Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
Βρώμα και δυσωδία
Untitled
Βρώμα και δυσωδία

Αθήνα 09-3-2016

Αριθμ. Πρωτ: 16

 

Προς

Περιφερειάρχη Αττικής

κα Ρένα Δούρου

Βρώμα και δυσωδία

Η κατάσταση με την καθαριότητα ξεπέρασε όλα τα όρια της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Σε υγειονομικές βόμβες έχουν μετατραπεί αρκετά κτίρια που στεγάζονται υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής.

Στο κτίριο της Π. Τσαλδάρη 15 στην Καλλιθέα, όπου στεγάζονται οι τεχνικές υπηρεσίες η μπόχα χτυπάει μαύρο αντί για κόκκινο !!! Τσιγάρα στα κλιμακοστάσια, περιττώματα έξω από τις κλειδωμένες τουαλέτες. Τα ποντίκια ζωντανά ή πεθαμένα αποτελούν τις μασκότ των υπηρεσιών. Αυτές οι συνθήκες προσβάλλουν έναν-έναν ξεχωριστά κάθε συνάδελφο και συνολικά όλους τους εργαζόμενους στην Περιφέρεια Αττικής.

Οι πιο κοντινές λέξεις, που είναι όμως λίγες για να περιγράψουν την κατάσταση, είναι στάβλος, χαβούζα, τρώγλη. Το σύνολο των εργαζομένων με ενυπόγραφο κείμενο τον Μάη του 2013 απαίτησαν λύση του προβλήματος, κάλεσαν την Διοίκηση να δώσει λύση. «Στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα». Αντί το πρόβλημα να επιλυθεί οξύνθηκε παραπέρα. Παρ’ όλες τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων και του Συλλόγου, παλαιά και νέα Περιφερειακή Αρχή δεν δίνουν δεκάρα.

Στην καρδιά του Καρναβαλιού, «οι μάσκες έπεσαν» για την Περιφερειακή Αρχή. Δεν μπορεί πλέον να κρύβεται πίσω από την συμπάθεια και την κατανόηση του προβλήματος. Δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από το αίτημα για πρόσληψη προσωπικού καθαρισμού, που η δική της κυβέρνηση (ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ) δεν εγκρίνει. Δεν έχει δικαίωμα να θέτει σε κίνδυνο την ζωή των εργαζομένων. Ας φροντίσει να βελτιώσει κατ’ ελάχιστο τις συνθήκες εργασίας και να μη ρίχνει ευθύνες από εδώ κι από εκεί για την ανεπάρκειά της να δημιουργήσει συνθήκες στοιχειώδους αξιοπρέπειας για τους εργαζόμενούς της.

Συνειδητά όμως έχει σαν πρώτο της μέλημα να διαλύσει τις τεχνικές υπηρεσίες με περίεργες μετακινήσεις υπαλλήλων από υπηρεσία σε υπηρεσία.

Ρωτάμε:

Έτσι στηρίζει των αγώνα των εργαζομένων στην καθαριότητα, αφήνοντας τις δικές της υπηρεσίες να μετατραπούν σε χαβούζες ;

Καλούμε τις υπηρεσίες Υγειονομικού Ελέγχου της Περιφέρειας να παρέμβουν.

Δηλώνουμε πως είμαστε αποφασισμένοι να μην ανεχτούμε άλλο αυτή την κατάσταση και να απαιτήσουμε δυναμικά το δικαίωμά μας να εργαζόμαστε σε χώρους που σέβονται την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Απαιτούμε από την Διοίκηση εδώ και ΤΩΡΑ λύση του προβλήματος.-

Κοιν/ση

Όλους τους συναδέλφους

Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος

 Πανουτσάκου Βέτα

φωτ 20160301_104454

φωτ 20160301_104501

φωτ.20160301_104313

Βρώμα και δυσωδία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *