Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
Όλοι στην παναττική στάση εργασίας την Πέμπτη 29 Ιούνη
Untitled
Όλοι στην παναττική στάση εργασίας την Πέμπτη 29 Ιούνη

Αθήνα 28-6-2017

Αρ. Πρωτ.: 140

Όλοι στην παναττική στάση εργασίας την Πέμπτη 29 Ιούνη (από τις 11 πμ. μέχρι τη λήξη του ωραρίου) και στη συγκέντρωση στην Ομόνοια στις 11 πμ

 Φτάνει πια η κοροϊδία και ο εμπαιγμός των εργαζομένων.

Οι εξελίξεις, όσον αφορά το θεμα των συμβασιούχων και τον εμπαιγμό τους από την Κυβέρνηση, φέρνουν στο προσκήνιο το ζήτημα της μόνιμης και σταθερής δουλειάς από τη μία και από την άλλη την προσπάθεια που γίνεται να ολοκληρωθεί η παράδοση της καθαριότητας  και όχι μόνο στους ιδιώτες.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που για μήνες κορόιδευε τους συμβασιούχους «πως θα βρεθεί λύση», τώρα επικαλείται το σύνολο των αντεργατικών νόμων που όλες οι κυβερνήσεις και τα κόμματα του κεφαλαίου μέχρι σήμερα ψήφισαν για να δικαιολογηθεί.

Συνεχίζει να εμπαίζει και να εξαπατά τους υπαλλήλους γιατί, ενώ εισηγείται “τον απεριόριστο αριθμό προσλήψεων” και μάλιστα δια στόματος Πρωθυπουργού, μεταφέρει την ευθύνη στους δήμους που καλούνται να υποβάλουν αιτήματα για θέσεις εργασίας εφόσον όμως διαβεβαιώσουν ότι η σχετική δαπάνη για τη μισθοδοσία θα καλυφθεί από τα δημοτικά τέλη όταν είναι γνωστό ότι σχεδόν όλοι οι Δήμοι έχουν οδηγηθεί οικονομικά «στο κόκκινο».  Δηλαδή και νέα χαράτσια για το λαό.

Ουσιαστικά εχτές ψηφίστηκε η απόλυση 10000 εργαζόμενων.

Αν η κυβέρνηση πράγματι ήθελε να μην περάσει η καθαριότητα και άλλες αρμοδιότητες στους επιχειρηματικούς ομίλους και σε εργολαβίες δεν είχε παρά να καταργήσει το νομοθετικό πλαίσιο που το επιτρέπει. Αλλά δεν το κάνει δίνοντας το δικαίωμα στους δημάρχους να ιδιωτικοποιούν αυτές τις υπηρεσίες (κι ακολουθούν κι άλλες) με πρόσχημα την έλλειψη προσωπικού με τους επιχειρηματικούς ομίλους που έχουν προετοιμαστεί εδώ και καιρό να πιέζουν με κάθε τρόπο να πάρουν αυτό το φιλέτο.

Οι εξελίξεις αυτές δεν είναι απoκομμένες από το σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικης. Το 4ο Μνημόνιο, η συνέχιση της «απαγόρευσης» των προσλήψεων και η μείωση των ΚΑΠ θα χειροτερέψει κι άλλο την κατάσταση και για τις Περιφέρειες και θα οδηγήσει σε νέες μειώσεις των μισθών μας. Ο νέος ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ που έρχεται, θα χτυπήσει παραπέρα τις εργασιακές μας σχέσεις, τις παρεχόμενες προς τα λαϊκά στρώματα υπηρεσίες, θα ενισχύσει την ανταποδοτικότητα και τις εκχωρήσεις-ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών και αρμοδιοτήτων των Περιφερειών.

Οι χτεσινές κινητοποιήσεις από τους πρωτοβάθμιους Συλλόγους που πραγματοποιήθηκαν σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας, ήταν ενταγμένες στην προσπάθεια να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι και να ετοιμαστούν για μια δύσκολη και μακριά σύγκρουση με τις πολιτικές που φέρνουν μνημόνια, απολύσεις, εργασιακή ανασφάλεια, ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών, χαράτσια κλπ.

Οι εργαζόμενοι πρέπει με την συσπείρωση στα Σωματεία και την συμμετοχή τους να παλέψουν έναντια στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής που συνειδητά εφαρμόζεται από την κυβέρνηση, Περιφερειάρχες και Δημάρχους καθ’ επιταγή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του κεφαλαίου και να διεκδικήσουν την αυτονόητη εργασιακή εξασφάλιση και σταθερότητα.

Καμιά απόλυση, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΖΑΒΕΡΔΙΝΟΣ ΑΛΚΗΣ

Όλοι στην παναττική στάση εργασίας την Πέμπτη 29 Ιούνη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *