Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ
Untitled
ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ

Αθήνα  6-9-2016

Αριθμ. Πρωτ.: 113

ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ-ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ

Συναδέλφισσα, συνάδελφε

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας αποφάσισε να υιοθετήσει την πρωτοβουλία μελών του, να συγκεντρώσουν την εικόνα του προβλήματος, που αντιμετωπίζουν συνάδελφοι γονείς, με την μη εξασφάλιση θέσης σε Δημοτικό Παιδικό Σταθμό για τα παιδιά τους.

Χρειάζεται να οργανώσουμε καλλίτερα την παρέμβασή μας αφού ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕΝΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ.

Ως γνωστόν, με απόφαση της κυβέρνησης οι μητέρες βρεφών και νηπίων που εργάζονται στο Δημόσιο δεν έχουν το δικαίωμα να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ!!! που αφορά τη φιλοξενία των παιδιών τους στις ανάλογες δομές. Επίσης, η λειψή κρατική χρηματοδότηση δεν επιτρέπει στους Δήμους να καλύψουν τα παιδιά δημοτών εκτός ΕΣΠΑ, αφού και υποδομές δεν υπάρχουν (οι Παιδικοί Σταθμοί είναι λίγοι και ακόμα λιγότεροι οι Βρεφικοί) και το προσωπικό δεν επαρκεί… Έτσι πολλοί είναι οι γονείς συνάδελφοί μας στις Περιφέρειες, όπως και σε άλλους φορείς του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, που δεν γίνονται δεκτά τα παιδιά τους στους Παιδικούς Σταθμούς. Όσοι γονείς έχουν τη δυνατότητα αναλαμβάνουν το κόστος και στέλνουν το παιδί τους σε ιδιωτικό παιδικό σταθμό, ενώ τα υπόλοιπα παιδιά στερούνται την αγωγή τους. Όμως η προσχολική αγωγή δεν είναι ατομική υπόθεση, δεν είναι εμπόρευμα που πουλιέται και αγοράζεται ανάλογα με το πορτοφόλι του καθενός.

ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΕΛΙΩΔΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ-ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΛΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΙΚΗ, ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ.

Δεν συμβιβαζόμαστε με τη μοιρολατρία και την απαράδεκτη λογική ότι δεν υπάρχουν χρήματα για τα παιδιά μας. Άλλωστε συνεχίζουμε να πληρώνουμε δυσβάσταχτους φόρους-χαράτσια. Που πάνε τα λεφτά μας; Απαιτούμε να εξασφαλιστεί επαρκής κρατική χρηματοδότηση ώστε να μη μείνει κανένα παιδί εκτός Παιδικού Σταθμού.

  • Γι αυτό καλούμε, κάθε γονιό βρέφους ή νηπίου που δεν βρήκε θέση στο δημοτικό παιδικό σταθμό της περιοχής του, να επικοινωνήσει μαζί μας

 syllogos.patt@gmail.com

Δοξακίδης Σωτήρης

Καζάκος Βαγγέλης

Παγανέλη Αριάδνη

ώστε να οργανώσουμε συλλογικά την αντίδρασή μας. Ακόμη και στην περίπτωση που βρήκε θέση πληρώνοντας τροφεία σε δημοτική δομή ή  αναγκάστηκε να στείλει το παιδί του σε ιδιωτικό παιδικό σταθμό θέλουμε να μας ενημερώσει, για να κάνουμε βήματα στην οργάνωση της δράσης, που χρειάζεται.

Απαιτούμε από την Περιφερειακή Αρχή να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να εξασφαλίσει Παιδικό Σταθμό για τα παιδιά μας.-

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΖΑΒΕΡΔΙΝΟΣ ΑΛΚΗΣ

ΣΥΠΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *