφέρεια Αττικής: Πιέσεις και μηχανισμούς ενεργοποιούν για να προχωρήσουν την «αξιολόγηση» των υπαλλήλων
Untitled
Περιφέρεια Αττικής: Πιέσεις και μηχανισμούς ενεργοποιούν για να προχωρήσουν την «αξιολόγηση» των υπαλλήλων

Αθήνα  29-9-2017

Αρ. Πρωτ.: 199

Περιφέρεια Αττικής

Πιέσεις και μηχανισμούς ενεργοποιούν για να προχωρήσουν την «αξιολόγηση» των υπαλλήλων

Καταγγελίες για ασκούμενες πιέσεις από πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες σε υπαλλήλους και προϊσταμένους, προκειμένου να σκύψουν το κεφάλι και να μην συνταχθούν με τις συλλογικές αποφάσεις του συνδικαλιστικού κινήματος έρχονται καθημερινά στην επιφάνεια.

Αφού δεν πιάσανε τόπο οι «υπόγειες» και παραπλανητικές διαδόσεις ότι οι συνάδελφοι που δεν θα μετέχουν στις διαδικασίες της αξιολόγησης θα απολυθούν ή θα χάσουν τη θέση τους, τώρα χρησιμοποιούνται άλλα  ψευτοεπιχειρήματα, όπως «και τι κερδίσατε με την απεργία-αποχή από την πρώτη διαδικασία… βλέπετε ότι η αξιολόγηση θα προχωρήσει», ή «αφού θα γίνει, που θα γίνει η αξιολόγηση από τους προϊσταμένους συμπληρώστε συνάδελφοι και παραδώστε τα σχετικά έντυπα».

Αποδεικνύεται λοιπόν ότι μερικοί ψάχνουν για άλλοθι για να «κάνουν την βρώμικη δουλειά», για να βγουν μετά και να πουν τι να κάνουμε…, οι υπάλληλοι του Τμήματος/της Διεύθυνσης μας θέλανε να αξιολογηθούν…

Θέλουν με λίγα λόγια και την πίτα ολάκερη και το σκύλο χορτάτο. Και να διαφυλάξουν  τη «θέση» τους, την ατομική τους επιλογή, αλλά και να εμφανίζονται ότι είναι με το σύνολο, με τους συναδέλφους.

Αξιοποιούνται σε αυτή την κατεύθυνση οι δηλώσεις της Περιφερειάρχη Αττικής περί αναγκαιότητας της αξιολόγησης, οι κάθε είδους συσκέψεις των Γενικών Διευθυντών με τους προϊσταμένους, αλλά και το όργιο της προωθούμενης ημετεροκρατίας. Η Περιφερειακή Αρχή της «αριστεράς» δεν βρήκε να πει κουβέντα για την απεργοσπαστική, διασπαστική τροπολογία Γεροβασίλη, που ψήφισαν μαζί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΝΔ, για την προσπάθεια χτυπήματος της συλλογικής δράσης, για την πρόβα τζενεράλε της κυβέρνησης, μπροστά στην αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου. Προτάσει την αναγκαιότητα της αξιολόγησης, αντί της αναγκαιότητας των προσλήψεων, της υλικοτεχνικής υποδομής, των αρμοδιοτήτων, που θα καλύπτουν τις λαϊκές ανάγκες, την προστασία του περιβάλλοντος, την δημόσια υγεία κλπ.

Και βέβαια δεν λέει κουβέντα για τις υπηρεσίες «ψυγείο», που τοποθετεί όσους σηκώνουν κεφάλι, για την απαξίωση επιστημονικού δυναμικού, για «μετακινήσεις» που κάνει…, μέχρις ότου τοποθετήσει αυτόν που θέλει στη θέση που θέλει.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους που κατέχουν θέσεις ευθύνης να ακουμπήσουν στις αποφάσεις των συνδικαλιστικών οργάνων.

Να μην προτάξουν την θέση τους ή το όποιο επίδομα. Να μην φοβηθούν. Όλοι αξιολογούμενοι & αξιολογητές καλύπτονται απόλυτα συνδικαλιστικά και νομικά.

Έχουμε επίγνωση για το «βάρος» που καλούνται να σηκώσουν. Όμως στη ζωή καθένας κρίνεται στα δύσκολα, στην κάθε μάχη σε ποια πλευρά θα σταθεί…

Και τώρα έχει έρθει η ώρα να σταθούμε όλοι οι εργαζόμενοι μαζί, υπάλληλοι και προϊστάμενοι απ’ την ίδια πλευρά, απ’ την πλευρά της υπεράσπισης του συλλογικού εργατικού συμφέροντος.

Αν δεν θέλουμε να νομιμοποιήσουμε την απεργοσπασία και τον αυταρχισμό, απαντάμε όλοι με ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ απ’ όλες τις διαδικασίες της αξιολόγησης.

 Μπορούμε να ακυρώσουμε τους αντεργατικούς σχεδιασμούς τους.

 ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΖΑΒΕΡΔΙΝΟΣ ΑΛΚΗΣ

ΣΥΠΑ ΓΙΑ ΑΣΚΟΥΜΕΝΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ-199 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *