Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 23-1-2017
Untitled
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 23-1-2017

Αθήνα 27-1-2017

Αρ. Πρωτ. 14

Προς

                             Όλα τα μέλη του Συλλόγου

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 23-1-2017

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Το Διοικητικό Συμβούλιο την Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017, με παρόντα τα  20 από τα 25 μέλη και συγκεκριμένα: Βέτα Πανουτσάκου, Άλκης Ζαβερδινός, Κυριάκος Κοντούδης, Βαγγέλης Καζάκος, Στεβή Ειρήνη, Γιάννης Ανδρεαδέλλης, Γιώργος Ηλιόπουλος, Παναγιώτης Ντόντος, Σωτήρης Δοξακίδης, Βάντα Αγάκου, Γιώργος Κυριακόπουλος, Χάρης Πνακάς, Γεμενετζή Βασιλική, Στασινοπούλου Ιωάννα, Κορκίδου Σωτηρία, Πράσινος Ανδρέας, Καπόγιαννης Ηλίας, Απόστολος Τσιάμας, Ιωακειμίδου Νικολέτα, Πετάκος Πέτρος (αποχώρησε στις 11.00), στη συνεδρίασή του, η οποία ξεκίνησε στις 10.00 και ολοκληρώθηκε με την ενημέρωση-συζήτηση με συναδέλφους Διευθύνσεων του Κ.Τ. Αθήνας, μετά από σχετικό κάλεσμα (αρ.πρωτ.07/23.01.2017), συζήτησε για τα ζητήματα και τις εξελίξεις, που περιεχόνταν στην ημερήσια διάταξη και συγκεκριμένα:

  1. Εξελίξεις και Προγραμματισμός δράσης. Οργανισμός, εργασιακά προβλήματα, νόμος «κινητικότητας», νομική στήριξη-κάλυψη κλπ
  2. Κτίρια μεταστέγασης υπηρεσιών
  3. Λειτουργία Τοπικών Διοικήσεων
  4. Οικονομικά θέματα
  5. Πρόταση Επιτροπής για «Ταμείο Αλληλοβοήθειας»
  6. Πολιτιστικές δράσεις
  7. Κάρτες ΟΑΣΑ
  8. Αιμοδοσία
  9. Μέτρα Υγιεινής & Ασφάλειας Εργασίας
  10. Διάφορα

Μετά από διαλογική συζήτηση έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις,:

  1. Ενέκρινε τις ενέργειες και δράσεις που έγιναν για τον νέο Οργανισμό της Περιφέρειας, διατυπώνοντας σκέψεις και προβληματισμούς για την ανάγκη μεγαλύτερης κινητοποίησης των συναδέλφων. Αποφάσισε επίσης να κοινοποιήσει τη σχετική προσφυγή και στα ΓΕΩΤΕΕ & ΤΕΕ.
  2. Έγινε ενημέρωση για τον πλαίσιο της «κινητικότητας» και αποφάσισε να βγάλει σχετική ενημερωτική ανακοίνωση, καθώς και να παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις με το αίτημα «ενεργοποίησης» της νομικής κάλυψης συναδέλφων, ώστε αν χρειαστεί να παρέμβει άμεσα.
  3. Να προβάλλει το αίτημα της κατάργησης «ειδικών» πειθαρχικών παραπτωμάτων που αφορούν συναδέλφους που εργάζονται στη συντήρηση των δρόμων & την αδειοδότηση πρατηρίων καυσίμων.
  4. Όσον αφορά τη μεταστέγαση των υπηρεσιών μετά τις συζητήσεις που έγιναν στο Δ.Σ. και στη μετέπειτα συνάντηση με τους συναδέλφους των Δ/νσεων του Κ.Τ. Αθήνας αποφασίστηκε για την αγορά του νέου κτιρίου η έκδοση σχετικής ανακοίνωσης (διαβάστηκε στη συνάντηση και απεστάλη την επομένη, εμπλουτισμένη με όσα συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν), η παραπέρα νομική παρέμβαση, η συνέχιση της συζήτησης με τους συναδέλφους με περιοδείες-συγκεντρώσεις σε κάθε κτίριο και η συγκέντρωση υπογραφών.

Επιπρόσθετα, σχετικά και με το νέο κτίριο του Β.Τ., αποφασίστηκε να ζητηθεί «πραγματογνωμοσύνη» από το ΤΕΕ για τον έλεγχο της στατικής επάρκειας και των δύο κτιρίων και από την Πυροσβεστική ο έλεγχος της παθητικής πυροπροστασίας τους.

Το Δ.Σ. θα προχωρήσει σε έκτακτη Γενική Συνέλευση με θέμα το κτιριακό αν κριθεί απαραίτητο.

Έγινε τέλος ενημέρωση ότι η συνάντηση με την Περιφερειάρχη, με θέμα τη στέγαση των Υπηρεσιών,  η οποία είχε ζητηθεί με το αριθμ. πρωτ. 212/28.12.2016 έγγραφο του Συλλόγου, δεν έχει πραγματοποιηθεί, γιατί όπως είπε η ίδια «δεν είναι στις προτεραιότητές της».

Τονίζουμε ότι θέση του Συλλόγου μας είναι η στέγαση όλων των υπηρεσιών σε κτίρια, στα οποία θα εξασφαλίζονται ταυτόχρονα και αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και η ευχερής προσβασιμότητα των πολιτών και η εξοικονόμηση πόρων.

  1. Το Δ.Σ. θα προχωρήσει σε συναντήσεις με τους συναδέλφους όλων των Δ/νσεων. Θα περιοδεύσει σε όλα τα κτίρια, ξεκινώντας από τα κτίρια του Κεντρικού Τομέα.

Στις συναντήσεις αυτές θα γίνει ενημέρωση από το Δ.Σ., και θα δοθεί η δυνατότητα στους συναδέλφους να θέσουν όλα τα ζητήματα, που τους απασχολούν.

Συγκεκριμένα την Τρίτη 31-1-17 θα γίνουν συγκεντρώσεις-συζητήσεις στα κτίρια Συγγρού 80-88 και Π.Τσαλδάρη – Καλλιθέα.

Την Τετάρτη 1-2-17 θα γίνουν συγκεντρώσεις-συζητήσεις στα κτίρια Πολυτεχνείου, Σταδίου, Κάνιγγος.

Θα ακολουθήσει ενημέρωση και για τον επόμενο προγραμματισμό.

  1. Συζητήθηκε για άλλη μια φορά η ελλειπής λειτουργία των Τοπικών Διοικουσών του Συλλόγου και τονίστηκε ότι οφείλουν να τηρούν τις καταστατικές αρχές. Αποφάσισε επίσης να ζητήσει εγγράφως από τον πρώην πρόεδρο της Τ.Δ. Δυτικής Αττικής να παραδώσει τα χρήματα που διατηρούνται σε ατομικό λογαριασμό, αρμοδίως στην νέα Τοπική Διοικούσα.
  2. Αποφασίστηκε η ανταπόκριση στο κάλεσμα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων Υπουργείου Γεωργίας προκειμένου να εκφράσουμε τη στήριξη μας στον αγώνα των μικρομεσαίων αγροτών μαζί με τις Ομοσπονδίες και τα Σωματεία που οι αρμοδιότητές τους σχετίζονται με την αγροτική παραγωγή.

Σε αυτή την κατεύθυνση εκτός από την έκδοση ψηφισμάτων, θα προχωρήσουμε σε σύσκεψη των συναδέλφων των ΔΑΟΚ & της  Δ/νση Πολιτικής Γης καθώς και θα μετέχουμε στις κοινές δράσεις που θα αποφασιστούν.

  1. Έγινε ενημέρωση για την ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ, που θα πραγματοποιηθεί 9 Φεβρουαρίου, για τις κάρτες ΟΑΣΑ.
  2. Αποφασίστηκε η έκφραση αλληλεγγύης στους εργαζόμενους του ξενοδοχείου Αthens Ledra, που δίνουν πολύμηνη αγώνα ενάντια στην απληρωσιά και την ανεργία και η καταγγελία- καταδίκη της επίθεσης της ΧΑ σε εκπαιδευτικούς και γονείς σε σχολείο στο Πέραμα (βγήκαν ήδη σχετικές ανακοινώσεις).
  3. Έγινε ενημέρωση για την επίλυση του ζητήματος της χρέωσης γεωλογικών μελετών από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής σε συναδέλφους μας.
  4. Αποφασίστηκε η συνοπτική τήρηση των πρακτικών του Δ.Σ. στο βιβλίο πρακτικών του Συλλόγου και η λεπτομερής με ηχογράφησή τους μέσω των ηλεκτρονικών μέσων που διαθέτουμε. Απομαγνητοφώνηση θα γίνεται όταν και όσο χρειάζεται.
  5. Προτάθηκαν τα μέλη του Δ.Σ., που θα μετέχουν στην πρωτοβάθμια και στη δευτεροβάθμια Επιτροπή Συνδικαλιστικών Δικαιωμάτων (κατά πλειοηφία απόφαση).
  6. Εγκρίθηκε η πληρωμή δαπανών, έγινε ενημέρωση ότι ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες φορολογικής αλλαγής του Συλλόγου από το καθεστώς τήρησης θεωρημένων βιβλίων σε «απαλλασόμενο «καθεστώς», όπως είναι όλα τα συνδικαλιστικά σωματεία, καθώς των ηλεκτρονικών τραπεζικών συναλλαγών.
  7. Εγκρίθηκαν οι σχεδιασμοί της Πολιτιστικής Ομάδας για κλείσιμο μειωμένης τιμής αγοράς εισητηρίου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και αλλού, για επίσκεψη στο Μουσείο Ελευσίνας, στην Έκθεση του Εικαστικού Επιμελητηρίου κ.α., για κλείσιμο της Δημοτικής Πινακοθήκης Καλλιθέας για την πραγματοποίηση ΕΚΘΕΣΗΣ εικαστικών έργων το Φθινόπωρο, για πραγματοποίηση νέας Έκθεσης εικαστικών σε συνεργασία με άλλο Σύλλογο και την Ομοσπονδίια (ΟΣΥΑΠΕ).

Έγινε ενημέρωση για την αρνητική απάντηση του Υπουργείου Πολιτισμού στο αίτημα μας για χορήγηση και άλλων «Κυριακών» με ελεύθερη είσοδο στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία.

Αποφασίστηκε επίσης η διερεύνηση πραγματοποίησης το επόμενο διάστημα χοροεσπερίδας με το ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΗΜΑ του Συλλόγου μας.

  1. Η συζήτηση για το «Ταμείο Αλληλοβοήθειας» θα συνεχιστεί με σκοπό να καθοριστούν οι συγκεκριμένοι όροι και προϋποθέσεις και θα ενταχθεί σε εισήγηση συνολικής αντιμετώπισης του ζητήματος έκφρασης της αλληλεγγύης μας (κατά πλειοψηφία).
  2. Αποφασίστηκε να ζητήσει το Δ.Σ. από την Διοίκηση να απαντήσει εγγράφως εάν υπάρχει έγγραφη αναφορά συνδικαλιστική με την οποία ζητάει την πειθαρχική δίωξη συνδικαλιστή άλλης παράταξης και να δοθεί αντίγραφο στον ενδιαφερόμενο (κατά πλειοψηφία).

Το θέμα «Μέτρα Υγιεινής & Ασφάλειας Εργασίας» αναβλήθηκε για επόμενη συνεδρίαση.

Τέλος, απαντώντας σε διάφορες παραταξιακές ανακοινώσεις τονίζουμε ότι όλα τα καλέσματα σε δράση και οι ανακοινώσεις που έχουν βγει από το Σύλλογο έχουν προέρθει από διαφανείς και δημοκρατικές διαδικασίες και είχαν πάντοτε την απαραίτητη πλειοψηφία.

Το Διοικητικό Συμβούλιο ζητά από τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις και τις δράσεις του Συλλόγου.

Θα εκδοθούν αναλυτικές ανακοινώσεις για όσα ζητήματα απαιτούνται.-

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΖΑΒΕΡΔΙΝΟΣ ΑΛΚΗΣ

ΣΥΠΑ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Δ.Σ. 23-01-2017

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *