Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΩΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
pexels-mohammad-danish-891059
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΩΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος

email: osyape@otenet.gr

http://www.osyape.gr

τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977432661

Αθήνα 29 /9/2016

Αριθμ. Πρωτ.:91

Και νέα αποψίλωση αρμοδιοτήτων από τις Δ.Α.Ο.Κ. των Περιφερειών

Συνεχίζεται η απαξίωση της δουλειάς των δημοσίων υπαλλήλων

Η απαξίωση της δουλειάς των υπηρεσιών του δημοσίου με τις μεθοδεύσεις και της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σε ότι αφορά τις δραστηριότητες των Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας των Περιφερειών της χώρας, συνεχίζεται. Οι πολιτικές του «λιγότερου κράτους», σύμφωνα και με τις κατευθύνσεις των λεγόμενων «θεσμικών εταίρων», υλοποιούνται με γοργό ρυθμό και παράλληλα με την εκχώρηση αρμοδιοτήτων δημοσίου ελέγχου σε ιδιώτες.

Συγκεκριμένα οι έλεγχοι εφαρμογής των Προγραμμάτων Βιολογικής Γεωργίας & Κτηνοτροφίας  αφαιρούνται από τις Δ.Α.Ο.Κ. των Περιφερειακών Ενοτήτων, που τις υλοποιούν σύμφωνα με τις κατευθύνσεις του Υπουργείου Αγρ.Ανάπτυξης & Τροφίμων και «παραχωρούνται» στον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. και μέσω αυτού στην ιδιωτικοποίηση, με επιπλέον οικονομική επιβάρυνση των βιοκαλλιεργητών.

Η κυβέρνηση επιδιώκει και με αυτό τον τρόπο να συγκαλύψει τις δικές της πολιτικές ευθύνες για τις αρνητικότατες συνέπειες υλοποίησης της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής για τους αγρότες & κτηνοτρόφους της χώρας μας ( π.χ. απλήρωτες για χρόνια γεωργοπεριβαλλοντικές ενισχύσεις, Σχέδια Βελτίωσης, Νέοι Αγρότες, Ολοκληρωμένη διαχείριση τεύτλων, Εξισωτικές αποζημιώσεις, Απονιτροποίηση,…)… Και είναι ξεκάθαρες οι ευθύνες της για καθυστερημένες εγκρίσεις & πληρωμές, ψηφιοποίηση αγροτεμαχίων, μείωση βοσκοτόπων, κλπ.

Οι συνάδελφοι γεωτεχνικοί, μαζί με όλους τους συναδέλφους των Περιφερειών, πρέπει την οργή & την αγανάκτησή τους για τις τακτικές απαξίωσης τους ρόλου τους στην εξυπηρέτηση των βιοκαλλιεργητών, αγροτο-κτηνοτρόφων να τη μετατρέψουν σε αγωνιστική αντίδραση στις προωθούμενες πολιτικές συρρίκνωσης των υπηρεσιών στη λογική του «λιγότερου κράτους».

Οι Δ.Α.Ο.Κ. των Περιφερειών πρέπει να ενισχυθούν – με ευθύνη κυβέρνησης και Περιφερειακών Αρχών – με τις αναγκαίες προσλήψεις προσωπικού για να μπορούν να αποτελούν «στηρίγματα» στην προσπάθεια ανάπτυξης της αγροτοκτηνοτροφικής δραστηριότητας.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 ΑΝΔΡΕΑΔΕΛΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΟΣΥΑΠΕ ΓΙΑ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΩΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *