Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ “SOFTEX” ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ
Untitled
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ "SOFTEX" ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ

Αθήνα 26/01/2016

Αρ. πρωτ.9

Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της «Softex»

για το δικαίωμα στη δουλειά.

Στις 25 Γενάρη οι εργαζόμενοι της «Softex» πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Αττικής απαιτώντας από την Διοίκηση να μην αποδεχτεί τις απολύσεις (5% κάθε μήνα), που επιδιώκει η πολυεθνική «Bolton Group», σύμφωνα με την αρμοδιότητα των Διευθύνσεων Ανάπτυξης (άρθρο 52 του Οργανισμού) που αφορά «Την έγκριση ή απόρριψη των ομαδικών απολύσεων που σχεδιάζονται από τον εργοδότη…».

Η «Softex» στις 14 Γενάρη ανακοίνωσε το οριστικό κλείσιμο του εργοστασίου, εν μέσω φημών για τη μεταφορά της παραγωγικής δραστηριότητάς της από την πολυεθνική «Bolton Group» στη Βουλγαρία.

Θυμίζουμε πως οι εργαζόμενοι της «Softex» αγωνίζονται από τον περασμένο Ιούλη για την δουλειά τους, για αποκατάσταση των ζημιών και άνοιγμα του εργοστασίου στο Βοτανικό, όταν πυρκαγιά κατέστρεψε τμήμα των εγκαταστάσεων και οδήγησε στον τραυματισμό δύο εργαζομένων.

Γίνεται φανερό ότι τα εργοστάσια τα κλείνει η ανάγκη για περισσότερο κέρδος των επιχειρηματικών ομίλων, γιατί όταν η «Softex» έβγαζε εκατομμύρια κέρδη, δεν τα μοιράστηκε με τους εργαζόμενους, ζητάει όμως τώρα να πληρώσουν τη ζημιά.

Συμπαραστεκόμαστε στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της «SOFTEX» και καλούμε τους συναδέλφους να εκφράσουν με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη τους. στο αγώνα των εργαζομένων

Καλούμε την Περιφερειακή Αρχή Αττικής να απορρίψει το αίτημα της πολυεθνικής «Bolton Group» και να μην εκδώσει απόφαση έγκρισης ομαδικών απολύσεων.

το Δ.Σ.

ΣΥΠΑ Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της Softex για το δικαίωμα στη δουλειά 1

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *