Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
Κατάρτιση προϋπολογισμού της Περιφέρειας έτους 2018
Untitled
Κατάρτιση προϋπολογισμού της Περιφέρειας έτους 2018

Αθήνα  25-8-2017

Αρ. Πρωτ.: 170

ΠΡΟΣ

  1. Υπουργό Εσωτερικών
  2. Περιφερειάρχη Αττικής

Κατάρτιση προϋπολογισμού της Περιφέρειας έτους 2018

ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ – ΠΛΗΡΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ

Οι μνημονιακοί νόμοι και αποφάσεις με τις περικοπές των ΚΑΠ και της κρατικής επιχορήγησης στους ΟΤΑ αποτυπώνονται για άλλη μια χρονιά στις βασικές κατευθύνσεις, που δίνονται στις Περιφέρειες της χώρας για την κατάρτιση των προϋπολογισμών τους για το 2018, μέσα από την Κοινή Απόφαση (οικ. 25596/28-7-2017) των Υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών.

Προϋπολογισμοί εναρμονισμένοι με τις κατευθύνσεις Ε.Ε και ΔΝΤ, αφού με το πρόσφατα ψηφισθέν 4ο Μνημόνιο και το «Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής», μειώνονται οι ΚΑΠ των ΟΤΑ από την 1.1.2018 από τα 5,2 δις ευρώ στα 3,4 δις ευρώ (άρθρο 80Α ν. 4472/2017), δίνεται ώθηση στην αύξηση των «ιδίων εσόδων» με την ενίσχυση της ανταποδοτικότητας, των χαρατσιών και της φοροληστείας και συνεχίζεται η «απαγόρευση» των προσλήψεων τουλάχιστον έως το 2021 (συνημμένοι πίνακες του «Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2018-2021).

Φαίνεται καθαρά πως εννοεί η κυβέρνηση το τέλος των μνημονίων, την έξοδο από την κρίση, την έξοδο στις αγορές κλπ.

Επιβεβαιώνεται και με αυτό τον τρόπο ότι οι όποιοι πανηγυρισμοί των κυβερνητικών στελεχών δεν αφορούν τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, αλλά τους επιχειρηματικούς ομίλους, που για να στηρίξουν και να αναπτύξουν την κερδοφορία τους χρειάζονται τα «ματωμένα» πλεονάσματα, χρειάζονται ισοπεδωμένους μισθούς και δικαιώματα.

Το ότι η μισθολογική δαπάνη θα παραμείνει το 2018 ίδια με το 2017 σημαίνει πως :

η μισθολογική εξέλιξη των δημοσίων υπαλλήλων θα παραμείνει και μετά το 2018 «παγωμένη», συνεχίζοντας την μισθολογική καθήλωση των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ κ.α,

θα συνεχιστεί η μισθολογική καθήλωση και το «πάγωμα» των μισθών, ανεξάρτητα ακόμα και από τις αναγνωρίσεις προϋπηρεσίας, μεταπτυχιακών και διδακτορικών διπλωμάτων κλπ, που έγιναν μετά την εφαρμογή του νέου μισθολογίου (ν. 4354/2015),

θα συνεχιστεί η αμοιβή των συμβασιούχων συναδέλφων μας με τον βασικό μισθό κατά κατηγορία, ανεξάρτητα των χρόνων προϋπηρεσίας που έχουν ακόμα και με το ίδιο ακριβώς αντικείμενο δουλειάς,

δεν προβλέπεται κάλυψη των μισθολογικών μας απωλειών (απώλεια 6 μισθών από το 2009 έως σήμερα),

θα συνεχιστεί η τραγική υποστελέχωση των υπηρεσιών μας, παρά και τις τυχόν νέες συνταξιοδοτήσεις, αφού το «κόστος» νέων προσλήψεων δεν πρόκειται να το καλύψει η κεντρική διοίκηση, αλλά μόνο οι «ίδιοι πόροι» των ΟΤΑ.

Γενικά μείωση των ΚΑΠ και της κρατικής επιχορήγησης σημαίνει μειωμένα κονδύλια για έργα, για κάλυψη λαϊκών αναγκών (μεταφορά μαθητών, προνοιακά επιδόματα κλπ), συνέχιση της απαγόρευσης των προσλήψεων, καθήλωση των μισθολογικών δαπανών, μείωση των δαπανών για μετακινήσεις, υπερωριακή απασχόληση και συμβάσεις έργου, προώθηση της ανταποδοτικής και φορομπηχτικής πολιτικής για το λαό και γενικά συνέχιση της «περιοριστικής πολιτικής».

Ερωτηματικά προκαλεί, που το Υπουργείο Εσωτερικών δεν έχει εκδώσει ακόμα τροποποίηση της αναφερόμενης ΚΥΑ για την σύνταξη των προϋπολογισμών των ΟΤΑ μετά την ψήφιση του πρόσφατου πολυνομοσχεδίου (ν. 4483/2017), δείχνοντας και με αυτόν τον τρόπο πως «σπρώχνει» τους ΟΤΑ να επιβάλλουν νέα τέλη, παράβολα κλπ για να καλύψουν τις όποιες πρόσθετες δαπάνες τους.

Διεκδικούμε:

  • Πλήρη κρατική χρηματοδότηση που να καλύπτει το σύνολο των αναγκών των Περιφερειών με αύξηση της φορολόγησης του μεγάλου κεφαλαίου, αύξηση του ΦΠΑ στα είδη πολυτελείας και κατάργησή του στα είδη πρώτης ανάγκης.
  • Εξασφάλιση από τον κρατικό προϋπολογισμό όλων των αναγκαίων λειτουργικών δαπανών και της μισθοδοσίας των εργαζομένων. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
  • Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων και αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων για σύγχρονες υποδομές που να καλύπτουν όλο το φάσμα των προνοιακών, περιβαλλοντικών, πολιτιστικών, αθλητικών κλπ αναγκών.

Ζητάμε από το ΥΠΕΣ:

  • Να εκδώσει άμεσα Εγκύκλιο με οδηγίες υλοποίησης του ν. 4483/2017 για τα ζητήματα, που αφορούν δαπάνες για την κάλυψη αναγκών των εργαζομένων (ανθυγιεινό επίδομα, Μέσα Ατομικής Προστασίας, δαπάνες κοινωνικής αντίληψης, επέκταση των Συμβάσεων μερικής απασχόλησης, κάλυψη δαπανών στέγασης & σίτισης υπαλλήλων σε νησιωτικούς κλπ Δήμους κ.α.).
  • Να τροποποίησει ανάλογα την Κοινή Υπουργική Απόφαση (οικ. 25596/28-7-2017).

Ζητάμε από την Περιφερειάρχη και το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής:

  • Να προβλέψουν στους νέους προϋπολογισμούς τους, που οφείλουν να συντάξουν έως τις 5/9/2017 τις προβλεπόμενες αυξήσεις των ποσών της μισθοδοσίας για την μισθολογική εξέλιξη, τις αναγνωρίσεις προϋπηρεσίας, τη χορήγηση ανθυγιεινού επιδόματος την Επέκταση των Συμβάσεων μερικής απασχόλησης κλπ, και της ανάλογης αύξησης των εργοδοτικών εισφορών.
  • Να προβλέψουν με διακριτούς κωδικούς την κάλυψη δαπανών, που αφορούν τη χορήγηση Μέσων Ατομικής Προστασίας, την κάλυψη δαπανών κοινωνικής αντίληψης, όπως κατασκηνώσεων, στέγασης & σίτισης υπαλλήλων σε νησιωτικές κλπ περιοχές κ.α.

Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με όλους τους εργαζόμενους δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα, για να σταματήσουμε να είμαστε τα θύματα αυτής της πολιτικής καθώς συνεχώς μειώνονται οι αποδοχές μας, χειροτερεύουν οι όροι εργασίας μας, υποβαθμίζεται η ζωή μας.

Κοιν/ση

1.ΕΝΠΕ

  1. Παρατάξεις ΠΣ Αττικής (πλην ΧΑ)

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΖΑΒΕΡΔΙΝΟΣ ΑΛΚΗΣ

ΣΥΠΑ ΓΙΑ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *