Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ
Untitled
ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ

      Αθήνα 21-06-2017

                                                                                                       Αριθ. Πρωτ.   133

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΧΩΡΗΣΕΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ «ΦΙΛΕΤΑ» ΣΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΟΜΙΛΟΥΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σ.Υ.Π.Α εκφράζει τη συμπαράστασή του στον αγώνα που δίνουν οι συμβασιούχοι στους Δήμους για το αναφαίρετο δικαίωμά τους στη δουλειά.

          Το Ελεγκτικό Συνέδριο Παρασκευή βράδυ προχώρησε στην έκδοση απόφασης κόλαφο για όλους τους συναδέλφους συμβασιούχους. Αφού επικαλείται το σύνολο των αντεργατικών διατάξεων κάθε είδους, που όλες οι κυβερνήσεις και τα κόμματα του κεφαλαίου ψήφισαν καταλήγει ότι είναι ανεπίτρεπτη (!) η συνέχιση της απασχόλησης των εργαζομένων βάση των άκυρων συμβάσεων (!), κατά παράβαση του συντάγματος, όπως και επίσης η καταβολή των αποδοχών τους στο μέλλον (!), αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο και για διεκδίκηση και των δεδουλευμένων λόγω αυτοδίκαιης ακυρότητας (!) των συμβάσεων.  

Από την πλευρά της Κυβέρνησης, στη χθεσινή συνάντηση με τους εκπροσώπους των εργαζομένων, ο Υπουργός, με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, έκανε σαφές ότι θα απολύσει χιλιάδες συμβασιούχους, προτείνοντας σαν «λύση» τις 2μηνες συμβάσεις για να καλυφθούν οι ανάγκες των Δήμων.

Από κοινού συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και Ελεγκτικό Συνέδριο κρίνουν το δικαίωμα στη δουλειά αντισυνταγματικό. Αυτό είναι το σύστημα που υπηρετούν πιστά: Από τη μία χτυπούν αλύπητα το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά και από την άλλη οδηγούν τις υπηρεσίες της καθαριότητας, του ηλεκτροφωτισμού, του πρασίνου, των κοιμητηρίων σε πλήρη αδιέξοδο, σε αδυναμία λειτουργίας, βορά στα χέρια των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον δίκαιο αγώνα των συμβασιούχων που κλιμακώνεται την Πέμπτη 22 Ιουνίου με ΑΠΕΡΓΙΑ και συγκέντρωση στις 10πμ στην πλατεία Ομονοίας! Ενώνουμε τη φωνή μας μαζί τους και βροντοφωνάζουμε:   

  • ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥ! ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ 
  • Να φέρει τώρα η Κυβέρνηση στη Βουλή τη νομοθετική ρύθμιση που κατέθεσαν οι επιτροπές αγώνα συμβασιούχων από όλη την Ελλάδα για άμεση μετατροπή όλων των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου.

 ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΖΑΒΕΡΔΙΝΟΣ ΑΛΚΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *