Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΑΜΕ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
Untitled
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΑΜΕ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Αθήνα 20-9-2016

Αρ. Πρωτ.: 128

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

 ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΑΜΕ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εσωτερικών πραγματοποιήσαμε το μεσημέρι της Τετάρτης 14 Σεπτέμβρη, μαζί με Διοικητικά Συμβούλια Ομοσπονδιών και άλλων πρωτοβάθμιων Σωματείων του Δημοσίου.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν αντιπροσωπείες από 4 Ομοσπονδίες και 22 Συλλόγους του Δημοσίου από τους ΟΤΑ, τα υπουργεία, την Υγεία, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση κ.α. που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συλλόγου μας.

Κεντρικό αίτημα η ανάκτηση των απωλειών, η πλήρης μισθολογική και βαθμολογική αναγνώριση της προϋπηρεσίας μας, το «ξεπάγωμα» των μισθών μας.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης έγινε συνάντηση αντιπροσωπείας στην οποία μετείχαν μέλη του Διοικητικού μας Συμβουλίου με τον υπουργό Εσωτερικών Π. Κουρουμπλή. Η αντιπροσωπεία μας, του κατέθεσε το συνημμένο υπόμνημα, στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρουμε: «Δεν δεχόμαστε να περιμένουμε ως το 2018 για να αναγνωριστεί μισθολογικά μόνο ένα τμήμα της προϋπηρεσίας μας. Δεν δεχόμαστε να έχουμε καθηλωμένους μισθούς, να αμείβονται οι συνάδελφοί μας που εργάζονται με ελαστικές σχέσεις εργασίας, με τον κατώτατο μισθό (…). Δεν δεχόμαστε την κοροϊδία της κυβέρνησης που (…) προχωράει μόνο σε βαθμολογική αναγνώριση και μάλιστα περιορισμένη, χωρίς καμιά θετική επίδραση στη μισθολογική μας κατάταξη, πετώντας στο καλάθι το αχρήστων τα χρόνια δουλειάς με σύμβαση».

Όπως αναφέρθηκε από την αντιπροσωπεία ο υπουργός έκανε για άλλη μια φορά τον ανήξερο για τα προβλήματα που υπάρχουν και ταυτόχρονα επιχείρησε να καλλιεργήσει αυταπάτες πως τάχα η κυβέρνηση προσπαθεί να λύσει τα προβλήματα και να κάνουν υπομονή. Η αντιπροσωπεία απάντησε ότι οι Ομοσπονδίες και τα Σωματεία δεν δέχονται τις υποκριτικές νομοθετικές ρυθμίσεις και απορρίπτουν τις αυταπάτες. Παράλληλα, κάλεσε σε δυνάμωμα της πάλης για τη διεκδίκηση των απωλειών και σε ενίσχυση της συμμετοχής των εργαζομένων με μαζικότερες κινητοποιήσεις, ως το μόνο δρόμο που μπορεί να οδηγήσει στην επιβολή λύσεων που οι εργαζόμενοι θέλουν.

Στη κατεύθυνση αυτή το Διοικητικό μας Συμβούλιο θα πάρει και νέες πρωτοβουλίες, για να δώσει συνέχεια στη διεκδίκηση της πλήρους αναγνώρισης της προϋπηρεσίας, του «ξεπαγώματος των μισθών μας, της κάλυψης των μισθολογικών μας απωλειών.-

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 ΖΑΒΕΡΔΙΝΟΣ ΑΛΚΗΣ

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΣ ΣΤΟ ΥΠ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *