Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
Untitled
ΚΑΡΤΕΣ ΟΑΣΑ

Αθήνα 27/01/2017

Προς

                                   Όλα τα μέλη του Συλλόγου

ΓΙΑ ΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΚΑΡΤΩΝ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ

ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΟΑΣΑ

Σας γνωστοποιούμε ότι με βάση τη νέα συμφωνία και τη σύμβαση που συνυπόγραψαν ΑΔΕΔΥ – ΟΑΣΑ για τις κάρτες απεριορίστων διαδρομών, αυτές θα χορηγηθούν σύμφωνα με τα αναφερόμενα στη σχετική επισυναπτόμενη ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ.

Ιδιαίτερα όσον αφορά την διαδικασία

Ο ΣΥΠΑ καλεί τα μέλη του και μόνο, που επιθυμούν κάρτα απεριορίστων διαδρομών ετήσια ή εξαμηνιαία, να προσκομίσουν στα γραφεία του Συλλόγου,

1) Τα καταθετήρια ανά Δ/νση, Κτίριο ή Περιφερειακή ενότητα, ορίζοντας κάποιον υπεύθυνο με το χρηματικό ποσό που θα καταθέσουν στον λογαριασμό του Συλλόγου στην ALPHA BANK ΙΒΑΝ GR33 0140 2320 2320 0200 1000 089 και συγκεντρωτική κατάσταση.

2)  δύο (2) φωτογραφίες για κάθε κάρτα και

3) τα στοιχεία των ενδιαφερόμενων συμπληρωμένα στην συνημμένη φόρμα (Πίνακας Περιγραφής Υποχρεωτικών Πληροφοριών Προσωποποίησης)

Οι τιμές για την έκδοση των καρτών σύμφωνα με τη σύμβαση ΑΔΕΔΥ-ΟΑΣΑ είναι:

ΕΤΗΣΙΑ ΚΑΡΤΑ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ:

ονομαστικής αξίας 330€ – 15% = 280,50 €

ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΑ ΚΑΡΤΑ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ:

ονομαστικής αξίας 170€ – 13% = 147,90 €

Αυτές οι ενιαίες κάρτες απεριορίστων διαδρομών ισχύουν για όλα τα μέσα αρμοδιότητας του ΟΑΣΑ: Λεωφορεία, Τρόλλεϋ, Τραμ, Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο, Μετρό (μέχρι Κορωπί), και στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ (στο τμήμα Προαστιακού Μαγούλας-Πειραιάς-Κορωπί), για τους μήνες που αναγράφονται στα αντίστοιχα κουπόνια. Δεν ισχύουν στις Λεωφορειακές γραμμές EXPRESS του Αεροδρομίου, στη γραμμή Χ80 και στο Μετρό στο τμήμα Κορωπί –Αεροδρόμιο.

ΕΤΗΣΙΑ ΚΑΡΤΑ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ονομαστικής αξίας 490€ – 15% = 416,50 €

ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΑ ΚΑΡΤΑ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ονομαστικής αξίας 250€ – 13% = 217,50 €

Αυτές οι ενιαίες κάρτες απεριορίστων διαδρομών ισχύουν σε όλα τα μέσα αρμοδιότητας ΟΑΣΑ, Λεωφορεία (και στις λεωφορειακές γραμμές EXPRESS του Αεροδρομίου), Τρόλλεϋ, Τραμ, Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο, Μετρό έως το Αεροδρόμιο και στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ (στο τμήμα του Προαστιακού Μαγούλα – Πειραιάς – Αεροδρόμιο), για τους μήνες που αναγράφονται στα αντίστοιχα κουπόνια. Δεν ισχύουν στη γραμμή Χ80.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!

Σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ θεσμοθετήθηκε αποζημίωση επιβατών κατόχων καρτών απεριορίστων διαδρομών σε περιπτώσεις απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων στα Συγκοινωνιακά Μέσα.

Κατά τους μήνες Μάρτιο, Μάιο και Ιούλιο του 2016 πραγματοποιήθηκαν 24ωρες απεργίες. Συνεπώς, οι κάτοχοι ετήσιων καρτών που περιλάμβαναν τους μήνες αυτούς δικαιούνται αποζημίωση, η οποία υπολογίζεται για τους κατόχους ετήσιας κάρτας για όλα τα μέσα σε 5€ και για τους κατόχους ετήσιας κάρτας για όλα τα μέσα Αεροδρομίου σε 8€.

Οπότε, για τους κατόχους ετήσιων καρτών που περιλάμβαναν τους μήνες Μάρτιο, Μάιο και Ιούλιο 2016, οι τιμές διαμορφώνονται ως εξής:

ΕΤΗΣΙΑ ΚΑΡΤΑ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ:

ονομαστικής αξίας 330€ – 15% = 280,50 -5 = 275,50

ΕΤΗΣΙΑ ΚΑΡΤΑ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ονομαστικής αξίας 490€-15% = 416,50 -8 = 408,50€

Όσον αφορά στους κατόχους καρτών που λήγουν 31/01/2017 και για όσους επιθυμούν να εκδώσουν κάρτα για πρώτη φορά επειδή ο χρόνος είναι πιεστικός λόγω μη έγκαιρης ενημέρωσης από τον ΟΑΣΑ παρακαλούμε:

  • Η προσκόμιση των καταθετηρίων με τον συγκεντρωτικό πίνακα, των φωτογραφιών και των στοιχείων των ενδιαφερόμενων στην συνημμένη φόρμα, στα γραφεία του Συλλόγου, θα γίνει τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017 και ώρες 11:00 -14:00
  • Η παράδοση των καρτών θα γίνει την Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017, στα γραφεία του Συλλόγου και ώρες 13:00-15:00.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!

Σας κάνουμε γνωστό ότι οι κάρτες που λήγουν Ιανουάριο – Φεβρουάριο – Μάρτιο του 2017, θα ανανεωθούν αρχικά με χάρτινες (στέλεχος – κουπόνια) και στην πορεία (από Απρίλιο έως 31.12.2017) θα αντικατασταθούν με ηλεκτρονικές κάρτες. Για την έκδοσή τους απαιτούνται -σύμφωνα και με την ανακοίνωση του ΟΑΣΑ- στοιχεία όπως αυτά αναγράφονται στην επισυναπτόμενη φόρμα (Πίνακας Περιγραφής Υποχρεωτικών Πληροφοριών Προσωποποίησης), με την επιφύλαξη στο ποια από αυτά θα χρησιμοποιηθούν ή όχι, αν θα αλλάξουν ή αν θα ζητηθούν περισσότερα στοιχεία.

Συγκεκριμένα η σύμβαση μας με τον ΟΑΣΑ τονίζει:

«…θα θέλαμε να σας υπενθυμίζουμε ότι στο προσεχές διάστημα προβλέπεται η μετάβαση στο Αυτόματο Σύστημα Συλλογής Κομίστρου. Για να εξελιχθεί η μετάβαση ομαλά παρακαλούμε για την έγκαιρη εκ μέρους σας προετοιμασία και αποστολή των στοιχείων που θα ζητηθούν, προσθέτοντας σε αυτά τόσο τον τύπο της κάρτας που προμηθεύεται κάθε εργαζόμενος/μέλος, όσο και την ημερομηνία έναρξης ισχύος της προαναφερθείσας κάρτας. Με αυτόν τον τρόπο θα προσωποποιηθούν οι κάρτες εύκολα και θα φορτωθούν αυτόματα με την εναπομείνασα αξία τη στιγμή της μετάβασης.»

Όσοι δεν επιθυμούν να δώσουν τα στοιχεία τους που απαιτεί η σύμβαση συνιστούμε να μην ανανεώσουν ή για όσους σκέπτονται για πρώτη φορά να αγοράσουν κάρτα, να μην προβούν στην αγορά της γιατί κατά τη μεταβατική διαδικασία της αντικατάστασης της με την ηλεκτρονική κάρτα, θα χάσουν την εναπομείνασα αξία της κάρτας.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΖΑΒΕΡΔΙΝΟΣ ΑΛΚΗΣ

Πίνακας Περιγραφής Υποχρεωτικών Πληροφοριών Προσωποποίησης

Όνομα  

 

Επώνυμο  

 

Αριθμός Δελτίου Ταυτότητας  
Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ)  
Αριθμός τηλεφώνου (κινητό/σταθερό)

 

 
Τύπος κάρτας  

 

Ημερομηνία έναρξης

ισχύος κάρτας

 

 

Φωτογραφίες δύο (2)  

 

Σύλλογος  

 

ΣΥΠΑ για ΚΑΡΤΕΣ ΟΑΣΑ

ΚΑΡΤΕΣ ΟΑΣΑ ΠΙΝΑΚΑΣ

ΚΑΡΤΕΣ ΟΑΣΑ – ΑΔΕΔΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *