Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
ΣΥΠΑ ΠΡΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Untitled
ΣΥΠΑ ΠΡΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Αθήνα  23-12-2016

Αρ. Πρωτ.: 211

Προς

Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής

Θέμα: Έγκριση Οργανισμού Εσωτερικής Λειτουργίας Περιφέρειας Αττικής

Ενόψει της έγκρισης, που απαιτείται να δώσετε σύμφωνα με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, στον Οργανισμό Εσωτερικής Λειτουργίας των υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής, που αποτελεί πλέον Απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου σας αποστέλλουμε την Γνώμη του Συλλόγου μας, όπως αυτή κατατέθηκε αρμοδίως.

Ζητάμε να λάβετε υπόψη σας τις απόψεις μας και τις παρατηρήσεις μας και ιδιαίτερα τα παρακάτω σημεία:

1. Ο Οργανισμός δεν έχει διάρθρωση με ειδικότητες και αριθμό υπαλλήλων ανά Τμήμα και Δ/νση, προκειμένου να έχει η Περιφερειακή Αρχή «λυμένα τα χέρια της» και να «βαφτίζει» κάθε «μετακίνηση» υπαλλήλου ως κάλυψη υπηρεσιακής ανάγκης.

2. Όπως φαίνεται στον Οργανισμό και στα συνημμένα περιγράμματα των θέσεων ευθύνης ισοπεδώνονται γνωστικά-επιστημονικά πεδία και επαγγελματικά δικαιώματα, αφού «αποδεσμεύονται» από αυτά θέσεις ευθύνης, προωθώντας την λογική του manager. Ισοπεδώνονται επίσης διδακτορικοί τίτλοι σπουδών, αφού δεν προβλέπεται για κατάληψη θέσης ευθύνης η συνάφεια διδακτορικού τίτλου ελλείψει των πτυχίων της ειδικότητας που περιγράφεται. Απαξιώνεται επιστημονικό δυναμικό διαφόρων ειδικοτήτων.

Πχ στις Δ/νσεις Αγροτικής Οικονομίας – στα Τμήματα Υγείας Ζώων δεν μπορεί να προϊσταται άλλη ειδικότητα από αυτή του κτηνιάτρου ή στο Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου δεν μπορεί να προϊσταται άλλη ειδικότητα από αυτή του Γεωπόνου ή στο Τμήμα Τοπογραφίας της Δ/νσης Πολιτικής Γης δεν μπορεί να μην είναι τοπογράφος.

Τοποθετείται επιστημονικό δυναμικό σε άσχετα με το επιστημονικό τους πεδίο Τμήματα & Δ/νσεις, πχ τους κατόχους πτυχίων ειδικότητας Π.Ε. Επικοινωνίας και ΜΜΕ, που πρέπει να συμπεριλαμβάνονται αποκλειστικά και μόνο στα Αυτοτελή Γραφεία – Διευθύνσεις Τύπου, Διεθνών Θεμάτων, Δημοσίων Σχέσεων και Τουρισμού – Τμήμα Τουριστικής Προβολής.

Δίνεται με λίγα λόγια η δυνατότητα σε «όλους» κατάλυψης «όλων» των θέσεων ευθύνης, γιατί η Περιφερειακή Αρχή θέλει να έχει «λυμένα τα χέρια της», να τοποθετεί όποιον θέλει, όπου θέλει.

3. Αναγράφονται αρμοδιότητες, που δεν υφίστανται (πχ στις Δ/νσεις Ανάπτυξης, στις Δ/νσεις Υγειονομικού Ελέγχου κλπ), και αρμοδιότητες οι οποίες δεν «ανήκουν» στην στην Περιφέρεια Αττικής, αλλά στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής (πχ Προστασία Ορεινών Όγκων κλπ) και στο ΥΠΕΚΑ (πχ Προστασία Περιοχών Natura κλπ).

Για τους παραπάνω λόγους αλλά και για όλους τους λόγους που αναλύουμε στο συνημμένο κείμενο ΓΝΩΜΗΣ του Συλλόγου μας, ζητάμε να μην ΕΓΚΡΙΝΕΤΕ τον ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ Εσωτερικής Υπηρεσίας,, που σας απέστειλε η Περιφερειακή Αρχή Αττικής.

Συνημμένο:

ΓΝΩΜΗ Συλλόγου

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΖΑΒΕΡΔΙΝΟΣ ΑΛΚΗΣ

ΣΥΠΑ ΠΡΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *