Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑΣ ΕΚΤΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ
Untitled
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑΣ ΕΚΤΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ

Αθήνα  14-11-2016

Αρ. Πρωτ.:179

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

 ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑΣ ΕΚΤΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ

Η Γενκή μας Συνέλευση στις 9 Νοέμβρη σε συνέχεια των πρωτοβουλιών που έχει πάρει ο Σύλλογός μας για την προώθηση του αιτήματος της ολοκληρωμένης αναγνώρισης της προϋπηρεσίας μας αποφάσισε το παρακάτω ψήφισμα, το οποίο θα αποστείλει σε όλους τους αρμόδιους:

Με τον όρο πλήρη αναγνώριση της προϋπηρεσίας εκτός δημοσίου τομέα εννοούμε :

1) Πλήρη διεύρυνση της βαθμολογικής αναγνώρισης για όλες τις σχέσεις εργασίας (εξαρτημένης μισθωτής εργασίας, συμβάσεις έργου κλπ), αλλά και επέκταση της  προβλεπόμενης 7ετίας σε όσα χρόνια αποδεικνύονται από τον υπάλληλο ότι εργαζόταν στον ιδιωτικό τομέα.

2) Πλήρη μισθολογική αναγνώριση (όπως ακριβώς συμβαίνει και στους εργαζόμενους με προϋπηρεσία από ΝΠΔΔ).

3) Η “συνάφεια” με το αντικείμενο της θέσης (και τον τυχόν μεταπτυχιακό ή διδακτορικό τίτλο σπουδών) να «ανοίξει» και οι διαδικασίες να είναι απλές, ξεκάθαρες και διαφανείς, χωρίς αστερίσκους, εμπόδια και υποσημειώσεις.

 Δεν νοείται να υπάρχουν εργαζόμενοι δύο ταχυτήτων, ούτε ο δημόσιος τομέας να μην αναγνωρίζει την εργασία στον ιδιωτικό τομέα.

Δεν αποτελεί ισότιμη και χρηστή διοίκηση η αναγνώριση – βαθμολογική και μισθολογική- μόνο στους έχοντες προϋπηρεσία μόνο σε ΝΠΔΔ και σε ΝΠΙΔ, που διατηρούν την ίδια μορφή!!!

Δεν ευθύνεται ο εργαζόμενος για την μορφή του Νομικού Προσώπου, ούτε αν έχει αλλάξει το ιδιοκτησιακό του καθεστώς, αν έχει ιδιωτικοποιηθεί ή αν έχει μετατραπεί σε Α.Ε. ή έχει εισαχθεί στο Χρηματιστήριο (πχ ΟΤΕ) κλπ !!!

 Ο εργασιακός βίος έχει «συνέχεια», η οποία μάλιστα δεν αποτελεί επιλογή των εργαζομένων, αφού η εργασία στην πραγματικότητα δεν αντιμετωπίζεται ως δικαίωμα.

Δεν μπορεί την ίδια ώρα που νομοθετείτε αυτή την «ψευδεπίγραφη» αναγνώριση της προϋπηρεσίας, να μας αφαιρείτε με το ν. 4354/2015 τα χρόνια 2016 και 2017, που εργαζόμαστε, να μην τα συνυπολογίζετε στην μισθολογική μας εξέλιξη.

 Διεκδικούμε:

  • Η αναγνώριση της προϋπηρεσίας εκτός δημόσιου τομέα να καλύπτει όλους τους εργαζόμενους, με όλες τις σχέσεις εργασίας, να γίνεται με απλές διαδικασίες και να αποκτήσει πλήρη και ολοκληρωμένα χαρακτηριστικά, τόσο για την μισθολογική, όσο και για την βαθμολογική εξέλιξη.
  •  «Ξεπάγωμα» της μισθολογικής μας εξέλιξης, κάλυψη των μισθολογικών μας απωλειών.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 ΖΑΒΕΡΔΙΝΟΣ ΑΛΚΗΣ

 ΣΥΠΑ ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *