Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
8η του Μάρτη – Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας
Untitled
8η του Μάρτη – Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Αθήνα 07-3-2016

8η του Μάρτη – Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Αγώνας για ζωή χωρίς φτώχεια, ανεργία, πολέμους, προσφυγιά

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΡΙΤΗ 8 ΜΑΡΤΗ 6.30μ.μ. ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

159 χρόνια μετά την εξέγερση των εργατριών στη Νέα Υόρκη, που ζητούσαν ανθρώπινη ζωή, δουλειά με δικαιώματα, είμαστε αντιμέτωποι με μια λυσσαλέα επίθεση του κεφαλαίου ενάντια στα δικαιώματά μας που κατακτήθηκαν με ποταμούς αίματος, όπως η Κοινωνική Ασφάλιση.

Είμαστε μπροστά σε ένα ακόμη ιμπεριαλιστικό έγκλημα με χιλιάδες θύματα ξεριζωμένους πρόσφυγες.

Η προσφυγιά, οι 2.300 πνιγμοί στη Μεσόγειο σε ένα μόνο καλοκαίρι είναι ένα πρωτοφανές ιμπεριαλιστικό έγκλημα με σφραγίδα ΕΕ και ΝΑΤΟ και όλων των δυνάμεων που τους στηρίζουν. Κανένας δεν μπορεί να μείνει απαθής απέναντι στο μακελειό που συνεχίζεται. Η ελληνική κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες. Μαζί με τις προηγούμενες συμμετείχε σε όλους τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους κι επεμβάσεις στην περιοχή, που δημιούργησαν τα κύματα των ξεριζωμένων.

Ο ένοχος έχει όνομα και είναι το σύστημα της εκμετάλλευσης που στο όνομα των ανταγωνισμών μοιράζει τα εδάφη για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών σε Συρία, Ιράκ και Λιβύη.

Είναι η ίδια πολιτική που μειώνει τα μεροκάματα, καταργεί τις ΣΣΕ, χτυπά το Ασφαλιστικό, δημιουργεί στρατιές ανέργων κι εξαθλιωμένων τμημάτων της εργατικής τάξης, μας γυρνά στις αρχές του προηγούμενου αιώνα. Είναι η ίδια πολιτική που χωρίς να λογαριάζει ανθρώπινες ζωές, δε διστάζει να ισοπεδώσει χώρες ολόκληρες με βομβαρδισμούς, προκειμένου να διασφαλιστεί το καπιταλιστικό κέρδος.

Γι αυτό στις 8 Μάρτη διαδηλώνουμε ενάντια στη βαρβαρότητα της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και των μονοπωλίων που γεννά τους πολέμους, δημιουργώντας στρατιές ανθρώπινων ψυχών που περιπλανούνται μερόνυχτα, ξεριζωμένοι από τις πατρίδες τους και πνίγονται στο Αιγαίο στα χέρια των δουλεμπόρων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας πήρε απόφαση να τιμήσει φέτος με αυτό τον τρόπο την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, και καλεί όλους τους συναδέλφους στη συγκέντρωση την Τρίτη 8 Μάρτη, στις 6.30 μμ, στα Προπύλαια.

 

Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος

Πανουτσάκου Βέτα

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 8 Μάρτη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *