Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 11-7-2017
Untitled
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 11-7-2017

Αθήνα 13-7-2017

Αρ. Πρωτ. : 151

Προς

                                       Όλα τα μέλη του Συλλόγου

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 117-2017

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Το Διοικητικό Συμβούλιο στη συνεδρίαση, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 11-7-2017 με παρόντα τα 16 από τα 25 μέλη και συγκεκριμένα: Βέτα Πανουτσάκου, Άλκης Ζαβερδινός, Κυριάκος Κοντούδης, Στεβή Ειρήνη, Θανάσης Πατουλιάς, Γιάννης Ανδρεαδέλλης, Αριάδνη Παγανέλη, Βάντα Αγάκου, Παναγιώτης Ντόντος, Γιώργος Ηλιόπουλος, Σωτήρης Δοξακίδης, Πνακάς Χάρης, Ιωάννα Στασινοπούλου, Γεμενετζή Βασιλική, Κορκίδου Σωτηρία, Ηλίας Καπόγιαννης,  συζήτησε για τα ζητήματα και τις εξελίξεις, που περιεχόνταν στην ημερήσια διάταξη και συγκεκριμένα: Εξελίξεις και πορεία εργασιακών θεμάτων (αξιολόγηση, περιγράμματα θέσης, εκτός έδρας & υπερωρίες, ηλεκτρονική πλατφόρμα – 1539, συμβασιούχοι, κτηριακό, συνθήκες εργασίας-καθαριότητα κλπ), Πολιτιστικά, Οικονομικά και λοιπά διάφορα.

Μετά από διαλογική συζήτηση έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις: 

  1. Ενέκρινε τις ενέργειες και δράσεις που έγιναν από το προηγούμενο ΔΣ έως σήμερα.
  2. Αποτίμησε ως θετική την όλη μάχη της αποχής από τις διαδικασίες της αξιολόγησης, αφού η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων έκανε το βήμα, ενάντια σε τελεσίγραφα και πιέσεις, με αποφασιστικότητα και εμπιστοσύνη συσπειρώθηκε στο Σύλλογο και υλοποίησε την απόφαση των συνδικαλιστικών του οργάνων. Αποφάσισε να απαιτήσει την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου και την απαλοιφή των κριτηρίων της αξιολόγησης και της συνέντευξης από τις διαδικασίες της επιλογής θέσεων ευθύνης, της κινητικότητας και των μετατάξεων.
  3. Συζήτησε γύρω από τις εξελίξεις με τα περιγράμματα θέσης, τα οποία προωθούνται στο έδαφος της υποστελέχωσης και της «απαγόρευσης» των προσλήψεων προκειμένου με το νέο κλαδολόγιο και προσοντολόγιο να μπορούν να «μπαλώνουν» πιο εύκολα τα τεράστια κενά, που υπάρχουν στις υπηρεσίες.
  4. Να σταθούμε αλληλέγγυοι στον αγώνα των συμβασιούχων συναδέλφων, για μόνιμη και σταθερή δουλειά. Οι ελάχιστοι συμβασιούχοι – «παρατασιούχοι», που εργάζονται κυρίως στην καθαριότητα των κτηρίων στην Περιφέρεια Αττικής, που καλύπτουν δηλαδή μόνιμες και διαρκείς ανάγκες της Περιφέρειας, έχουν κάθε δικαίωμα στην μονιμοποίησή τους.
  5. Εκτίμησε τις κινητοποιήσεις που έγιναν στο πλαίσιο της Ομοσπονδίας για την υποστελέχωση, την υποβάθμιση των υπηρεσιών μας, το τσάκισμα δικαιωμάτων μας, το φόρτωμά μας με βάρβαρα μέτρα, ως απάντηση στις αρνητικότερες εξελίξεις, που προμηνύει ο νέος «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ», που έρχεται.
  6. Να απαιτήσει την άμεση πληρωμή των εκτός έδρας βεβαιωμένων κινήσεων και υπερωριών των υπηρεσιών των συναδέλφων, που εκκρεμούν εδώ και μήνες.
  7. Συζήτησε για τα τεράστια προβλήματα, που υπάρχουν σε αρκετά κτήρια υπηρεσιών, που επιβαρύνουν τις συνθήκες εργασίας των συναδέλφων και την εξυπηρέτηση των πολιτών (καθαριότητα, κλιματισμός κλπ).
  8. Να ζητήσουμε συνάντηση με την Περιφερειάρχη γιά όλα τα σοβαρά εκκρεμή ζητήματα.
  9. Εκτίμησε την συμμετοχή της αντιπροσωπείας του Συλλόγου μας στο διήμερο Βαλκανικής Αντιπολεμικής και Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης Συνδικάτων, στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 24 Ιούνη και την Κυριακή 25 Ιούνη 2017, μαζί με εκατοντάδες άλλα Σωματεία από τις Βαλκανικές χώρες, ως σημαντική συνεισφορά στην οργάνωση των εργαζομένων απέναντι στην επιθετικότητα και τις πολεμικές συρράξεις .
  10. Εγκρίθηκαν οι δαπάνες, που πραγματοποιήθηκαν και προϋπολογίστηκαν νέες.
  11. Συζητήθηκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες της πραγματοποίησης της 2ης Εικαστικής Έκθεσης των συναδέλφων στην Αίγινα (Πύργος του Μάρκελλου/ κτήριο της προσωρινής κυβέρνησης πριν τον Καποδίστρια, στις 14, 15 & 16 Ιουλίου 2017), των εγκαινίων της έκθεσης στις 15/7, και της μονοήμερης επίσκεψης-εκδρομής στην Αίγινα.
  12. Αποφασίστηκε να υπάρξει συγκεκριμένη ανακοίνωση – απάντηση στο λιβελογράφημα, που στάλθηκε στα υπηρεσιακά mαil.

Το Διοικητικό Συμβούλιο ζητά από τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις και τις δράσεις του Συλλόγου.

Θα εκδοθούν αναλυτικές ανακοινώσεις για όσα ζητήματα απαιτούνται.-

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΖΑΒΕΡΔΙΝΟΣ ΑΛΚΗΣ

ΣΥΠΑ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΣ 11-7-17-151

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *