Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΠΟΧΗΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΕΠΙΤΡΟΠΗ, ΕΚΤΟΣ ΩΡΑΡΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Untitled
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΠΟΧΗΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΕΠΙΤΡΟΠΗ, ΕΚΤΟΣ ΩΡΑΡΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Αθήνα 07-3-2016

                                                                   Αρ. πρωτ. 12

 

 

                                                    Προς

1.Υπουργό Οικονομικών

                                         2.Υπουργό Εσωτερικών

                                         3.ΕΝΠΕ

                                         4.Περιφερειάρχη Αττικής

 

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΠΟΧΗΣ

ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΕΠΙΤΡΟΠΗ, ΕΚΤΟΣ ΩΡΑΡΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

 Με την εφαρμογή του νέου μισθολογίου στους υπαλλήλους του δημοσίου, των ΟΤΑ α΄και β΄βαθμού κ.λπ (ν. 4354/2015) και ιδιαίτερα με το άρθρο 21 που αφορά τις «Αμοιβές Συλλογικών Οργάνων», οι εργαζόμενοι σε υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής, όπως και στις άλλες Περιφέρειες της χώρας βρέθηκαν να εργάζονται εκτός ωραρίου εργασίας, συμμετέχοντας σε διάφορες επιτροπές, που σχετίζονται με τις αρμοδιότητες, που ασκούν, χωρίς να αμείβονται, ούτε να προβλέπεται βέβαια σχετική αποζημίωση.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν οι εργαζόμενοι των Διευθύνσεων Μεταφορών και Επικοινωνιών των 7 Περιφερειακών Ενοτήτων και της Δ/νσης ΚΤΕΟ, που συγκροτούν τις Επιτροπές για την οργάνωση, υποστήριξη και διεξαγωγή των δοκιμασιών προσόντων και συμπεριφοράς των υποψηφίων οδηγών, καθώς και εργαζόμενοι των Διευθύνσεων Ανάπτυξης, επίσης των 7 Περιφερειακών Ενοτήτων, που απαιτείται η συμμετοχή τους σε Επιτροπές οι οποίες λειτουργούν εκτός ωραρίου εργασίας και εκτός υπερωριακής απασχόλησης.

Η κυβέρνηση όχι μόνο κατήργησε τις προβλεπόμενες αποζημιώσεις, αλλά στη περίπτωση των Επιτροπών των Διευθύνσεων Μεταφορών λειτούργησε και παραπλανητικά, γιατί ενώ είχε συντάξει από τον Δεκέμβρη του 2015 σχετική ρύθμιση, που έλυνε το θέμα, την κατέθεσε τελικά ως υπουργική τροπολογία στο ν/σ: «Εθνικό μητρώο επιτελικών στελεχών δημόσιας διοίκησης, Βαθμολογική διάρθρωση θέσεων, συστήματα αξιολόγησης, προαγωγών και επιλογής προϊσταμένων» και στη συνέχεια την απέσυρε!!!, χωρίς καμία εξήγηση.

Βέβαια η υφυπουργός Μεταφορών κα Μ. Χρυσοβελώνη στη συνάντηση στις 29-2-16 με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας μας (ΟΣΥΑΠΕ) δήλωσε ξεκάθαρα ότι η απόσυρση έγινε από την τρόικα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι έγινε από κάποιον με μεγαλύτερη αρμοδιότητα από τους υπουργούς…

Αποτελεί επίσης πρόκληση η «δήλωση» αναρμοδιότητας του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων στην σχετική Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε το ΚΚΕ, καθώς και η αδιαφορία των Περιφερειαρχών όλης της χώρας, για τον αν θα εκτελούνται ή όχι αρμοδιότητες των Περιφερειών.

Μετά τα παραπάνω και τα συνεχόμενα μισθολογικά χτυπήματα που υφίστανται οι εργαζόμενοι από την σημερινή κυβέρνηση (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ), καθώς και από τις προηγούμενες (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ κλπ), τις απώλειες μισθολογικών και εργασιακών δικαιωμάτων δεν μπορεί να δοθεί καμιά ανοχή, δεν υπάρχει υπομονή, ούτε πίστωση χρόνου.

Οφείλατε να είχατε δώσει λύση στο πρόβλημα.

Δεν μπορεί να κάνετε ότι δεν ξέρετε, ότι οι υπάλληλοι, που μετέχουν στους ελεγκτικούς μηχανισμούς καλούνται να εργαστούν ώρες, που δεν καλύπτονται υπερωριακά, ότι μετακινούνται με δικά τους οχήματα, χωρίς να προβλέπεται χιλιομετρική αποζημίωση από το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, ότι εν τέλει αποτελούν με τους υπόλοιπους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα τα μόνιμα υποζύγια, στην πλάτη των οποίων φορτώσατε την καπιταλιστική κρίση και τώρα την ανάκαμψη των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων.

Οι εργαζόμενοι στην Περιφέρεια Αττικής δεν ανέχονται άλλη κοροϊδία, άλλη απλήρωτη δουλειά.

ΑΠΕΧΟΥΝ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΕΚΤΟΣ ΩΡΑΡΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. ΣΤΑΜΑΤΑΝΕ ΚΑΘΕ ΑΠΛΗΡΩΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ.

 

Κοιν/ση                                                 Για το Δ.Σ.

Όλους τους συναδέλφους                 Η Πρόεδρος

Πανουτσάκου Βέτα

Αποχή από επιτροπές εκτός ωραρίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *