Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ «ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ»
Untitled
ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ «ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ»

Αθήνα 17-10-2016

Αρ. Πρωτ.:159

                                                                                                 Προς

Περιφερειάρχη Αττικής

 ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ «ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ»

Παρά την επανειλημμένη αντίδραση του Συλλόγου μας συνεχίζετε να γράφετε «στα παλιά σας τα παπούτσια» το αίτημά μας για ανάκληση όλων των «αυθαίρετων μετακινήσεων» καθώς και την απαίτησή μας για διαφανείς «μετακινήσεις» θεσπίζοντας αντικειμενικά κριτήρια και λαμβάνοντας υπόψη οικογενειακά αλλά και άλλα ιδιαίτερα προβλήματα.

Η διοίκησή σας συνεχίζει να αδιαφορεί για την υπηρεσιακή αλλά και την προσωπική ζωή των εργαζομένων.

Φαίνεται ότι σας βολεύει να προσπερνάτε το άρθρο 66 του Υπαλληλικού Κώδικα (ν. 3528/2007), όπου προβλέπεται ότι «Για μετακίνηση σε οργανική μονάδα που εδρεύει σε περιοχή άλλου δήμου ή κοινότητας, το οικείο όργανο υποχρεούται να μετακινήσει τον υπάλληλο που έχει εκδηλώσει επιθυμία μετακίνησης στη συγκεκριμένη οργανική μονάδα, εκτός εάν αιτιολογημένοι λόγοι συμφέροντος της υπηρεσίας δεν επιτρέπουν τη μετακίνηση του. Στις λοιπές περιπτώσεις το οικείο όργανο υποχρεούται να λάβει υπόψη του κριτήρια όπως ο τόπος κατοικίας του υπαλλήλου, η κατάσταση υγείας του, η οικογενειακή του κατάσταση και η συνυπηρέτηση συζύγου».

Κάνετε ότι δεν καταλαβαίνετε ότι οφείλετε να εφαρμόζετε το άρθρο 245 «Προϊστάμενοι – Τοποθετήσεις – Μετακινήσεις» του ν. 3852/2010 (Καλλικράτης) σε συνδυασμό με το άρθρο 66 του Υπαλληλικού Κώδικα, αφού σε αυτόν υπάγονται σύμφωνα με το άρθρο 2 «και οι υπάλληλοι των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, για όσα θέματα δεν ρυθμίζονται από τις ειδικές γι’ αυτούς διατάξεις».

Αυτή είναι η νομιμότητα που θα εφαρμόζατε!!! Όταν και όπου σας βολεύει….

Στέλνετε τους συναδέλφους στα δικαστήρια για να βρουν το δίκιο τους και όταν το βρίσκουν κάνετε τα αδύνατα δυνατά για να μην εφαρμόσετε τις δικαστικές αποφάσεις.

Χαρακτηριστική είναι η αριθμ. 600/2016 απόφαση του ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΕΦΕΤΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ, στην οποία αναφέρονται μεταξύ άλλων ότι «η αιτιολογία της προσβαλλόμενης απόφασης δεν παρίσταται νόμιμη. Και τούτο διότι η μετακίνηση του αιτούντος αποφασίστηκε, με την προσβαλλόμενη απόφαση, να γίνει σε οργανική μονάδα, που εδρεύει σε περιοχή άλλου Δήμου, χωρίς να έχει υποβάλει ο ίδιος σχετική προς τούτο αίτηση, έχουσα η εν λόγω απόφαση στο προοίμιο της την αόριστη επίκληση “υπηρεσιακών αναγκών”, χωρίς να συνεκτιμώνται, για την μετακίνηση του αιτούντος, τα κριτήρια του άρθρου 66 παρ. 3 του ν.3528/2007».

Έπρεπε να περάσουν 3 1/2 μήνες και να  γίνουν 3 έγγραφα από τις Νομικές Υπηρεσίες για να πάρετε απόφαση ότι δεν μπορείτε να ασκήσετε ένδικα μέσα ακύρωσης της απόφασης και να συμμορφωθείτε με αυτήν…

Ζητάμε για άλλη μια φορά

  • την ανάκληση όλων των αυθαίρετων «μετακινήσεων», την ικανοποίηση των αιτημάτων «μετακίνησης» και την εφαρμογή αντικειμενικών κριτηρίων
  • την ικανοποίηση των αιτήσεων «μετακίνησης» συναδέλφων, που έχουν ριζώσει σε υπηρεσίες απομακρυσμένες από τον τόπο κατοικίας τους
  • την «επιστροφή» στη θέση ευθύνης, που κατείχαν, των συναδέλφων που αυθαίρετα «μετακινήσατε»
  • την τοποθέτηση προϊστάμενων και Διευθυντών, που αν και έχουν «επιλεγεί» για θέσεις ευθύνης αυθαίρετα δεν τους τοποθετείτε
  • την άμεση πρόσληψη προσωπικού καθώς οι υπηρεσίες καθίστανται ολοένα και πιο υποστελεχωμένες.

Τέλος δηλώνουμε και πάλι πως θεωρούμε ότι η έννοια της «μετάθεσης» του άρθρου 67 του Υ.Κ. εξακολουθεί να αφορά και τους υπαλλήλους των Περιφερειών, αφού σύμφωνα και με απόφαση του ΣΤΕ ως μετάθεση ορίζεται η μεταφορά ενός υπαλλήλου από μία διακεκριμένη οργανική μονάδα (Διεύθυνση) σε μία άλλη διακεκριμένη οργανική μονάδα και ως διακεκριμένη οργανική μονάδα θεωρεί κάθε οργανική μονάδα «με ιδία κατά τόπο αρμοδιότητα».

 

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΖΑΒΕΡΔΙΝΟΣ ΑΛΚΗΣ

ΣΥΠΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *