Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
1η ΜΑΗ Μέρα μνήμης – Μέρα οργάνωσης νέων αγώνων
Untitled
1η ΜΑΗ Μέρα μνήμης - Μέρα οργάνωσης νέων αγώνων

Αθήνα 05-5-2016

 1η ΜΑΗ

Μέρα μνήμης –  Μέρα οργάνωσης νέων αγώνων

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

130 χρόνια μετά το ξεσηκωμό των εργατών του Σικάγο και τα αιτήματα τους παραμένουν επίκαιρα όσο ποτέ. Δουλειά με δικαιώματα ζητούσαν τότε οι εργάτες, δουλειά με δικαιώματα ζητάμε και σήμερα. Αξιοπρεπείς μισθούς και ανθρώπινες συνθήκες ζητούσαν τότε ακριβώς τα ίδια ζητάμε και σήμερα. Τα προηγούμενα χρόνια η εργατική τάξη με τους αγώνες της είχε καταφέρει και είχε αποσπάσει κάποια δικαιώματα και κατακτήσεις προς όφελος της. Όμως όλα αυτά ήταν παροδικά. Τα όποια δικαιώματα και κατακτήσεις δόθηκαν ύστερα από αγώνες και θυσίες των εργαζομένων αλλά και κάτω από το «φόβητρο» των χωρών εκείνων που οι εργαζόμενοι είχαν πάρει την εξουσία και οικοδομούσαν μια άλλη κοινωνία, τη κοινωνία που στο επίκεντρο της είχε την ικανοποίηση των αναγκών του λαού.

Η άρχουσα τάξη αλλά και οι κυβερνήσεις διαχρονικά ουδέποτε συμβιβάστηκαν με τις νίκες των εργαζομένων. Πάντοτε στο πίσω μέρος του μυαλού τους είχαν το πως θα πάρουν πίσω αυτές τις κατακτήσεις από τους εργαζόμενους είτε σε συνθήκες κρίσης, είτε σε συνθήκες που υπήρχε ανάπτυξη προκειμένου να εξυπηρετήσουν τη κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

       Στην ίδια ρότα κινείται και η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ που φορώντας το μανδύα του αριστερού εντείνει την επίθεση της απέναντι στους εργαζόμενους και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα. Για αυτό και φέρνει το αντιασφαλιστικό έκτρωμα καρατομώντας ότι έχει απομείνει στην Κοινωνική Ασφάλιση αλλά και νομιμοποιώντας τις ανατροπές των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Αν σήμερα τους το επιτρέψουμε αύριο θα έρθουν και άλλα μέτρα ακόμα πιο βάρβαρα.

Καμία ανοχή, κανένας συμβιβασμός.

Οι εργαζόμενοι αρκετά Μάτωσαν, αρκετά Πλήρωσαν.

Από τη μεριά μας ένα είναι το χρέος μας. Να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις που κατάφεραν να αποσπάσουν οι  προηγούμενες γενιές από την εργοδοσία. Και για να το πετύχουμε ένας μόνο τρόπος υπάρχει, ο οργανωμένος, ο σωστά προσανατολισμένος αγώνας μέσα από την κοινωνική συμμαχία με τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα που πλήττονται.

Τιμή στους νεκρούς του Σικάγο αποτελεί η ισχυροποίηση του αγώνα μας, η μαζικοποίηση της συλλογικής μας δράσης, του Σωματείου μας.

Τιμή στις ματωμένες Πρωτομαγιές αποτελεί η συνέχιση των ηρωϊκών αγώνων απέναντι στο σύστημα, που ζούμε, που γεννά φτώχεια και πολέμους για τους λαούς, κέρδη και πλούτο για το κεφάλαιο.

Τιμή στους αγώνες των προηγούμενων γενιών αποτελεί η οργάνωση των δικών μας αγώνων,  η επιτυχία της 48ωρης γενικής απεργίας, που έχουμε μπροστά μας.

Να πιάσουμε το νήμα από κει που το άφησαν οι αγωνιστές της τάξης μας. Να δείξουμε και μεις τη δύναμή μας, την αλληλεγγύη μας.

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

ΣΥΠΑ ΓΙΑ 1η ΜΑΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *