Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
«Εκεί που μας χρωστάγανε μας πήραν και το βόδι»
Untitled
«Εκεί που μας χρωστάγανε μας πήραν και το βόδι»

Αρ. Πρωτ.: 137

Αθήνα  28 -9-2016

 «Εκεί που μας χρωστάγανε μας πήραν και το βόδι»

Την πλήρη δικαίωσή του βρήκε, για τους εργαζόμενους στις Περιφέρειες, το γνωστό γνωμικό, στην περίπτωση του ανθυγιεινού επιδόματος. Δεν τους έφτανε η μόνιμη λιτότητα και η μείωση της αγοραστικής δύναμης, δεν έφτανε το γεγονός ότι από το παραπάνω επίδομα εξαιρέθηκαν πολλοί κλάδοι εργαζομένων, δεν έφτανε η κλιμακωτή χορήγηση του επιδόματος με ποσά από 35€ έως 150€, δεν φτάνει η μόνιμη καθυστέρηση στην καταβολή του. Τώρα έρχεται το Γενικό Λογιστήριο και τιμωρεί τους εργαζόμενους που συνέχιζαν και συνεχίζουν να εργάζονται σε χώρους και αντικείμενα που αποτελούν τον ορισμό του ανθυγιεινού (ασφαλτεργάτες, εργάτες στην καθαριότητα κτιρίων, εργάτες στη συντήρηση των διαβάσεων, εναερίτες ηλεκτρολόγοι) επειδή δεν συνεχίζουν να έχουν («στα χαρτιά») στην Περιφέρεια την ειδικότητα που είχαν στον προηγούμενο φορέα, καλώντας τους να επιστρέψουν το ποσό που δικαιούνται και τους έχει καταβληθεί όλο το προηγούμενο διάστημα.

Θέλουμε να ελπίζουμε ότι δεν θα προχωρήσουν στην απόφασή τους αυτή και ότι  θα υλοποιηθεί άμεσα η υπόσχεση του υπουργού Εσωτερικών για συνολική επίλυση του θέματος, ότι δεν θα μείνει αυτή στους τέσσερις τοίχους του υπουργείου στη συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών με την Ομοσπονδία (ΟΣΥΑΠΕ) στις 7-9-2016.

Η Ομοσπονδία έβαλε ανάμεσα στα άλλα και  το δίκαιο ζήτημα το ανθυγιεινού επιδόματος σε όλη τη διάστασή του. Απαίτησε τη συνέχιση της καταβολής του επιδόματος σε όλους όσοι το έπαιρναν μέχρι σήμερα. Να σταματήσουν να ζητούν από τους εργαζόμενους την επιστροφή χρημάτων και να εντάξουν στο ανθυγιεινό επίδομα όλους τους εργαζόμενους που εργάζονται σε ανθυγιεινούς και επικίνδυνους χώρους (καθαριότητα κτιρίων, εργαζόμενους στο πράσινο, εμβολιαστές, επόπτες δημ. Υγείας, κτηνίατρους, ελεγκτές κ.α).

Κοιν/ση

1.Υπουργό Οικονομικών

2.Υπουργό Εσωτερικών & Δ.Α.

3.ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΤΤΙΚΗΣ

4. ΕΝΠΕ

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 ΖΑΒΕΡΔΙΝΟΣ ΑΛΚΗΣ

ΣΥΠΑ ΓΙΑ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *