Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
Αποτίμηση των απεργιακών κινητοποιήσεων για το αντιασφαλιστικό έκτρωμα
Untitled
Αποτίμηση των απεργιακών κινητοποιήσεων για το αντιασφαλιστικό έκτρωμα

Αθήνα 16-5-2016

Αρ. πρωτ:45

Αποτίμηση των απεργιακών κινητοποιήσεων για το αντιασφαλιστικό έκτρωμα

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας χαιρετίζει όλους τους συναδέλφους που πήραν μέρος στις τριήμερες απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στη πολιτική της συγκυβέρνησης και συγκεκριμένα ενάντια στον αντιασφαλιστικό νόμο – λαιμητόμο, όλους όσους αντέδρασαν άμεσα στον σχεδιασμό της κυβέρνησης να φέρει ξανά μέσα στις γιορτές αντιλαϊκά, αντεργατικά μέτρα, προσπαθώντας να πιάσει στον ύπνο τους εργαζόμενους.

Αποδεικνύεται στη πράξη ότι η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡIΖΑ – ΑΝΕΛ ακολουθεί την ίδια πολιτική με τις προηγούμενες κυβερνήσεις, υιοθετώντας και στηρίζοντας τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ, τσακίζοντας δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζομένων και των υπόλοιπων λαϊκών στρωμάτων, με στόχο την ανάκαμψη των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων.

Επιβεβαιώνεται ότι επιλέχτηκε από την άρχουσα τάξη, από τις δυνάμεις της πλουτοκρατίας, για να κάνει την «βρώμικη δουλειά», για να πραγματοποιήσει αυτά που οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δεν πρόλαβαν ή δεν κατάφεραν να υλοποιήσουν.

Από την μάχη που δώσαμε χρειάζεται να βγουν συμπεράσματα.

Γιατί παρά τις κυβερνητικές εναλλαγές οι εργαζόμενοι βρισκόμαστε στα ίδια και χειρότερα; Τι φταίει και οι κινητοποιήσεις είναι αναντίστοιχες της επίθεσης; Τι πρέπει να κάνουμε;

Θεωρούμε πως οι ευθύνες των συνδικαλιστών του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, των πλειοψηφιών σε ΑΔΕΔΥ – ΓΣΕΕ και Ομοσπονδίες είναι τεράστιες, γιατί καλλιέργησαν και καλλιεργούν αυταπάτες στους εργαζόμενους ότι υπάρχει δυνατότητα φιλολαϊκής διαχείρισης του συστήματος, ότι υπάρχει δυνατότητα φιλολαϊκής μετάλλαξης της ευρωενωσιακής λυκοσυμμαχίας, ότι μπορούν να ικανοποιούνται ταυτόχρονα τα συμφέροντα και του λαού και του κεφαλαίου. Είναι τεράστιες οι ευθύνες τους γιατί συμμετείχαν σε «κοινωνικούς διαλόγους» και σε διαδικασίες στήριξης της κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις της με τους «θεσμούς», γιατί δεν κούνησαν ούτε «το μικρό τους δαχτυλάκι» για να ενημερώσουν τους συναδέλφους, για να τους ξεσηκώσουν, που δεν μετείχαν σε καμιά περιοδεία σε χώρους δουλειάς.

Καλούμε τους συναδέλφους να σκεφτούν. Πως μπορεί ο αντιλαϊκός μονόδρομος να ανατραπεί; Πως μπορεί να βάλουμε φρένο στην επίθεση κυβέρνησης και Ε.Ε.; Να σκεφτούν και αποφασιστικά να συστρατευτούν για να φτιάξουμε ένα συνδικαλιστικό κίνημα ικανό να δώσει τις μάχες που χρειάζεται, μαζικό, διεκδικητικό, στην πρώτη γραμμή των αγώνων, που θα υπηρετεί μόνο τα δικά μας συμφέροντα και δεν θα αποδέχεται την στρατηγική της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των μονοπωλίων σαν πρόταση διεξόδου και λύσης των εργατικών-λαϊκών προβλημάτων.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Να μην υποκύψει κανένας στη μοιρολατρία και την ηττοπάθεια που προσπαθεί να καλλιεργήσει η άρχουσα τάξη και τα παπαγαλάκια της. Μπροστά μας έχουμε και άλλες μάχες να δώσουμε. Ο αγώνας μας δεν τελειώνει εδώ συνεχίζουμε. Η επίθεση της συγκυβέρνησης και των επιτελείων της δεν τελειώνει εδώ. Φέρνει και νέα αντεργατικά αντιλαϊκά μέτρα. Εμείς θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι όχι μόνο να αντιμετωπίσουμε αυτά που θα έρθουν αλλά να ανατρέψουμε και τα ήδη υπάρχοντα. Συγκεκριμένα έρχονται κι άλλα μέτρα (προληπτικά!!!), ο αυτόματος «κόφτης», 4ο μνημόνιο, νέος νόμος για το συνδικαλιστικό κίνημα και τις ομαδικές απολύσεις, νέες μειώσεις μισθών κ.λ.π.

Η ιστορία έχει δείξει ότι με τον οργανωμένο και σωστά προσανατολισμένο αγώνα οι εργαζόμενοι μπορούν να βάλουν εμπόδια, να καθυστερήσουν μέτρα, να κερδίσουν δικαιώματα. Με τις κινητοποιήσεις μας, με τον αγώνα μας όλο το προηγούμενο διάστημα καθυστερήσαμε τους σχεδιασμούς τους. Ας μη ξεχνάμε οι ανατροπές για το ασφαλιστικό θα έπρεπε να είχαν περάσει από τον  περασμένο Νοέμβριο. Ακόμα και σε αυτές τις συνθήκες εργαζόμενοι με τον αγώνα τους σε διάφορους χώρους κατάφεραν μικρές νίκες (συμβασιούχοι στην καθαριότητα, συνάδελφοι στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας κλπ).

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις των προηγούμενων ημερών, η συμμετοχή ιδιαίτερα των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα μπορούν να αποτελέσουν ορόσημο.

Χρειάζεται τώρα να ανασυνταχθούμε και εμείς. Με αισιοδοξία από την δυναμική των κινητοποιήσεων του τριημέρου, να δείξουμε τη δύναμή μας, απέναντι σε κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ένωση και αφεντικά, απέναντι στο σύστημά τους που γεννά φτώχια και εξαθλίωση για τους πολλούς και αμύθητα πλούτη για τους λίγους. –

 Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος

Πανουτσάκου Βέτα

ΣΥΠΑ για 3μερες κινητοποιησεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *