Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ 10π.μ.
Untitled
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ 10π.μ.

Αθήνα   24-4-2017

Αρ. Πρωτ.:65

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ 10π.μ.

Προσυγκέντρωση 9.30 πμ στους Στύλους Ολυμπίου Διός

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Εργατική Πρωτομαγιά 2017. Το ταξικό περιεχόμενο της περισσότερο επίκαιρο παρά ποτέ.

Από την Πρωτομαγιά του 1886, όταν οι εργάτες του Σικάγο έχυναν το αίμα τους για το 8ωρο, η κυρίαρχη τάξη βρίσκεται σε διαρκή πόλεμο ενάντια στην εργατική τάξη. «Ειρηνικές» περίοδοι διαδέχονται πολέμους και αντιστρόφως με μόνιμα θύματα τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα.

Αν από τότε ήταν ώριμο το αίτημα: 8 ώρες δουλειά-8 ώρες ξεκούραση-8 ώρες ελεύθερος χρόνος, γιατί σήμερα, που η παραγωγικότητα της εργασίας είναι πολλαπλάσια, εντατικοποιείται περαιτέρω η δουλειά, αυξάνονται τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, περιστέλλονται εργασιακά- ασφαλιστικά-κοινωνικά δικαιώματα;

Πηγή όλων των δεινών η αγιάτρευτη αντίφαση αυτού του σάπιου και γερασμένου συστήματος, που θέλει να καρπώνονται ελάχιστοι κεφαλαιούχοι το προϊόν που παράγουν τα δισεκατομμύρια των εργαζόμενων όλου του κόσμου.

Σε αυτή τη γωνιά του πλανήτη, ο λαός της χώρας μας και οι λαοί της ευρύτερης περιοχής βρισκόμαστε «στο μάτι του κυκλώνα» των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ανταποκρινόμενη στις απαιτήσεις της εγχώριας αστικής τάξης και των υπόλοιπων κομμάτων της, φαίνεται να ολοκληρώνει τις διαπραγματεύσεις με τους «θεσμούς». Σε συνέχεια όλων των προηγούμενων σκληρών μέτρων, μια νέα θηλιά έρχεται να προστεθεί στο λαιμό των εργαζομένων.

Σα να μην έφθανε αυτό, μας λέει ότι το ΝΑΤΟ είναι παράγοντας σταθερότητας και ασφάλειας. Η κατρακύλα της «αριστερής» κυβέρνησης δεν έχει τελειωμό. Με τη στήριξη όλων των αστικών πολιτικών δυνάμεων, εργοδοτικών οργανώσεων, κυβερνητικού συνδικαλισμού, θέλει να εμφανίσει ως εθνικούς στόχους τη «δίκαιη» ανάπτυξη και τη γεωστρατηγική αναβάθμιση της χώρας.

Καταδικάζουμε την πολιτική της κυβέρνησης, που δίνει γη και ύδωρ στις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, προσδοκώντας μερίδιο από τη λεία με θύματα ολόκληρους λαούς, όπως αυτός της Συρίας, που μας μπλέκει βαθύτερα σε έναν πόλεμο για τα δικά τους συμφέροντα. Τροφοδοτούν την προκλητικότητα της αστικής τάξης της Τουρκίας, που αμφισβητεί ανοικτά κυριαρχικά μας δικαιώματα.

Οι λαοί πρέπει να τους βάλουμε φρένο. Στην πλάτη μας κοντράρονται οι αστικές τάξεις των χωρών μας για τον αναβαθμισμένο γεωπολιτικό ρόλο που η κάθε μία προσδοκά για τον εαυτό της.

Δε θα διστάσουν στιγμή, στο βωμό της εξυπηρέτησης των κερδών τους, να μετατρέψουν εμάς και τα παιδιά μας σε αναλώσιμα υλικά των αιματηρών σχεδιασμών τους.

ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΧΩΡΙΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ, ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΖΑΒΕΡΔΙΝΟΣ ΑΛΚΗΣ

ΣΥΠΑ ΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *