Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΕ 48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ
Untitled
ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΕ 48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ

Αθήνα 07-3-2016

Απαντάμε μαζικά, μαχητικά με 48ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία,

αν τολμήσουν να φέρουν στη Βουλή το αντιασφαλιστικό έκτρωμα.

 Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Το Διοικητικό Συμβούλιο στη συνεδρίασή του στις 4-3-16 συζήτησε για την ανάγκη κλιμάκωσης του αγώνα ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο – έκτρωμα που διαλύει και ενταφιάζει την Κοινωνική Ασφάλιση.

Η επιτυχία της απεργίας στις 4 Φλεβάρη, αποκάλυψε την τεράστια δύναμη που έχουν οι εργαζόμενοι, όταν παίρνουν την υπόθεση στα χέρια τους.

Οι εκατοντάδες συνάδελφοι, που απέργησαν έδειξαν το δρόμο σε όσους ακόμα έχουν αυταπάτες, ότι τα προβλήματά μας μπορούν να λυθούν αλλιώς.

Έγινε ολοφάνερο πως οι αγώνες μας μπορούν να καθυστερήσουν την εφαρμογή αντιλαϊκών μέτρων γι’ αυτό η κυβέρνηση δεν έχει φέρει ακόμη το νομοσχέδιο για ψήφιση στη Βουλή. Μπορούν να γίνουν πιο αποτελεσματικοί, όπως έγινε σε ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν όπως με το νόμο Γιαννίτση ή πιο πρόσφατα με την αξιολόγηση, αν μεγαλώσουμε την μαζικότητα των συλλογικών μας διαδικασιών και των κινητοποιήσεών μας, αν αποφασίσουμε να μην κάνουμε βήμα πίσω από τα δικά μας ταξικά συμφέροντα, να προωθήσουμε με κάθε τρόπο την συμμαχία μας με τα άλλα λαϊκά στρώματα.

Όσο περισσότεροι εργαζόμενοι μετέχουν στις Γενικές Συνελεύσεις και τις τοπικές συγκεντρώσεις, όσο περισσότεροι εργαζόμενοι απεργούν, όσο περισσότεροι μετέχουν στις κινητοποιήσεις μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα εκφράζουμε πιο δυνατά την ανάγκη να ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας με δικαιώματα, μπορούμε να παλέψουμε καλλίτερα για τα αιτήματά μας, για τις σύγχρονες ανάγκες μας, ενάντια σε όσους εκμεταλλεύονται τον πλούτο, που παράγεται.

Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε, όπως και εκατοντάδες άλλα Σωματεία να προχωρήσει στη προετοιμασία της κλιμάκωσης της πάλης με 48ωρη απεργία στην περίπτωση που η κυβέρνηση τολμήσει να φέρει το ασφαλιστικό στη βουλή.

Είμαστε σε ετοιμότητα. Οργανώνουμε τον αγώνα μας.

Να μην υπάρξει συνάδελφος, που δεν θα κάνει πιο αποφασιστικά το βήμα στη συμμετοχή στην απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση. Αυτή την πολύ σημαντική για τη ζωή μας και για τη ζωή των παιδιών μας μάχη πρέπει να την κερδίσουμε.

Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος

 Βέτα Πανουτσάκου

Κλιμάκωση του αγώνα με 48ωρη απεργια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *