Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ 2016
Untitled
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ 2016

Αθήνα 14 -11-2016

Αρ. Πρωτ.:177

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

9 ΝΟΕΜΒΡΗ 2016

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Στη Γενική μας Συνέλευση, που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη μαζικότητα συζητήθηκαν όλα τα φλέγοντα ζητήματα, που μας απασχολούν, έγινε ενημέρωση για τις εξελίξεις, που επηρεάζουν τη ζωή μας και αποφασίστηκαν οι δράσεις μας για το επόμενο διάστημα.

Αναδείχτηκε, ότι το νήμα που ενώνει τα μικρά και μεγάλα προβλήματά μας, τα γενικότερα και τα ειδικότερα, που απορρέουν από την πολιτική και της σημερινής κυβέρνησης και τα μνημόνια που μαζί ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ ψήφισαν αλλά και άλλων δυνάμεων του Ευρωμονόδρομου, είναι η εξουσία αυτών που κάνουν κουμάντο στη ζωή μας, που ακολουθούν και στηρίζουν το δρόμο της καπιταλιστικής ανάπτυξης.

Αυτός ο δρόμος αναπόφευκτα σημαίνει στήριξη της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας, σημαίνει τσακισμένους μισθούς και δικαιώματα. Γι αυτό υποτιμάνε τη ζωή μας μπροστά στα κέρδη τους και τις επιδιώξεις τους, γι αυτό δεν υπολογίζουν εμάς και τις ανάγκες μας, γι αυτό δεν διστάζουν να προχωράνε σε πολέμους και συρράξεις προκειμένου να βγουν «αλώβητοι» από την κρίση, την ύφεση και την στασιμότητα.

Οι τοποθετήσεις των συναδέλφων ανάδειξαν την αιτία του κακού, ότι όσο οι επιχειρηματικοί όμιλοι με τις κυβερνήσεις και το κράτος τους έχουν «το πάνω χέρι» η ζωή των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων θα πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο.

Συγκεκριμένα :

  • Έγινε σημαντική συζήτηση για το ζήτημα του Οργανισμού και τι αυτός κομίζει. Κρίθηκε ως ορθή η απόφαση του Δ.Σ. να μην συμμετέχει εκπρόσωπος του Συλλόγου στην Ομάδα Εργασίας της Περιφερειακής Αρχής, να μην παίξει εκπρόσωπός μας το ρόλο του συνεργάτη στην ιδιωτική εταιρεία, στην οποία ανατέθηκε ο Οργανισμός και ασκήθηκε κριτική στους υπηρεσιακούς παράγοντες, που είναι ταυτόχρονα και συνδικαλιστές και έχουν τοποθετηθεί στην Ομάδα αυτή.Έγινε αρκετή συζήτηση για το ζήτημα αυτό και αναδείχτηκε ότι οι συνδικαλιστές-υπηρεσιακοί παράγοντες είναι υποχρεωμένοι να εφαρμόσουν την απόφαση του Συλλόγου για μη συμμετοχή στην Ομάδα Εργασίας ανεξάρτητα αν κλήθηκαν από την Περιφερειακή Αρχή. Ο Σύλλογος θα παρακολουθεί και θα παρεμβαίνει σε κάθε φάση – εξέλιξη του ζητήματος και θα τοποθετεηθεί ολοκληρωμένα στο σχέδιο, που θα κατατεθεί. Εξάλλου έχει όλο το προηγούμενο διάστημα καταθέσει αρκετές επικοδομητικές προτάσεις στην Περιφερειακή Αρχή.
  • Η Γενική Συνέλευση κατήγγειλε την αυθαίρετη «μετακίνηση» συναδέλφου, στην οποία προχώρησε η Περιφερειακή Αρχή και αποφάσισε να ζητήσει την ανάκλησή της και να καλέσει και όποιον συνάδελφο υφίσταται την ίδια κατάσταση να απευθύνεται αμέσως στο Σύλλογο, για να υπάρχει άμεση παρέμβαση. Θα πραγματοποίηθεί παρέμβαση του Δ.Σ. και στην περίπτωση, που δεν ανακληθεί η μετακίνηση θα προχωρήσει σε κινητοποίηση.
  • Έγινε ενημέρωση για τις ενέργειες, που πρέπει να κάνει κάθε συνάδελφος, που χρειάζεται νομική στήριξη, προκειμένου να καλύπτεται η δαπάνη του δικηγόρου που επιλέγει και ενημέρωσε για την τροπολογία που κατέθεσε το Δ.Σ. στην Περιφερειακή Αρχή, προκειμένου να επεκταθεί η νομική κάλυψη σε όλες τις δικαιοδοσίες.
  • Αποφάσισε να απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους συναδέλφους, που έχουν προϋπηρεσία και εμπίπτουν στις περιπτώσεις εκείνες για τις οποίες το Υπηρεσιακό Συμβούλιο πήρε θετική απόφαση παρά την αρνητική εισήγηση της διοίκησης, να καταθέσουν σχετική αίτηση. Αποφάσισε την έκδοση και την προώθηση σχετικού ψηφίσματος.
  • Αποφασίστηκε να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την οργάνωση της πανδημοσιοϋπαλληλικής απεργίας στις 24 Νοέμβρη, για να μπορέσουμε συσπειρωμένοι στο Σωματείο μας να δυναμώσουμε την πάλη μας για κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων, για κάλυψη των μισθολογικών απωλειών μας, για πλήρη αναγνώριση της προϋπηρεσίας, για ξεπάγωμα της μισθολογικής μας εξέλιξης, για επαναφορά της μισθοδοσίας μας στον κρατικό προϋπολογισμό, για σταθερή δουλειά με δικαιώματα, για μαζικές προσλήψεις, για Δημόσια κοινωνική ασφάλιση, υγεία και παιδεία, για κατάργηση όλων των νόμων, που φορτώνουν με φόρους και χαράτσια την λαίκή οικογένεια, για ζωή με δικαιώματα για εμάς και τα παιδιά μας. Μαζικά να συμμετέχουμε στην απεργία και στη συγκέντρωση στις 10.30 πμ στην Ομόνοια. Θα υπάρξει ανακοίνωση για την προσυγκέντρωση, που θα κάνουμε.
  • Επιβεβαίωσε την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου να συμμετέχει ο Σύλλογός μας στην 4η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΠΑΜΕ στις 19 και 20 Νοέμβρη 2016, με αντιπροσώπους τους συναδέλφους Πανουτσάκου, Ζαβερδινό και Κοντούδη, όπου θα συζητηθούν και θα  ληφθούν αποφάσεις,  που θα ανοίξουν νέους δρόμους για το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας μας, για την ανασύνταξη και την αντεπίθεση του συνδικαλιστικού κινήματος, για νέα άνοδο των αγώνων μας, για να βγούμε στο ξέφωτο χωρίς μνημόνια και αφεντικά, με κίνημα απαλλαγμένο και  χειραφετημένο από την εργοδοσία, το κράτος, τις κυβερνήσεις τους.
  • Ενημέρωσε επίσης για την πορεία της διεδίκησης της κατασκήνωσης, της αποζημίωσης των συναδέλφων των Δ/νσεων Ανάπτυξης, που πραγματοποιούν ελέγχους κ.α.,των προβλήματων που θα προκύψουν με την μεταφορά των αρμοδιοτήτων των ΥΔΕ στις Δ/νσεις Οικονομικών των Περιφερειών, των εξελίξεων με την αναμόρφωση του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, για την απαίτηση να πάρουν το ανθυγιεινό επίδομα όλοι οι εργαζόμενοι που εργάζονται σε ανθυγιεινούς και επικίνδυνους χώρους (καθαριότητα κτιρίων, εργαζόμενους στο πράσινο, εμβολιαστές, επόπτες δημ. Υγείας, κτηνίατρους, ελεγκτές κ.α) καθώς και για την ακύρωση της απαίτησης της κυβέρνησης επιστροφής σχετικών καταβληθέντων ποσών.
  • Ενημέρωσε για τις προγραμματισμένες πολιτιστικές δράσεις : 20 Νοέμβρη εκδήλωση στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Μεταφορών για την επέτειο του Πολυτεχνείου, με τη συμμετοχή του μουσικού σχήματος του Συλλόγου, θεατρική παράσταση για τα παιδιά στις 18 Δεκέμβρη κλπ. Ζήτησε επίσης τη συμμετοχή και άλλων συναδέλφων στις δράσεις αυτές, που δίνουν σε όλους μας κουράγιο να αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες της ζωής και να συνεχίζουμε…
  • Αποφάσισε τη συμμετοχή στο Συλλαλητήριο που καλεί η ΕΕΔΥΕ και άλλοι φορείς στις 15 Νοέμβρη στις 6.30μ.μ. στην Ομόνοια Ενάντια στην Επίσκεψη Ομπάμα, που μυρίζει αίμα. Το αίμα των λαών της περιοχής, της Συρίας, της Λιβύης, της Παλαιστίνης, κ.α. όπου χιλιάδες σκοτώνονται και ξεριζώνονται, για τον έλεγχο των πηγών ενέργειας και των δρόμων μεταφοράς τους.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η μαζική συμμετοχή στη Γενική μας Συνέλευση έδειξε ότι μπορούμε να κάνουμε βήματα στη συσπείρωση στο Σύλλογό μας, στο δυνάμωμα των δεσμών μας και πάνω από όλα το επίπεδο της συζήτησης απέδειξε, ότι γίνεται πλέον συνείδηση σε όλους μας, πως απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε ένας είναι ο δρόμος, που πρέπει να ακολουθήσουμε, αυτός της μαζικής συλλογικής δράσης και διεκδίκησης.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΖΑΒΕΡΔΙΝΟΣ ΑΛΚΗΣ

ΣΥΠΑ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *