Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
Αυθαίρετες «μετακινήσεις» και «αναθέσεις»
Untitled
Αυθαίρετες «μετακινήσεις» και «αναθέσεις»

Αθήνα 15-3-2016

Αριθμός πρωτ.:22

 Προς

την Περιφερειάρχη Αττικής

Θέμα: Αυθαίρετες «μετακινήσεις» και «αναθέσεις»

 Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε δέκτες της αγανάκτησης των συναδέλφων για το πρωτοφανές κύμα «μετακινήσεων» αλλά και για το πάρτι ανάθεσης σε θέσεις προϊσταμένων Τμημάτων και Διευθύνσεων.

 Για άλλη μια φορά είμαστε θεατές στο ίδιο έργο.

 Η διοίκησή σας παίρνοντας τη σκυτάλη από τη διοίκηση Σγουρού εντείνει τις αυθαίρετες «μετακινήσεις» υπαλλήλων χωρίς καμιά αιτιολογική έκθεση, αδιαφορώντας για την υπηρεσιακή αλλά και την προσωπική ζωή των εργαζομένων.

Την ίδια ώρα, που δεν ικανοποιούνται αιτήματα «μετακίνησης» συναδέλφων που έχουν ριζώσει σε υπηρεσίες απομακρυσμένες από τον τόπο κατοικίας παρά τις επαναλαμβανόμενες αιτήσεις τους, ικανοποιούνται με ταχύτητα σχετικά αιτήματα «ημέτερων». Ως προκάλυμμα χρησιμοποιείτε πάντα τις υπηρεσιακές ανάγκες, στις έτσι κι αλλιώς υποστελεχωμένες υπηρεσίες μας.

Παρά την επανειλημμένη αντίδραση του Συλλόγου γράφετε «στα παλιά σας τα παπούτσια» το πάγιο αίτημά μας για διαφανείς «μετακινήσεις» θεσπίζοντας αντικειμενικά κριτήρια και λαμβάνοντας υπόψη οικογενειακά αλλά και άλλα ιδιαίτερα προβλήματα.

Το ίδιο ακριβώς γίνεται και με την «ανάθεση» σε θέσεις προϊσταμένων. Απαξιώνετε συναδέλφους με πολλά χρόνια υπηρεσίας, που έχουν προσφέρει με τη γνώση του αντικειμένου και τοποθετείτε τους «εκλεκτούς» σας σε θέσεις προϊσταμένων, βάζοντάς τους στις υπηρεσίες αυτές με «αλεξίπτωτο», με «παράλληλα καθήκοντα» κλπ, κι ας υπάρχουν κάποιοι άλλοι, που είχαν κριθεί για θέση ευθύνης ή άλλοι που αν και είχαν κριθεί ποτέ δεν τοποθετήθηκαν…

Με τις αναθέσεις αυτές δίνετε προβάδισμα (μόρια) στους συγκεκριμένους υπαλλήλους, εν όψει των νέων επιλογών και ένα σημαντικό χρηματικό ποσό, με το επίδομα θέσης.

 Έτσι επιβραβεύετε τους «ημέτερους».

Όλες αυτές οι κινήσεις βέβαια έρχονται να δημιουργήσουν δεδομένα και να προϋπαντήσουν τον νέο οργανισμό λειτουργίας της Περιφέρειας, εξασφαλίζοντας προϊστάμενους πειθήνια εκτελεστικά όργανα, που θα εφαρμόζουν την αντιλαϊκή πολιτική χωρίς αντιρρήσεις.

 Ζητάμε για άλλη μια φορά

  •  την άμεση πρόσληψη προσωπικού καθώς οι υπηρεσίες καθίστανται ολοένα και πιο υποστελεχωμένες
  • την ανάκληση όλων των αυθαίρετων «μετακινήσεων», την ικανοποίηση των αιτημάτων «μετακίνησης» και την εφαρμογή των αντικειμενικών κριτηρίων
  • την «επιστροφή» στη θέση ευθύνης, που κατείχαν, των συναδέλφων που αυθαίρετα «μετακινήσατε»
  • την τοποθέτηση προϊστάμενων και Διευθυντών, όπου υπάρχουν κενές θέσεις σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από το ισχύον νομικό πλαίσιο

 Κοιν/ση

Όλους τους συναδέλφους

 ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΒΕΤΑ ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ

ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *