Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ΠΟΥ ΦΤΙΑΧΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΥΛΙΚΑ
Untitled
ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ΠΟΥ ΦΤΙΑΧΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΥΛΙΚΑ

Αθήνα 18-4-2016

Αριθμ. πρωτ.:39

 ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ΠΟΥ ΦΤΙΑΧΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΥΛΙΚΑ

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΟΜΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ

 Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

 Όπως όλα δείχνουν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς τον νέο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ.

Ήδη Γενική Διευθύντρια της Περιφέρειας δήλωσε, πως είναι έτοιμος και θα έρθει «ένα πρωί» ξαφνικά…

Αυτό σημαίνει πως όλες οι κινήσεις, που κάνει το Υπουργείο Εσωτερικών και η Περιφερειακή Αρχή είναι προσχηματικές. Προσχηματική είναι η αρμόδια Επιτροπή του Υπουργείου Εσωτερικών, προσχηματική είναι και η Ομάδα Εργασίας, που συγκρότησε η Περιφερειάρχης στις 14/4, για να «υποβάλλει προτάσεις για αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο της Περιφέρειας Αττικής και γενικότερα τους ΟΤΑ Β βαθμού.»!!!

Εξάλλου είναι γνωστό σε όλους ότι κλιμάκια της Παγκόσμιας Τράπεζας και του ΟΟΣΑ έχουν εγκατασταθεί στα Υπουργεία, σύμφωνα με τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ, που έχουν υπογράψει με την κυβέρνηση, προκειμένου να «βοηθήσουν» στην συγγραφή των νομοσχέδιων, που προκύπτουν από την υλοποίηση του «αριστερού» ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ 3.

Προχωρούν σε όλα τα επίπεδα σε έναν εικονικό διάλογο, προκειμένου να «πέσουν στα μαλακά» όλες οι αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις, που θα νομοθετήσουν. Για το κράτος και τους θεσμούς του, για την δημιουργία ενός ευέλικτου, επιτελικού κράτους με όσο γίνεται λιγότερους εργαζόμενους και με λιγότερα δικαιώματα, την εκχώρηση αρμοδιοτήτων στο ιδιωτικό κεφάλαιο, την «διευκόλυνση» της επιχειρηματικής δράσης, την στήριξη της κερδοφορίας τους, το φόρτωμα νέων φόρων και χαρατσιών στα λαϊκά στρώματα.

Είναι ενδεικτικό των προθέσεών τους ότι :

  • Στην Ομάδα Εργασίας που συγκρότησε η Περιφερειάρχης Αττικής δεν περιλαμβάνεται ούτε για δείγμα ένας εκπρόσωπος φορέα των εργαζομένων ή γενικότερα των λαϊκών στρωμάτων… Ότι όσοι μετέχουν ή έστω οι περισσότεροι έχουν δώσει δείγματα γραφής στην προώθηση της στρατηγικής του αστικού κράτους, είτε εξυμνώντας τον ΣΥΡΙΖΑ σήμερα, είτε εξυμνώντας το ΠΑΣΟΚ προηγούμενα…
  • Στις συσκέψεις που πραγματοποίησαν οι Γενικοί Διευθυντές της Περιφέρειας με Διευθυντικά Στελέχη των υπηρεσιών μπήκε φρένο σε κάθε πρόταση, που ερχόταν σε αντίθεση με τους παραπάνω σχεδιασμούς της κυβέρνησης και άφησαν να εννοηθεί ότι ετοιμάζουν υποχρεωτικές μετατάξεις προσωπικού, ακολουθώντας μεταφορά αρμοδιοτήτων.

 Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Ο λαός αυτόν τον διάλογο τον ονομάζει «μούφα», εμείς λέμε ότι είναι «απάτη» και καλούμε τους συναδέλφους να είναι σε επαγρύπνηση και εγρήγορση.

Το κράτος που ετοιμάζουν είναι εχθρικό για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα και φιλικό στους επιχειρηματίες.

Κανείς εργαζόμενος να μην ξεγελαστεί με τις μανούβρες και τα χοντροκομμένα ψέματά τους.

Είμαστε απέναντι σε κάθε ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, που κινείται στην κατεύθυνση των ιδιωτικοποιήσεων, της ενίσχυσης της ανταποδοτικότητας και των χαρατσιών για το λαό, στην επέκταση των ελαστικών σχέσεων εργασίας και του χτυπήματος της σταθερής δουλειάς για τους εργαζόμενους.

 ΣΥΠΑ για ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ 18-4-2016

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *