Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
Απαιτούμε το σταμάτημα των διώξεων των πρωτοπόρων μεταλλεργατών
Untitled
Απαιτούμε το σταμάτημα των διώξεων των πρωτοπόρων μεταλλεργατών

Αθήνα 10-3-2016

Αρ. πρωτ: 19

 Απαιτούμε το σταμάτημα των διώξεων των πρωτοπόρων μεταλλεργατών

Οι εργαζόμενοι στην Περιφέρεια καταδικάζουμε την ποινικοποίηση των αγώνων και την βιομηχανία διώξεων, που έχει στήσει η εργοδοσία στο χώρο της Ν/Ε Ζώνης Πειραιά – Περάματος και του Βιομηχανικού Πάρκου Σχιστού (ΒΙΠΑΣ), ενάντια στους πρωτοπόρους εργάτες Μετάλλου.

Στήνουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου μέλη της Διοίκησης και πρωτοπόρους εργάτες του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής, γιατί θέλουν να τσακίσουν όσους δεν σκύβουν το κεφάλι στα αντεργατικά μέτρα, γιατί προσπαθούν να τρομοκρατήσουν όσους δεν συμβιβάζονται με την αντιλαϊκή επίθεση κυβέρνησης και εργοδοσίας.

Η λύσσα της εργοδοσίας εκφράστηκε με εκατοντάδες μηνύσεις τα τελευταία χρόνια, που κορυφώθηκαν το 2007, όταν οι εργαζόμενοι στο χώρο, με απεργία 2,5 μηνών αγωνίζονταν με αίτημα την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και την επέκταση του 7ωρου – 5ήμερου – 35ωρου στα μηχανουργεία που σχετίζονται με τη Ζώνη.

Κατασκεύασαν αδικήματα και τα φόρτωσαν στις πλάτες των εργαζομένων, επειδή «τόλμησαν» και «τολμούν» να κινητοποιούνται και να διεκδικούν.

Οι εργαζόμενοι στην Περιφέρεια καταγγέλλουμε επίσης την στάση της κυβέρνησης, που διατηρεί ανέπαφο το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο και οπλίζει το χέρι της εργοδοσίας για να προχωράει σε ποινικές διώξεις εργαζομένων.

Απαιτούμε την ακύρωση του νομοθετικού πλαισίου που ποινικοποιεί τους αγώνες των εργαζομένων και την παύση των διώξεων σε βάρος τους, για όλα τα «αδικήματα» που τους φορτώθηκαν στη διάρκεια των κινητοποιήσεων τους.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΜΕΤΑΛΛΕΡΓΑΤΕΣ

 Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος

Πανουτσάκου Βέτα

Ενάντια στην ποινικοποίηση -ακύρωση διώξεων συνδικαλιστών στο Μέταλλο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *