Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
Διεκδίκηση λειτουργίας κατασκήνωσης.
Untitled
Διεκδίκηση λειτουργίας κατασκήνωσης.

Αθήνα 07-3-2016

Αριθμός πρωτ.: 13

 

Προς

Περιφερειάρχη Αττικής

κα Ρένα Δούρου

 

Θέμα: Διεκδίκηση λειτουργίας κατασκήνωσης.

 Ο Σύλλογός μας προτίθεται να διεκδικήσει την λειτουργία της Δ΄ Κατασκήνωσης του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, που βρίσκεται στον Άγιο Ανδρέα της Δημοτικής Κοινότητας Νέας Μάκρης, του Δήμου Μαραθώνα και η οποία τα τελευταία χρόνια δεν λειτουργεί.

Η κατασκήνωση αυτή μπορεί να καλύψει τις ανάγκες μεγάλου αριθμού παιδιών και οικογενειών των εργαζομένων της Περιφέρειας Αττικής, εφ’ όσον βέβαια χρηματοδοτηθούν οι αναγκαίες βελτιώσεις, ώστε να καταστεί λειτουργική και να πληροί τις αναγκαίες προϋποθέσεις.

Κατά την άποψή μας είναι απαραίτητο να συνδιαμορφώσουμε το αίτημά μας, το οποίο και θα καταθέσουμε στην Γενική Δ/νση Πρόνοιας του Υπουργείου Εργασίας.

Από την διερεύνηση που κάναμε για τις άλλες κατασκηνώσεις του Υπουργείου Εργασίας, που βρίσκονται στην ίδια περιοχή, προκύπτει ότι οι (3) έχουν παραχωρηθεί στο Δήμο Μαραθώνα και η μία στο Σύλλογο Υπαλλήλων του Υπουργείου Υγείας, που λειτουργεί για τα παιδιά και τις οικογένειες του Υπουργείου αυτού.

Θέλουμε να υπενθυμίσουμε ότι πριν από την ίδρυση των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων και την υποχρεωτική μετάταξη των υπαλλήλων σε αυτές, τα παιδιά των εργαζομένων κάλυπταν την κατασκηνωτική τους ανάγκη στις κατασκηνώσεις των υπουργείων, που ανήκαν. Στη συνέχεια επίσης καλύπτονταν από τις ίδιες κατασκηνώσεις, η λειτουργία των οποίων πέρασε στις τότε Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις.

Από το 2010 με την ίδρυση των Περιφερειών, την μεταβίβαση της αρμοδιότητας λειτουργίας των κατασκηνώσεων στους Δήμους (με τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ) και κυρίως με την εξέλιξη της οικονομικής κρίσης και τα τεράστια προβλήματα που φορτώθηκαν στις πλάτες των εργαζομένων και των λαϊκών οικογενειών, οι κατασκηνωτικές ανάγκες, οι «ανάσες» δηλαδή που χρειάζονται να πάρουν το καλοκαίρι παιδιά και γονείς είναι μεγάλες και βέβαια δεν καλύπτονται, παρά τις συνεχείς προσπάθειές μας.

Θεωρούμε ότι το αίτημα για παραχώρηση της λειτουργίας με έκδοση σχετικής Υπουργικής Απόφασης μπορεί να δώσει λύση στο πάγιο αίτημά μας για κάλυψη των κατασκηνωτικών αναγκών των παιδιών ή ακόμα και των οικογενειών των υπαλλήλων της Περιφέρειας Αττικής.-

 

Κοιν/ση

Όλους τους συναδέλφους

Για το Δ.Σ.

Η πρόεδρος

 Βέτα Πανουτσάκου

ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗΣ ΣΥΠΑ ΠΡΟΣ ΔΟΥΡΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *