Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
Να σταματήσει η «δίωξη» των συναδέλφων της Δ/νσης Λαϊκών Αγορών
Untitled
Να σταματήσει η «δίωξη» των συναδέλφων της Δ/νσης Λαϊκών Αγορών

Αθήνα 29 -9-2017

Αρ. Πρωτ.: 200

Προς

                                  Περιφερειάρχη Αττικής

              κα Ρ. Δούρου

Να σταματήσει η «δίωξη» των συναδέλφων της Δ/νσης Λαϊκών Αγορών

Κι άλλες φορές έχουμε αναφερθεί σε προβλήματα, που σχετίζονται με την συγκρότηση Επιτροπών διενέργειας διαφόρων Διαγωνισμών, Προμήθειας υλικών κ.α.

Οι διαμαρτυρίες και τα παράπονα των συναδέλφων για τις διαδικασίες που ακολουθούνται τόσο στην επιλογή ή τον ορισμό τους, η γνώση ή μη του αντικειμένου του κάθε διαγωνισμού, οι ασάφειες στις προδιαγραφές και λοιπά σημεία των διακηρύξεων είναι συχνά.

Τα προβλήματα αυτά γιγαντώνονται όταν συνοδεύονται από διάφορες πιέσεις που ασκούνται από υπηρεσιακούς και πολιτικούς προϊσταμένους.

Τα ερωτηματικά δε που προκύπτουν σε περιπτώσεις, όπως αυτές των συναδέλφων της Δ/νσης Λαϊκών Αγορών, για τους οποίους δώσατε εντολή διενέργειας Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης είναι πολλά.

  • Από πότε οι εργαζόμενοι, που κατέθεσαν ερωτηματικά για ασάφειες που υπάρχουν στις προδιαγραφές στη διακήρυξη ενοικίασης χημικών τουαλετών για την κάλυψη των αναγκών των Λαϊκών Αγορών κρίνονται ως υπόλογοι διάπραξης πειθαρχικού παραπτώματος;
  • Από πότε απαγορεύεται να καταθέτουν ερωτηματικά για τον τρόπο ορισμού τους ως μέλη της Επιτροπής παραλαβής των χημικών τουαλετών;
  • Ποιός δίνει το δικαίωμα στον κάθε υπηρεσιακό ή πολιτικό προϊστάμενο να απειλεί τον υπάλληλο, όταν αυτός εκφράζει ερωτηματικά για το έργο, που καλούνται να παραλάβουν; Γιατί αυτό μας καταγγέλθηκε ότι έγινε.
  • Από πότε θεωρείται ότι η διασφάλιση του δημόσιου χρήματος γίνεται με την άκριτη και εν λευκώ υπογραφή στην παραλαβή ενός έργου; Υπάρχουν που υπάρχουν αρκετά ερωτηματικά για το ποσό που διατίθεται για την ενοικίαση χημικών τουαλετών για την κάλυψη των αναγκών των Λαϊκών Αγορών, σε σχέση με την αγορά τους ή με τις τιμές ενοικίασης από άλλους φορείς.

Δεν θα ζητούσαμε το σταμάτημα της δίωξης των συναδέλφων της Δ/νσης Λαϊκών Αγορών αν είχε προηγηθεί Προκαταρκτική Εξέταση και είχε διαπιστωθεί η τέλεση από μεριάς τους πειθαρχικού παραπτώματος. Όμως αντί να πάρετε στα σοβαρά τις παρατηρήσεις και τις σκέψεις των συναδέλφων και του Συλλόγου για τα ζητήματα, που σχετίζονται με τις διάφορες Επιτροπές Παραλαβής Έργων  υιοθετήσατε άκριτα ένα αβάσιμο για εμάς κατηγορητήριο, συναινώντας έτσι στη μετατροπή των Επιτροπών σε εργαλεία νομιμοποίησης ασαφών διαδικασιών.

Ζητάμε έστω και τώρα να διενεργήσετε  Προκαταρκτική Εξέταση προς όλες τις κατευθύνσεις και όλα τα θιγόμενα από τους συναδέλφους ζητήματα, να μην χρησιμοποιήσετε την διενεργούμενη ΕΔΕ, ως μηχανισμό δίωξης των συναδέλφων και συγκάλυψης καταστάσεων καθώς και να πάρετε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να ακολουθούνται στο εξής «καθαρές», διαφανείς διαδικασίες σε όλους τους διαγωνισμούς και οι συνάδελφοί μας να παίζουν ουσιαστικά το ρόλο τους κι όχι να τους μετακυλίεται μια ευθύνη, που δεν τους αναλογεί.-

Κοιν/ση

Παρατάξεις Περιφ. Συμβουλίου

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΖΑΒΕΡΔΙΝΟΣ ΑΛΚΗΣ

ΣΥΠΑ ΓΙΑ ΔΙΩΞΕΙΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΛΑΙΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ-200

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *