Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΡΙΣΗΣ
Untitled
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΡΙΣΗΣ

Αθήνα 06-08-2015
Αριθμός πρωτ: 219

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φέρνει νέα βάρβαρα μέτρα εξόντωσης των εργαζόμενων και του λαού, συνεχίζοντας το έργο των προηγούμενων, πιστή στο δόγμα σωτηρίας της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων. Όχι μόνο δεν κατάργησε με ένα νόμο κι ένα άρθρο τα προηγούμενα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους, αλλά ψηφίζει προαπαιτούμενα για να φέρει το 3ο και πιο οδυνηρό…, προσπαθεί να μας πείσει ότι αυτός ο «μονόδρομος» είναι η μοναδική μας ελπίδα.
Η κυβέρνηση και τα στηρίγματά της. Ντύνουν τα μέτρα με το ψεύτικο μανδύα της «κοινωνικής δικαιοσύνης», προσπαθώντας να πείσουν ότι με το νέο μνημόνιο θα πληρώσουν οι έχοντες και η ολιγαρχία. Κρύβουν σκόπιμα την βαρβαρότητα, που φέρνουν, και τις πολιτικές τους επιλογές.
Το νέο αυτό μνημόνιο φέρνει φοροληστεία, απολύσεις νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, αύξηση στα όρια συνταξιοδότησης στα 67, ενώ στον αέρα βρίσκονται οι διαθέσιμοι συνάδελφοι που επαναπροσλήφθηκαν το προηγούμενο διάστημα. Φέρνουν ακόμα νέο συνδικαλιστικό νόμο, στοχεύοντας στην ουσιαστική απαγόρευση της πολιτικής και συνδικαλιστικής δράσης των δημοσίων υπαλλήλων!!! Την ίδια ώρα που τσακίζει τα λαϊκά στρώματα ικανοποιεί τις πάγιες επιδιώξεις και τους πόθους των βιομηχάνων – εφοπλιστών – μεγαλοεργοδοσίας.
Μας θέλουν να δουλεύουμε για ένα κομμάτι ψωμί, χωρίς εργασιακά δικαιώματα, με ελάχιστη κοινωνική ασφάλιση και σύνταξη. Μας θέλουν γονατιστούς, διασπασμένους, φοβισμένους, αιώνια υποταγμένους στο μονόδρομο της Ευρωπαϊκής Ένωσης! Αυτούς τους νόμους επιβάλει η Ε.Ε., η ένωση του κεφαλαίου με τα μνημόνια διαρκείας και οι κυβερνήσεις που υποκύπτουν στην εξουσία τους.
Η προσπάθεια επιβολής των νέων εξοντωτικών μέτρων, πρέπει να μας πεισμώσει, να οργανωθούμε και πιο αποφασιστικά και συνειδητά να αγωνιστούμε για να μην εφαρμοστεί στη πράξη το νέο μνημόνιο αλλά και για την ανατροπή όλων των προηγούμενων βάρβαρων μέτρων.
Τώρα χρειάζεται αποφασιστική οργάνωση και αντεπίθεση. Οι εργαζόμενοι πρέπει να προσπεράσουν τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες του παλιού και του νέου εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, που όλο το προηγούμενο διάστημα καλούσαν δήθεν αγωνιστικά να στηρίξουμε την κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις της και δεν έλειψαν από καμία κυβερνητική φιέστα.
Τα Δ.Σ. των σωματείων πρέπει να πάρουν την ευθύνη που τους αναλογεί. Να πάρουν πρωτοβουλίες για μαζική και ουσιαστική συμμετοχή και συζήτηση των εργαζομένων στα σωματεία για τα προβλήματα και τη δράση που πρέπει να αναπτύξουν. Να κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να αξιοποιηθεί η πείρα, να βγουν συμπεράσματα. Να βάλουν φρένο στην κοροϊδία και τις αυταπάτες. Εκεί που ξεκινάει η ανταγωνιστικότητα και η κερδοφορία των μεγαλοεπιχειρηματιών σταματάνε τα δικαιώματα των εργαζομένων. Όσο αναθέτουμε σε άλλους τη διεκδίκηση των σύγχρονων δικαιωμάτων μας, τόσο τους επιτρέπουμε να μας τσαλαπατάνε. Στα ψευδεπίγραφα διλήμματα μνημόνιο ή χρεοκοπία, ευρώ ή δραχμή απαντάμε με τα δικά μας ταξικά συμφέροντα, για την ανάγκη να παλέψουμε τώρα για μια ζωή με δικαιώματα και αξιοπρέπεια, για μας και τα παιδιά μας.
Τώρα πρέπει να αποβάλουμε το φόβο της σύγκρουσης με την Ε.Ε., την Κυβέρνηση, τους Περιφερειάρχες και τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, να ανατρέψουμε την ηττοπάθεια, να τσακίσουμε τα κηρύγματα υποταγής και να βάλουμε τη σφραγίδα μας στις εξελίξεις.
Αρκετά ματώσαμε – αρκετά πληρώσαμε!
Εδώ και τώρα κόντρα στην τρομοκρατία και τους εκβιασμούς, διεκδικούμε:
Αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα.
Κανείς εργαζόμενος κάτω από 751 κατώτερο μισθό!
Κάλυψη όλων των απωλειών που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια!
Κατάργηση των αντεργατικών νόμων, των χαρατσιών και της φοροληστείας.
Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων
Ουσιαστική προστασία όλων των ανέργων!

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο πρόεδρος                                  Ο γενικός γραμματέας

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ         ΗΛΙΑΣ ΚΑΠΟΓΙΑΝΝΗΣ

219 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΡΙΣΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *