Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 20-4-2016
Untitled
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 20-4-2016

Αθήνα 20-4-2016

Προς

Όλους τους συναδέλφους

 ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 20-4-2016

          Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας στη συνεδρίασή του την Τετάρτη 20 Απρίλη 2016 και ώρα από 9.30 πμ έως 11.00, με παρόντα τα 16 από τα 25 μέλη και συγκεκριμένα: Βέτα Πανουτσάκου, Γιάννης Ανδρεαδέλλης, Θανάσης Πατουλιάς, Αριάδνη Παγανέλη, Γιώργος Ηλιόπουλος, Παναγιώτης Ντόντος, Σωτήρης Δοξακίδης, Βαγγέλης Καζάκος, Βάντα Αγάκου, Άλκης Ζαβερδινός (αποχώρησε 10.15), Πράσινος Ανδρέας, Μούσιου Αντωνία, Καπόγιαννης Ηλίας, Απόστολος Τσιάμας, Μπορδόκα Ουρανία, Λέτα Ιωακειμίδου μετά από διαλογική συζήτηση, έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις, προκειμένου να συνεχίσει και να ενισχύσει τον αγώνα των εργαζομένων-εξεταστών και να απαντήσει δυναμικά στην απόφαση κυβέρνησης και Περιφερειακής Αρχής, για κατάργηση του «ειδικού» έργου των εξετάσεων οδήγησης και ένταξής του στο ωράριο εργασίας των υπαλλήλων:

  •  Να προκηρύξει αποχή από το έργο των εξετάσεων οδήγησης και την προετοιμασία τους (κύριο και βοηθητικό έργο), ανεξάρτητα από την ώρα που αυτές θα προσδιοριστούν, εντός ή εκτός ωραρίου εργασίας.
  • Να προκηρύξει Στάσεις εργασίας για τους υπαλλήλους των Δ/νσεων Μεταφορών, για Τετάρτη 20 Απρίλη, Πέμπτη 21 και Παρασκευή 22/4/2016, από ώρα 13.00 έως τη λήξη του ωραρίου, και ταυτόχρονες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.

Σε περίπτωση που η Περιφερειακή Αρχή μεταφέρει σε άλλη ώρα το έργο των Εξετάσεων θα προσαρμοστούν ανάλογα και οι ώρες των Στάσεων Εργασίας.

  • Να ζητήσει νομοθετική ρύθμιση για την αποζημίωση των υπαλλήλων, που εργάζονται για το έργο των εξετάσεων οδήγησης, με αναδρομική ισχύ από 1-1-2016 και ταυτόχρονη εξασφάλιση της δωρεάν μεταφοράς τους στους τόπους όπου διενεργούνται οι εξετάσεις.
  • Να απαιτήσει την διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα του έργου των εξετάσεων οδήγησης και πραγματοποίησή του μόνο από τις Διευθύνσεις Μεταφορών των Περιφερειών. Όχι στους σχεδιασμούς για ιδιωτικοποίηση του έργου.
  • Κάλυψη των προβλεπόμενων για την χορήγηση διπλώματος οδήγησης ιατρικών εξετάσεων των πολιτών από τα Ασφαλιστικά τους Ταμεία, καταργώντας τα σχετικά παράβολα.

 Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΥΠΑ θα συνεδριάσει εκ νέου την Πέμπτη 21-4-2016 και ώρα 14.00, στη Δ/νση Μεταφορών Κεντρικού Τομέα (Χολαργός) προκειμένου να εκτιμήσει τις εξελίξεις σχετικά με τις εξετάσεις οδήγησης και την πορεία των αγωνιστικών κινητοποιήσεων των εργαζομένων.

 ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΥΠΑ 20-4-2016

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *