Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ “ΝΈΟΥ” ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ
Untitled
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ "ΝΈΟΥ" ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ

Αθήνα,  23-12-2016

Αρ. Πρωτ.: 210

Περισσότερα προβλήματα και «βάρη» στους εργαζόμενους

από την ψήφιση του «νέου» Οργανισμού Εσωτερικής Λειτουργίας

Υπερψηφίστηκε η τροποποίηση του Οργανισμού της Περιφέρειας Αττικής με τις ψήφους των παρατάξεων ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ-ΑΝΕΛ κατά τη χτεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Παρά τις προσπάθειες της Αντιπεριφερειάρχη κας Τασούλη να βαφτίσει το «κρέας ψάρι», ένας ακόμα αντιλαϊκός και αντεργατικός Οργανισμός από 1-1-17 θα είναι σε ισχύ.

Η διοίκηση μέσα από εκφράσεις τύπου «ήταν υποχρέωση να ενσωματώσουμε τον νόμο του κράτους», «αν δεν ψηφιστεί δεν θα μπορούμε να πληρώσουμε μισθούς» και «προχωρήσαμε σε διορθωτικές κινήσεις που θα βοηθήσουν στη λειτουργία των υπηρεσιών» απέκρυψε τον ουσιαστικό χαρακτήρα του, που συνεχίζει και χειροτερεύει τον ισχύοντα μέχρι τώρα Οργανισμό «Σγουρού», δηλώνοντας ότι μέσα στο 2017 θα φέρει νέο ολοκληρωμένο σχέδιο Οργανισμού.

Ταυτόχρονα επιβεβαίωσαν την καταγγελία του Συλλόγου μας, ότι πριν ψηφιστεί ο νέος Οργανισμός Αντιπεριφερειάρχες και Γενικοί Δ/ντές μοίραζαν τις θέσεις προϊσταμένων…

Είπε χαρακτηριστικά ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών κ. Καραμάνος «έχουμε διαλέξει 20 νέα παιδιά, που θα τους αναθέσουμε τις θέσεις ευθύνης»!!! Για να «ξεγελάσει» δε τους προβληματισμούς και τους φόβους των συναδέλφων των Δ/νσεων Οικονομικών για τις ποινικές, αστικές ευθύνες και τυχόν καταλογισμούς, που μπορεί να τους φορτώσει, μοίρασε υποσχέσεις «στήριξης»…

Η Περιφερειακή Αρχή δεν απάντησε τίποτα στη πρότασή μας για νομοθετική ρύθμιση στο ζήτημα των «ευθυνών», ούτε για αντίστοιχη πρόβλεψη στο κείμενο του Οργανισμού, ούτε για την απαίτησή μας ενεργοποίησης έστω αυτών των ελάχιστων ισχυουσών νομοθετημένων προβλέψεων νομικής κάλυψης-στήριξης.

Δεν ανέφερε τίποτα για την έλλειψη οργανογράμματος ανά Γενική Δ/νση, Διεύθυνση και Τμήμα, που λύνει τα χέρια της Διοίκησης για μετακινήσεις με την γνωστή δικαιολογία των υπηρεσιακών αναγκών.

Υπεραμύνθηκε του προτεινόμενου συγκεντρωτικού σχήματος για τις Οικονομικές Υπηρεσίες και δεν άνοιξε τα χαρτιά της για το πώς θα στελεχώσει τις υπηρεσίες αυτές, αλλά και τις νέες Υπηρεσίες που δημιουργούνται με το νέο Οργανισμό, κάνοντας πως δεν ακούει ότι δεν θα δεχτούμε ακούσιες μετακινήσεις υπαλλήλων.

Η μόνη αλλαγή που έγινε δεκτή αφορά την ενοποίηση των Δ/νσεων Υγειονομικού Ελέγχου ΠΕ Νήσων με τις αντίστοιχες της ΠΕ Πειραιά.

Κατά τα άλλα και ενώ όλες οι παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, που τοποθετήθηκαν, στηρίχτηκαν στο κείμενο ΓΝΩΜΗΣ του Συλλόγου μας και ανέδειξαν την επιχειρηματολογία και τα αιτήματά μας, η Περιφερειακή Αρχή δεν έλαβε υπόψη της κανένα άλλο σημείο της γραπτής και προφορικής μας παρέμβασης, ούτε κανένα υπόμνημα – πρόταση από τα πολλά, που της έχουμε αποστείλει.

Από την πλευρά μας, καταγγείλαμε αυτό το νέο Οργανισμό σαν αντιλαϊκό και αντεργατικό αναδεικνύοντας, ότι με στοχευμένες αλλαγές κυρίως στους τομείς των Οικονομικών και των Τεχνικών Έργων δημιουργεί το αναγκαίο περιβάλλον για να στηρίξει την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, παρέχοντας ζεστό χρήμα είτε από ίδιους πόρους της Περιφέρειας είτε από άλλους εθνικούς ή ευρωπαϊκούς, φορτώνοντας νέα προβλήματα και «ευθύνες» (αστικές κλπ) στους εργαζόμενους.

Είναι αντιλαϊκός και αντεργατικός γιατί προωθεί τις επιλογές της Κυβέρνησης, τις αποφάσεις της  Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Παγκόσμιας Τράπεζας και του ΟΟΣΑ για μείωση του Δημοσίου και για ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις, προχωρώντας σε αξιολόγηση των δομών της Περιφέρειας και σε «περιγραφή» των θέσεων εργασίας.

Είναι αντιλαϊκός και αντεργατικός γιατί προωθεί την πολιτική του λιγότερου κράτους, που υποβαθμίζει και καταργεί Διευθύνσεις και Τμήματα και ταυτόχρονα προωθεί τις Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα και τις εκχωρήσεις αρμοδιοτήτων.

Είναι αντιλαϊκός και αντεργατικός γιατί οι υπηρεσίες που έχουν να κάνουν με τις λαϊκές ανάγκες θα συρρικνωθούν, με την συνεχιζόμενη υποστελέχωση χωρίς τις αναγκαίες προσλήψεις προσωπικού και την αφαίρεση αρμοδιοτήτων.

Οι εργαζόμενοι της Περιφέρειας θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για υπηρεσίες με προσανατολισμό τις ανάγκες των εργαζόμενων και των λαϊκών στρωμάτων για το δικαίωμα στην δημόσια και δωρεάν υγεία, παιδεία, πρόνοια, πολιτισμό, αθλητισμό, προστασία του περιβάλλοντος κλπ. και θα σταθούμε, συμπυκνώνοντας τις δυνάμεις μας στο Σύλλογο. απέναντι σε οτιδήποτε προσπαθήσει να ανατρέψει τη μόνιμη και σταθερή δουλειά με  δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 ΖΑΒΕΡΔΙΝΟΣ ΑΛΚΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *