Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
Καταδικάζουμε την εκβιαστική-τιμωρητική τροπολογία της κυβέρνησης για την αξιολόγηση Συνεχίζουμε την Απεργία-Αποχή από όλες τις διαδικασίες
Untitled
Καταδικάζουμε την εκβιαστική-τιμωρητική τροπολογία της κυβέρνησης για την αξιολόγηση Συνεχίζουμε την Απεργία-Αποχή από όλες τις διαδικασίες

Αθήνα  13-9-2017

Αρ. Πρωτ.: 180

Καταδικάζουμε την εκβιαστική-τιμωρητική τροπολογία

της κυβέρνησης για την αξιολόγηση

Συνεχίζουμε την Απεργία-Αποχή από όλες τις διαδικασίες

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΥΠΑ στη συνεδρίασή του στις 13-9-17 συζήτησε τις νέες εξελίξεις για την «αξιολόγηση», μετά και την σχετική τροπολογία, που κατέθεσε στη Βουλή η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης και κατέληξε στα εξής:

  1. Καταδικάζει την πολιτική της κυβέρνησης, που επιλέγει να σταθεί τιμωρητικά απέναντι στο σύνολο των εργαζομένων.
  2. Με την προωθούμενη τροπολογία προσπαθεί να κάμψει την συντριπτική αντίσταση των εργαζομένων, που με ποσοστό 90% συμμετείχε στην «Απεργία- Αποχή» από όλα τα στάδια της αξολόγησης και παρέδωσε στα Σωματεία του τα σχετικά Έντυπα.
  3. Με την απεργοσπασία, που νομοθετεί ποινικοποιεί την συνδικαλιστική δράση, τιμωρώντας τους συναδέλφους, που μετέχουν στην προκηρυγμένη «απεργία-αποχή» από τις διαδικασίες της αξιολόγησης, που στηρίζουν και υλοποιούν τις συλλογικές τους αποφάσεις.
  4. Χαρακτηρίζει ως απαράδεκτη και εκβιαστική την απόφασή της, που προσπαθεί με «το καρότο και το μαστίγιο» να πειθαναγκάσει τους δημοσίους υπαλλήλους και να φτιάξει ένα «στρατό» προθύμων στελεχών, να υλοποιήσουν την πολιτική της. Αποδεικνύει και με αυτόν τον τρόπο πως εννοεί την αντικειμενικότητα και την αξιοκρατία στο δημόσιο, δείχνει ξεκάθαρα ότι για τις θέσεις ευθύνης προορίζει όσους συμβιβάζονται και σκύβουν το κεφάλι στις πολιτικές της επιλογές.
  5. Προσπαθεί να αξιοποιήσει την «φτώχεια», στην οποία έχει οδηγήσει τους εργαζόμενους (έξι μισθούς απώλειες το χρόνο, πάγωμα μισθολογικής εξέλιξης, φοροληστεία κλπ), για να προβάλλει σαν «σανίδα σωτηρίας» τα επιδόματα των θέσεων ευθύνης και να σπείρει τη διχόνοια, τον ατομισμό και τον ανταγωνισμό ανάμεσά τους.
  6. Η προσπάθεια της κυβέρνησης να προωθήσει με κάθε τρόπο την «αξιολόγηση» συνδέεται με τις αναδιαρθρώσεις συνολικά στο Δημόσιο, που στοχεύουν σε ένα κράτος ακόμα πιο ταξικό, πιο αυταρχικό, ακόμα πιο εχθρικό απέναντι στους δημοσίους υπαλλήλους και ταυτόχρονα σε ένα κράτος που θα υπηρετεί πιο αποτελεσματικά τη στρατηγική της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, αυτήν που η σημερινή κυβέρνηση χαρακτηρίζει «δίκαιη ανάπτυξη».

Εξάλλου αυτές τις αναγκαίες για το κεφάλαιο προσαρμογές παρουσίασε πριν λίγες και ο πρωθυπουργός μέσα από την «Εθνική Στρατηγική για την διοικητική μεταρρύθμιση 2017-2019», που αποτελεί την συνέχεια της Διοικητικής Μεταρρύθμισης της ΝΔ και του Μητσοτάκη, που και οι δυό έφτιαξαν χέρι-χέρι με τους Γάλλους και την τρόϊκα.

Μπροστά στην νέα κατάσταση που διαμορφώνεται, μετά την κατάθεση της τροπολογίας, το Δ.Σ. του ΣΥΠΑ θα πάρει όλα τα μέτρα ενημέρωσης και οργάνωσης της συνέχισης της Απεργίας-Αποχής, με Γενικές Συνελεύσεις, συγκεντρώσεις, περιοδείες, συσκέψεις προϊσταμένων κλπ, με πρόγραμμα που θα ανακοινωθεί άμεσα.

Καλούμε τους συναδέλφους:

  • Να εκφράσουν με κάθε τρόπο την αντίθεσή τους στην εκφοβιστική, απεργοσπαστική και διασπαστική πολιτική της κυβέρνησης, με συλλαλητήρια, παραστάσεις διαμαρτυρίας, κάθε μορφής κινητοποιήσεις.
  • Να συνεχίσουν με μεγαλύτερη ένταση την συμμετοχή τους στην Απεργία – Αποχή από την αξιολόγηση. Να μην βάλει κανείς πάνω από τα συμφέροντα των συναδέλφων και του συνδικαλιστικού κινήματος προσωπικές του επιδιώξεις και φιλοφοξίες.
  • Τέλος καλούμε όλους τους προϊσταμένους να τοποθετηθούν στο πλάι των συναδέλφων, να μην δεχτούν να αποτελέσουν απεργοσπαστικό μηχανισμό.

Οι εργαζόμενοι της Περιφέρειας Αττικής μπορούμε να δώσουμε για μία ακόμη φορά μαζικά και δυναμικά την απάντησή μας στην τρομοκρατία και την απεργοσπασία.

Αξιοποιούμε την εμπειρία μας και όλη την επιχειρηματολογία, που έχουμε παρουσιάσει με προηγούμενες ανακοινώσεις μας (αρ. πρωτ. 49/24-3-2017).

Όλοι μαζί μπορούμε να ακυρώσουμε στην πράξη αυτόν τον σχεδιασμό της κυβέρνησης.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΖΑΒΕΡΔΙΝΟΣ ΑΛΚΗΣ

ΣΥΠΑ ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΑΠΕΡΓΙΑΣ-ΑΠΟΧΗΣ ΑΠΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *