Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΟΥΣ ΣΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΣΑΣ DEALS ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ
Untitled
ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΟΥΣ ΣΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΣΑΣ DEALS ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

Αθήνα  14-10-2016

Αρ. Πρωτ.:153

                            Προς

                                                     Περιφερειάρχη Αττικής

ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΟΥΣ ΣΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΣΑΣ DEALS ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας, στη συνεδρίασή του στις 12-10-2016 αφού συζήτησε την πρότασή σας για ορισμό εκπροσώπου μας στη λεγόμενη «Ομάδα Διοίκησης Έργου», που θα συστήσετε για να φτιάξετε το νέο Οργανισμό Εσωτερικής Λειτουργίας της Περιφέρειας Αττικής κατέληξε στις εξής επισημάνσεις:

  • Δεν θεωρεί την πρόσκλησή σας ούτε «αθώα», ούτε πρόταση για γνήσιο διάλογο, αφού προχωρήσατε ξαφνικά, κατακακαλόκαιρο και «εν κρυπτώ» μέσω του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης, στην διαδικασία ανάθεσης κατάρτισης Οργανισμού σε ιδιώτες, δίνοντας 60.000 ευρώ και απαξιώνοντας όλο το δυναμικό της Περιφέρειας.
  • Στηρίξατε σε ένα «ψέμα» την επιλογή σας να προχωρήσετε σε διαγωνισμό, ότι θα επιλέξετε δήθεν ένα Πανεπιστήμιο, όπως γράφατε και στο πρακτικό της 10ης Συνεδρίασης (2016) του Δ.Σ. του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Αττικής «Συνεχίζοντας ο Αντιπρόεδρος του ΠΤΑ Αττικής ανέφερε ότι «η βούληση της Περιφερειακής Αρχής ήταν και είναι ο εμπειρογνώμονας να είναι φορέας του δημοσίου, επιδεικνύοντας προς τούτο σχετική πρόταση που κατέθεσε, μετά από σχετική συνάντηση, τμήμα μεγάλου ΑΕΙ της χώρας….». Στους διαγωνισμούς όμως δεν επιλέγεις τον μειοδότη ή μήπως όχι;
  • Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΥΠΑ δεν δέχεται να παίξει εκπρόσωπός του το ρόλο του συνεργάτη στον «εξωτερικό συνεργάτη» που επιλέξατε. Εξάλλου οι 5 εταιρείες Σύμβουλοι Επιχειρήσεων, που συμμετείχαν στο διαγωνισμό σας, είναι γνωστοί επιχειρηματικοί όμιλοι, με «γνωστές» απόψεις για τις δημόσιες υπηρεσίες και το δημόσιο υπάλληλο…
  • Στο σκεπτικό σας για την αλλαγή του Οργανισμού αποτυπώνετε πλευρές και ζητήματα, που δεν συνδέονται με τις δικές μας κατευθύνσεις και τις ανάγκες των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων της περιφέρειας. Χαρακτηριστικές των επιδιώξεών σας είναι οι αναφορές στο εισαγωγικό σας σημείωμα για «ανεργές δραστηριότητες», για «αρμοδιότητες που δεν ασκούνται», για «απλοποίηση διαδικασιών», για την «κατάργηση των ΥΔΕ και την μεταφορά των αρμοδιοτήτων τους στους αντίστοιχους φορείς της Γενικής Κυβέρνηση», για την «αξιολόγηση των δομών και των Ο.Τ.Α. β΄ βαθμού» κλπ, λες και δεν γνωρίζετε ποιος ευθύνεται για τις αρμοδιότητες που δεν ασκούνται ή για αυτές που εσείς χαρακτηρίζετε «ανενεργές» και παρουσιάζετε ως μόνη λύση την κατάργησή τους.
  • Αφήσατε πολύ γρήγορα πίσω σας τις μεγαλοστομίες για «σύγκρουση», για αξιοποίηση των υπηρεσιών και για άσκηση όλων των αρμοδιοτήτων της Περιφέρειας και περάσατε στη συμμόρφωση με τις επιλογές της σημερινής κυβέρνησης, με τη λογική του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, των εφαρμοζόμενων νόμων, των παλιών και νέων μνημονίων, την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και του ΟΟΣΑ (εργαλειοθήκη) για μείωση του Δημοσίου, για ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις, για στήριξη της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.

Το Διοικητικό μας Συμβούλιο, μετά τις παραπάνω επισημάνσεις αποφάσισε να μην συμμετέχει εκπρόσωπός μας στην λεγόμενη «Ομάδα Διοίκησης Έργου».

Με αρκετά έγγραφά μας, σας έχουμε ήδη καταθέσει προτάσεις για αρμοδιότητες, υπηρεσίες και εργαζόμενους, για να αντιμετωπιστούν προβλήματα που έχουμε εντοπίσει και για να λειτουργούν οι υπηρεσίες μας με μοναδικό γνώμονα την κάλυψη των αναγκών των εργαζόμενων και των λαϊκών στρωμάτων, για να υπηρετούν το δικαίωμα στην δημόσια και δωρεάν υγεία, παιδεία, πρόνοια, την προστασία του περιβάλλοντος κλπ, για να διασφαλίζεται και να προωθείται η μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους.

Θα παρακολουθούμε τις εξελίξεις, εξάλλου και τα αρνητικά μαντάτα που έρχονται με τον νέο – χειρότερο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, που ετοιμάζεται, απαιτούν επαγρύπνηση και κινητοποίηση όλων των εργαζομένων και θα τοποθετηθούμε ολοκληρωμένα όταν μας καταθέσετε το συνολικό σας προτεινόμενο σχέδιο Οργανισμού.

Κοιν/ση

  1. Παρατάξεις Π.Σ. (πλην Χ.Α.)
  2. ΟΣΥΑΠΕ

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΖΑΒΕΡΔΙΝΟΣ ΑΛΚΗΣ

ΣΥΠΑ ΓΙΑ ΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *