Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
Για την χορήγηση ανθυγιεινού επιδόματος και Μέσων Ατομικής Προστασίας
Untitled
Για την χορήγηση ανθυγιεινού επιδόματος και Μέσων Ατομικής Προστασίας

Αθήνα  18-9-2017

Αρ. Πρωτ.: 186

Προς

                                  Περιφερειάρχη Αττικής

Θέμα: Για την χορήγηση ανθυγιεινού επιδόματος και Μέσων Ατομικής Προστασίας.

Σε συνέχεια των νομοθετικών ρυθμίσεων του ν. 4483/2017 και ιδιαίτερα των άρθρων 97 για τα «Μέσα Ατομικής Προστασίας εργαζομένων Ο.Τ.Α.» και 98 για το «Επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας» ζητάμε να προχωρήσετε άμεσα, χωρίς καμιά κωλυσιεργεία:

1. Στην τροποποποίηση του άρθρου 87 του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Αττικής, ως προς τον αριθμό των θέσεων προσωπικού, συμπληρώντας την υπάρχουσα κατανομή κατά κατηγορίες και κλάδους και με τις ειδικότητες, που κατέχουν οι εργαζόμενοι στην Περιφέρεια Αττικής.

Εξάλλου η παρ.13 του άρθρου 12 του ν. 4071/2012 (Α΄85), που αντικατέστησε την περίπτωση δ΄ της παρ. 1 του άρθρου 241 του ν. 3852/2010 (Α΄ 87 ) αναφέρει ότι στον Οργανισμό καθορίζονται: «Οι οργανικές θέσεις κατά κατηγορίες, κλάδους, ειδικότητες και βαθμούς, του μόνιμου προσωπικού».

Η οποιαδήποτε καθυστέρηση ή άλλη ερμηνεία δημιουργεί προβλήματα και προσκόμματα στην χορήγηση των σχετικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Και εντέλει δεν μπορεί να συνεχίζεται το καθεστώς του Οργανισμού με το οποίο έχετε πχ τους ηλεκτρολόγους που μάλιστα εργάζονται σε «καδοφόρα» μηχανήματα ως «σχεδιαστές»!!! Θα τους δώσετε επιτέλους τα Μέσα Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) που δικαιούνται, αν και δεν τους αναφέρετε με την πραγματική τους ειδικότητα; Πάντως να γνωρίζετε πως αν συμβεί οποιοδήποτε ατύχημα οι συνάδελφοι δεν θα έχουν καμία ευθύνη, ούτε θα είναι υπόλογοι για «αυθαίρετη» παροχή υπηρεσίας.

2. Στην χορήγηση άμεσα του ανθυγιεινού επιδόματος και των ΜΑΠ σε όλους τους εργαζόμενους που τα δικαιούνται, ενημερώντας και καλώντας ταυτόχρονα όλους τους Διευθυντές, που έχουν στις υπηρεσίες, που προϊστανται συναδέλφους αυτών των ειδικοτήτων να χορηγούν την προβλεπόμενη βεβαίωση.

3. Στις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να «αρθούν» οι αποφάσεις του ΓΛΚ για καταλογισμό των ποσών που είχαν χορηγηθεί για ανθυγιεινό επίδομα σε συγκεκριμένους συναδέλφους μας, πριν από τον ν. 4483/2017, σύμφωνα με την παράγραφο 5 του άρθρου 98 του νόμου αυτού.

4. Στην χορήγηση της «υπερβάλλουσας μείωσης» (προσωπικής διαφοράς), σύμφωνα με το άρθρο 99 του ν. 4483/2017, στους συναδέλφους που έγινε περικοπή της, εξαιτίας της μετάταξής τους στην Περιφέρεια Αττικής.

Σας ενημερώνουμε επίσης ότι θα συνεχίσουμε με κάθε μέσο την διεκδίκηση επέκτασης του ανθυγιεινού επιδόματος και χορήγησης ΜΑΠ στο σύνολο των ειδικοτήτων, που εμείς θεωρούμε ότι εργάζονται σε ανθυγιεινές εργασίες.

Τέλος το παρόν κοινοποιείται και στους συναδέλφους, προκειμένου να τονιστεί η ανάγκη να καταθέσουν αιτήσεις στις υπηρεσίες τους και να απαιτούν (ανάλογα) τα παραπάνω δικαιώματά τους, που καταχτήθηκαν μέσα από τις συλλογικές μας διαδικασίες και αγώνες.

Κοιν/ση

  1. Γενική Δ/νση Εσωτερικής Λειτουργίας
  2. Γενική Δ/νση Οικονομικών
  3. Παρατάξεις Περιφερειακού Συμβουλίου

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΖΑΒΕΡΔΙΝΟΣ ΑΛΚΗΣ

ΣΥΠΑ ΓΙΑ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟ-ΜΑΠ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *